Pubblicazioni scientifiche
-
Ilaria Braschi, Paola Mattarelli, Luciano Cavani, Paolo Trevisi, REFLUA, NO ALLA PERSISTENZA DI ANTIBIOTICI NEI LIQUAMI, «RIVISTA DI SUINICOLTURA», 2021, LXII, pp. 44 - 46 [Articolo in rivista]
-
Giuseppe Anacoreta, Marco Medici, Maurizio Canavari, Towards a Phenotype Classification of Agricultural Robots, in: Proceedings of the European Conference on Agricultural Engineering AgEng2021, Évora, Universidade de Évora, 2021, pp. 126 - 131 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Abouelenein D.; Angeloni S.; Caprioli G.; Genovese J.; Mustafa A.M.; Nzekoue F.K.; Petrelli R.; Rocculi P.; Sagratini G.; Tappi S.; Torregiani E.; Vittori S., Effect of plasma activated water on selected chemical compounds of rocket-salad (Eruca sativa mill.) leaves, «MOLECULES», 2021, 26, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
Versari, A., Ricci, A., Parpinello, G.P., Ragni, L., Babini, E., Prediction of astringency in red wine using tribology approach to study in-mouth perception, in: MACROWINE 2021 - BOOK of ABSTRACTS, 2021, pp. 1 - 1 (atti di: MACROWINE 2021, Virtuale, 23-30 giugno (Comunicazione)) [Riassunto (Abstract)] Open Access
-
Ugliano, M., Marangon; M., Mattivi, F., Parpinello, G.P., Piombino, P., Rolle, L.,, The aroma diversity of italian white wines., in: MACROWINE 2021 - BOOK of ABSTRACTS, 2021, pp. 1 - 1 (atti di: MACROWINE 2021, Virtuale, 23-30 giugno (Comunicazione)) [Riassunto (Abstract)] Open Access
-
Giacosa, S., Parpinello, G.P., Río-Segade, S., Ricci, A., Paissoni, M.A., Curioni, A., Marangon, M., Mattivi, F., Arapitsas, P., Moio, L., Piombino, P., Ugliano, M., Slaghenaufi, D., Gerbi, V., Rolle, L., Versari, A., La diversità dei vini rossi. Caratteristiche compositive di base, del colore e degli indici fenolici per descrivere la diversità dei vini rossi monovarietali italiani., «OICCE TIMES», 2021, 22, pp. 15 - 21 [Articolo in rivista]
-
Brossard. N., Gonzalez-Munoz, B., Pavez, C., Ricci, A., Wang, X., Osorio, F., Bordeu, E., Parpinello, G.P., Chen, J., Astringency sub-qualities of red wines and the influence of wine–saliva aggregates, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2021, 56, pp. 5382 - 5394 [Articolo in rivista] Open Access
-
Marcon A.R.; Delamare A.P.L.; Schwarz L.V.; Pasini L.; Versari A.; Parpinello G.P.; Echeverrigaray S., Volatile and sensory composition of Brazilian Muscat sparkling wine and Asti, «JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION», 2021, 45, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista]
-
Glicerina V, Siroli L, Ticchi N, Capelli F, Accorsi R, Gherardi M, Fiorini M, Andrisano V, Colombo V, Manzini R, Lanciotti R, Romani S, INFLUENCE OF AN INNOVATIVE, BIODEGRADABLE MULTILAYER ACTIVE PACKAGING ON “PESTO” SAUCE CHARACTERISTICS DURING STORAGE, in: Giancarlo Colelli E Milena Corredig, FIRST CIRCUL-A-BILITY CONFERENCE Re-thinking Packaging for Circular & Sustainable Food Supply Chains of the Future-Book of Abstract, 2021, pp. 32 - 32 (atti di: FIRST CIRCUL-A-BILITY CONFERENCE Re-thinking Packaging for Circular & Sustainable Food Supply Chains of the Future, Online, 26-29 Settembre 2021) [Contributo in Atti di convegno] Open Access
-
Invincibile, D., Slaghenaufi, D., Luzzini, G., Marangon, M., Mattivi, F., Moio, L., Versari, A., Rio-Segade, S., Ugliano, M., Electrochemical diversity of italian withe wines., in: MACROWINE 2021 - BOOK of ABSTRACTS, 2021(atti di: MACROWINE 2021, Virtuale, 23-30 giugno) [Poster] Open Access
-
Barbieri, Federica; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Dall'Osso, Nicolò; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Baños, Alberto; Özogul, Fatih; Bassi, Daniela; Fontana, Cecilia; Gardini, Fausto, Mediterranean Spontaneously Fermented Sausages: Spotlight on Microbiological and Quality Features to Exploit Their Bacterial Biodiversity, «FOODS», 2021, 10, pp. 1 - 25 [Articolo in rivista] Open Access
-
Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Skroza, Danijela; Šimat, Vida, Seasonal Changes in Essential Oil Constituents of Cystoseira compressa: First Report, «MOLECULES», 2021, 26, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Arianna Ricci, Eleonora Iaccheri, Cristian Galaz, Alessandro Benelli, Giuseppina P. Parpinello, Andrea Versari, Luigi Ragni, Metodo ottico per la determinazione rapida del contenuto di tannini nei vini rossi, in: Congresso Virtuale Enoforum Italia 2021, 2021, pp. 1 - 1 (atti di: Enoforum Italia 2021, Virtuale (online), 18-20 maggio 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
D'Alessandro M.; Pisanu F.; Baldo D.; Parolin C.; Filippini G.; Vitali B.; Lanciotti R.; Patrignani F., Unravelling the functional and technological potential of soy milk based microencapsulated Lactobacillus crispatus and Lactobacillus gasseri, «JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS», 2021, 87, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
Contaldo N.; Hanumanthappa S.; Feduzi G.; Pacini F.; Giorgioni M.E.; Bertaccini A., A chrysanthemum decline associated with phytoplasma presence in italy, «PHYTOPATHOGENIC MOLLICUTES», 2021, 11, pp. 15 - 22 [Articolo in rivista]
-
Biondi, E; Gallipoli, L; Mazzaglia, A; Fuentealba, SP; Kuzmanovic, N; Bertaccini, A; Balestra, GM, Bacillus-based products for management of kiwifruit bacterial canker, «PHYTOPATHOLOGIA MEDITERRANEA», 2021, 60, pp. 215 - 228 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bertaccini A., P. Rahulia, A. Rodriguez, A.D. Rombolà, N. Contaldo, La flavescenza dorata in Emilia-Romagna, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2021, 13, pp. 50 - 51 [Articolo in rivista]
-
Bertaccini A., N. Contaldo, R. Laurita, M. Gherardi, V. Colombo, . Plasma activated water as disease resistance inducer in plants, in: 19th International Conference on plasma physics and applications, 2021, pp. 115 - 115 (atti di: 19th International Conference on plasma physics and applications, Bucharest - Romania, August 31 - September 3, 2021) [Riassunto (Abstract)]
-
Masebo N.T., Bolcato M., Jacinto J.G.P., Gentile A., Militerno G., Genital tract involvements in a bull affected by bovine besnoitiosis, in: Proceedings of the XX Middle European Buiatric Congress, Ptuj, 2021, pp. 85 - 85 (atti di: XX Middle European Buiatric Congress, Ptuj, Slovenia, 22nd to 25th of September, 2021) [Poster] Open Access
-
Schiavo G.; Bovo S.; Munoz M.; Ribani A.; Alves E.; Araujo J.P.; Bozzi R.; Candek-Potokar M.; Charneca R.; Fernandez A.I.; Gallo M.; Garcia F.; Karolyi D.; Kusec G.; Martins J.M.; Mercat M.-J.; Nunez Y.; Quintanilla R.; Radovic C.; Razmaite V.; Riquet J.; Savic R.; Usai G.; Utzeri V.J.; Zimmer C.; Ovilo C.; Fontanesi L., Runs of homozygosity provide a genome landscape picture of inbreeding and genetic history of European autochthonous and commercial pig breeds, «ANIMAL GENETICS», 2021, 52, pp. 155 - 170 [Articolo in rivista] Open Access