Pubblicazioni scientifiche
-
L. Cerretani; A. Bendini; B. Biguzzi; G. Lercker; T. Gallina Toschi, Preliminary investigation on three extraction methods of phenolic compounds from olive mill wastewater, «JOURNAL COMMODITY SCIENCE», 2005, 44, pp. 51 - 68 [Articolo in rivista]
-
Monti A.; Fazio S.; Soldatos P.; Lychnaras V.; Venturi G., The cultivation of switchgrass (Panicum virgatum L.) as an energy crop in Italy: Agronomic and Economic Evaluations., in: 14th European Biomass Conference & Exhibition, PARIS, ETA-Renewable Energies and WIP - Renewable Energie, 2005(atti di: Biomass For Energy, Industry and Climate Protection, Paris, 17-21 October 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
Monti A.; Venturi G.; Amaducci M.T., Biomass potentials and ash content of switchgrass, giant reed and cardoon in northern Italy., in: 14th European Biomass Conference & Exhibition, PARIS, ETA-Renewable Energies and WIP - Renewable Energie, 2005, pp. 261 - 263 (atti di: Biomass for Energy, Industry and Climate Protection, Paris, 17-21 October 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
Di Virgilio N.; Monti A.; Venturi G., Quantitative characterization, understanding and prediction of spatial phenomena of switchgrass yield in a hill field by the use of a GIS., in: 14th European Biomass Conference & Exhibition, PARIS, ETA-Renewable Energies and WIP - Renewable Energie, 2005, pp. 469 - 472 (atti di: Biomass for Energy, Industry and Climate Protection, Paris, 17-21 October 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
A. Bendini, COMPONENTI AROMATICI DEGLI OLI DI OLIVA EXTRAVERGINI, in: Dalle olive all’olio: Un viaggio alla scoperta del più nobile dei condimenti, BOLOGNA, Dipartimento di Scienze degli Alimenti, 2005, pp. 49 - 57 [Capitolo/Saggio in libro]
-
T. Gallina Toschi; A. Bendini, COMPONENTI FENOLICI DEGLI OLI EXTRAVERGINI DI OLIVA: STRUTTURA CHIMICA, RUOLO E COMPORTAMENTO AL GUSTO, in: Dalle olive all’olio: Un viaggio alla scoperta del più nobile dei condimenti, BOLOGNA, Dipartimento di Scienze degli Alimenti, 2005, pp. 59 - 64 [Capitolo/Saggio in libro]
-
G. Lercker; T. Gallina Toschi, Aspetti tecnologici e caratteristiche degli oli da olive, in: Dalle olive all'olio: Un viaggio alla scoperta del più nobile dei condimenti, CESENA, Dipartimento di Scienze degli Alimenti-UNIBO, 2005, pp. 10 - 21 [Capitolo/Saggio in libro]
-
S. Zardetto; M. Dalla Rosa, Effect of heat treatment on the microbiology and quality of fresh filled pasta, in: ARTHUR P. RILEY, New Issues in Food Policy, Control and Research, HAUPPAUGE NY, Arthur P. Riley Nova Science Publishers, 2005, pp. 45 - 66 [Capitolo/Saggio in libro]
-
D. Mastrocola; Sacchetti G.; Pittia P.; C. Di Mattia; M. Dalla Rosa, Rehydration of dried fruit pieces in aqueous sugar solutions: a review on mass transfer and final product characteristics, «ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2005, 17, pp. 243 - 254 [Articolo in rivista]
-
Iotti M.; Marchetti M.; Bonuso E.; Zambonelli A., Morphological and molecular characterization of the mycorrhizas of Inocybe rufuloides and Inocybe splendens, «MYCOTAXON», 2005, 94, pp. 75 - 84 [Articolo in rivista]
-
A. Camarda; A. M. Dionisi; E. Circella; A. Carattoli; G. Manfreda; A. De Cesare; R. Mioni; A. Ricci, Monitoraggio di Campylobacter coli nelle galline ovaiole nel corso del ciclo di allevamento, in: ALFREDO CAPRIOLI, IDA LUZZI E SUSANNA LANA, V Workshop Nazionale Enter-net Italia. Sistema di sorveglianza delle infezioni enteriche. Sorveglianza e prevenzione delle infezioni gastroenteriche., ROMA, s.n, 2005, 05/C12, pp. 23 - 23 (atti di: V Workshop Nazionale Enter-net Italia, Aula Pocchiari Istituto Superiore di Sanità, Roma, 1-2 Dicembre 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
W. Baffone; A. De Cesare; R. Campana; V. Patrone; E. Vittoria; V. Bondioli; G. Manfreda, Caratteristiche di virulenza di ceppi di Campylobacter jejuni caratterizzati geneticamente mediante ribotipizzazione con PstI, in: Atti 33° Congresso Nazionale della Società Italina di Microbiologia - Bollettino SIM, s.l, s.n, 2005, 7 (1), pp. 37 - 37 (atti di: 33° Congresso Nazionale della Società Italiana di Microbiologia, Napoli, 16-19 Ottobre 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
Romano D.; Banterle A.; Cagliero R.; Cavicchi A.; Mauracher C.; Nocella G.; Olper A.; Pulina P.; Russo C.; Soregaroli C.; Viaggi D., L’XI Congresso degli Economisti Agrari Europei, «RIVISTA DI ECONOMIA AGRARIA», 2005, LX n. 4, pp. 769 - 806 [Articolo in rivista]
-
F. Spinelli; F. Ciampolini; M. Cresti; K. Geider; G. Costa, Influence of stigmatic morphology on flower colonization by Erwinia amylovora and Pantoea agglomerans, «EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY», 2005, 113, pp. 395 - 405 [Articolo in rivista]
-
F. Spinelli; J. B. Speakman; W. Rademacher; H. Halbwirth; K. Stich; G. Costa, Luteoforol, a flavan 4-ol, is induced in pome fruits by prohexadione-calcium and shows phytoalexin-like properties against Erwinia amylovora and other plant pathogens, «EUROPEAN JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY», 2005, 112, pp. 133 - 142 [Articolo in rivista]
-
F. SPINELLI; J.L. VANNESTE; G.L. MARCAZZAN; A.G. SABATINI; G. COSTA, EFFECT OF PROHEXADIONE-CALCIUM ON NECTAR COMPOSITION OF POMACEOUS FLOWERS AND ON BACTERIAL GROWTH, in: null, 2005, 58, pp. 106 - 111 (atti di: Proceedings of the Annual Conference of the New Zealand Plant Protection Society, Wellington, New Zealand, 9-11 August 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
Torres E.; S. Botti; J. Rahola; M.P. Martin; A. Bertaccini., Grapevine yellows diseases in Spain: eight years survey of disease spread and molecular characterization of phytoplasmas involved., «ANALES DEL JARDÍN BOTÁNICO DE MADRID», 2005, 62, pp. 127 - 133 [Articolo in rivista] Open Access
-
B. Duduk; S. Botti; V. Trkulja; M. Ivanović; J. Stojčić; A. Bertaccini, Occurence of Pear Decline Phytoplasma in Bosnia and Hercegovina., «JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY», 2005, 87, pp. 75 - 75 [Articolo in rivista]
-
Duduk B.; Ivanović M.; Obradović A.; Paltrinieri S.; Bertaccini A., First report of pear decline phytoplasma on pear in Serbia, «PLANT DISEASE», 2005, 89, pp. 774 - 774 [Articolo in rivista]
-
Garau R.; V.A. Prota; S. Paltrinieri; G. Tolu; A. Sechi; A. Bertaccini., Myrtus communis: nuovo ospite di fitoplasmi in Sardegna., in: null, «PETRIA», 2005, 15, pp. 33 - 35 (atti di: terzo inocntro nazionale sulle malattie da fitoplasmi, milano, 22-24 giugno) [Riassunto (Abstract)]