Pubblicazioni scientifiche
-
Grasselli A.; Parpinello G.P.; Pasini L.; Versari A., Sgavetta, vitigno autoctono nella terra dei Lambruschi, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2015, 8, pp. 56 - 60 [Articolo in rivista]
-
F. Capozzi;A. Trimigno, Using metabolomics to describe food in detail, in: Metabolomics as a Tool in Nutrition Research, Amsterdam, Woodhead Publishing Limited, 2015, pp. 203 - 229 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Wongprawmas R.; Canavari M.; Waisarayutt C., A multi-stakeholder perspective on the adoption of Good Agricultural Practices in the Thai fresh produce industry, «BRITISH FOOD JOURNAL», 2015, 117, pp. 2234 - 2249 [Articolo in rivista]
-
E. J. Leal-Castañeda; R. Inchingolo; V. Cardenia; J. A. Hernandez-Becerra; S. Romani; M. T. Rodriguez-Estrada; H. S. García Galindo, Effect of microwave heating on phytosterol oxidation, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2015, 63, pp. 5539 - 5547 [Articolo in rivista]
-
Celi, Luisella; Ciavatta, Claudio, Frazionamento del carbonio organico., in: AAVV, Metodi di analisi chimica del suolo, Modugno - Bari, Ministero Politiche Agricole Alimentari e Forestali, 2015, pp. 267 - 282 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Al-Yahyai R.A.; A.M. Al-Sadi; F. AJ. Al-Said; Z. H. Al-Kalbani; C.M. Carvalho; S.L. Elliot; A. Bertaccini, Development and morphological changes in leaves and branches of acid lime (Citrus aurantifolia) affected by witches’ broom disease, «PHYTOPATHOLOGIA MEDITERRANEA», 2015, 51, pp. 133 - 139 [Articolo in rivista] Open Access
-
Khanna S.; J. Singh; R. Singh; P. Kumar; T. Rani; V.K. Baranwal; A. Sirohi; A. Bertaccini, Evidence of association of a ‘Candidatus Phytoplasma cynodontis’ with Bermuda grass (Cynodon dactylon) and ‘Candidatus Phytoplasma asteris’ with periwinkle (Catharanthus roseus) from Western Uttar Pradesh, India, «CROP PROTECTION», 2015, 74, pp. 138 - 144 [Articolo in rivista]
-
Elena Marcolini; Elena Babini; Alessandra Bordoni ;Mattia Di Nunzio; Luca Laghi; Anita Maczό; Gianfranco Picone; Emoke Szerdahelyi; Veronica Valli; Francesco Capozzi, Bioaccessibility of the Bioactive Peptide Carnosine during in Vitro Digestion of Cured Beef Meat, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2015, 60, pp. 4973 - 4978 [Articolo in rivista] Open Access
-
M. Bordoni;C. Meisina;R. Valentino;M. Bittelli;S. Chersich, Site-specific to local-scale shallow landslides triggering zones assessment using TRIGRS, «NATURAL HAZARDS AND EARTH SYSTEM SCIENCES», 2015, 15, pp. 1025 - 1050 [Articolo in rivista] Open Access
-
Francati, S.; Alma, A.; Ferracini, C.; Pollini, A.; Dindo, M.L., Indigenous parasitoids associated with Dryocosmus kuriphilus in a chestnut production area of Emilia Romagna (Italy), «BULLETIN OF INSECTOLOGY», 2015, 68, pp. 127 - 134 [Articolo in rivista] Open Access
-
Marco Grigatti; Elisa Boanini; Luciano Cavani; Claudio Marzadori; Claudio Ciavatta, Phosphorus in Digestate-Based Compost: Chemical Speciation and Plant-Availability, «WASTE AND BIOMASS VALORIZATION», 2015, 6, pp. 481 - 493 [Articolo in rivista]
-
Frédérique Pasquali;Alex Lucchi;Simonetta Braggio;Davide Giovanardi;Achille Franchini;Maurizio Stonfer;Gerardo Manfreda, Genetic diversity of Escherichia coli isolates of animal and environmental origins from an integrated poultry production chain, «VETERINARY MICROBIOLOGY», 2015, 178, pp. 230 - 237 [Articolo in rivista]
-
Federica Bovo;Alessandra De Cesare;Gerardo Manfreda;Susan Bach;Pascal Delaquis, Fate of Salmonella enterica in a Mixed Ingredient Salad Containing Lettuce, Cheddar Cheese, and Cooked Chicken Meat, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2015, 78, pp. 491 - 497 [Articolo in rivista]
-
Rombola' A.D.; Parpinello G.P.; Bregoli A.M.; Nanni G.; Simoni M.; Castellari L.; Versari A., Effetti della degemmazione basale sulla produttività dei ceppi e sulla qualità dell'uva e del vino nella cv Albana, «L'ENOLOGO», 2015, 5, pp. 36 - 40 [Articolo in rivista]
-
Simoni M.; Castellari L.; Parpinello G.P.; Rombolà A.D.; Versari A., Albana di Romagna: aspetti enologici e sensoriali, «L'ENOLOGO», 2015, 5, pp. 42 - 45 [Articolo in rivista]
-
Ricci, A.; Olejar, K.J.; Parpinello, G.P.; Kilmartin, P.A.; Versari, A., Application of Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy in the characterization of tannins., «APPLIED SPECTROSCOPY REVIEWS», 2015, 50, pp. 407 - 442 [Articolo in rivista]
-
Cesare Zanasi; Cosimo Rota; Claudia Severi; Anna Demadonna, INFLUENCE OF GM SOY EXPANSION ON THE ARGENTINIAN FOOD AND NUTRITION SECURITY, «PROCEEDINGS IN FOOD SYSTEM DYNAMICS», 2015, VI, pp. 155 - 164 [Articolo in rivista]
-
G. Burgio; G. Campanelli; F. Leteo; F. Ramilli; L. Depalo; R. Fabbri; F. Sgolastra, Ecological Sustainability of an Organic Four-Year Vegetable Rotation System: Carabids and Other Soil Arthropods as Bioindicators, «AGROECOLOGY AND SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS», 2015, 39, pp. 295 - 316 [Articolo in rivista]
-
Emiko Yanokura; Kaihei Oki;Hiroshi Makino; Monica Modesto; Bruno Pot; Paola Mattarelli; Bruno Biavati; Koichi Watanabe, Subspeciation of Bifidobacterium longum by multilocus approaches and amplified fragment length polymorphism: Description of B. longum subsp. suillum subsp. nov., isolated from the faeces of piglets, «SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY», 2015, 38, pp. 305 - 314 [Articolo in rivista]
-
Z. Ayyad; E. Valli; A. Bendini; S. Adrover-Obrador; A. Femenia; T. Gallina Toschi, Extra Virgin Olive Oil Stored in Different Conditions: Focus on Diglycerides, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2015, 27, pp. 166 - 172 [Articolo in rivista] Open Access