Pubblicazioni scientifiche
-
Manfrini L., Perulli G., Bortolotti G., Boini A., Bonora A., Anconelli S., Solimando D., Gentile S., Baldi E., Polidori G., Quartieri M., Toselli M.,, Noce: ridurre apporti idrici e nutrizionali senza danneggiare la produzione, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2021, 9, pp. 56 - 59 [Articolo in rivista]
-
Utzeri, Valerio Joe; Ribani, Anisa; Taurisano, Valeria; Banqué, Carles Hernández I; Fontanesi, Luca, Distribution of the Main Apis mellifera Mitochondrial DNA Lineages in Italy Assessed Using an Environmental DNA Approach, «INSECTS», 2021, 12, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nunez Y.; Radovic C.; Savic R.; Garcia-casco J.M.; Candek-potokar M.; Benitez R.; Radojkovic D.; Lukic M.; Gogic M.; Munoz M.; Fontanesi L.; Ovilo C., Muscle transcriptome analysis reveals molecular pathways related to oxidative phosphorylation, antioxidant defense, fatness and growth in Mangalitsa and Moravka pigs, «ANIMALS», 2021, 11, pp. 1 - 23 [Articolo in rivista] Open Access
-
Chinchilla-Vargas, Josue; Meerbeek, Jonathan R; Rothschild, Max F; Bertolini, Francesca, Signatures of Selection and Genomic Diversity of Muskellunge (Esox masquinongy) from Two Populations in North America, «GENES», 2021, 12, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
S.N. Politis; E. Syropoulou; E. Benini; F. Bertolini; S.R. Sorensen; J.J. Miest; I.A.E. Butts; J. Tomkiewicz, Performance thresholds of hatchery produced European eel larvae reared at different salinity regimes, «AQUACULTURE», 2021, 539, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Costa, TC; Mendes, TAO; Fontes, MMS; Lopes, MM; Du, M; Serao, NVL; Sanglard, LMP; Bertolini, F; Rothschild, MF; Silva, FF; Gionbelli, MP; Duarte, MS, Transcriptome changes in newborn goats' skeletal muscle as a result of maternal feed restriction at different stages of gestation, «LIVESTOCK SCIENCE», 2021, 248, pp. 1 - 8 [Articolo in rivista] Open Access
-
Chinchilla-Vargas, J; Bertolini, F; Stalder, KJ; Steibel, JP; Rothschild, MF, Estimating breed composition for pigs: A case study focused on Mangalitsa pigs and two methods, «LIVESTOCK SCIENCE», 2021, 244, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista]
-
Zurbrigg, Katherine; Bertolini, Francesca; Walugembe, Muhammed; van Dreumel, Toni; Alves, David; Friendship, Robert; O'Sullivan, Terri L; Rothschild, Max F, A genome-wide analysis of cardiac lesions of pigs that die during transport: Is heart failure of in-transit-loss pigs associated with a heritable cardiomyopathy?, «CANADIAN JOURNAL OF VETERINARY RESEARCH», 2021, 85, pp. 119 - 126 [Articolo in rivista]
-
massimiliano varani, Tractor equipped with an external electric generator combined with electric powered Sprayer and Mulcher performances evaluation, in: AISSA #UNDER40 Book of Abstract, 2021, pp. 155 - 156 (atti di: #UNDER40, Sassari, 1-2 Luglio 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
M. Varani, M. Mattetti, G. Molari, Development of a test methodology that evaluates the efficiency of an idle-stop device for agricultural tractor, in: EurAgEng 2021 Program & Abstract Book, 2021, pp. 128 - 129 (atti di: EurAgEng 2021 – New Challenges for Agricultural Engineering towards a Digital World, Evora, Portogallo, 5-8 Luglio 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Laze, A., Pasini, F., Arapi, V., Ceca, E., Lato, P., Gjini, V., Caboni, M.F., Evaluation of tocopherols and tocotrienols in Albanian cultivars, «JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN», 2021, 34, pp. 203 - 208 [Articolo in rivista] Open Access
-
Sharon Puleo, Ada Braghieri, Corrado Pacelli, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi, Luisa Torri, Maria Piochi, Rossella Di Monaco, Food neophobia, odor and taste sensitivity, and overall flavor perception in food, «FOODS», 2021, 10, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ornella Francioso, Federico Puliga, Michele Di Foggia, Alessandra Zambonelli, Myco-conversion of agro-waste into by-products, in: EBU scientific forum, 2021, pp. 72 - 72 (atti di: EBU scientific forum, online, 22-23 settembre 2021) [Riassunto (Abstract)]
-
Liberati P,, Raffrescare la stalla, quando e per quanto tempo, «STALLE DA LATTE», 2021, 3, pp. 24 - 29 [Articolo in rivista]
-
Liberati P,, QUANTA ACQUA SI RISPARMIA Se il raffrescamento è efficiente, «STALLE DA LATTE», 2021, 4, pp. 38 - 44 [Articolo in rivista]
-
Sara BARBIERI, Karolina BRKIĆ BUBOLA, Alessandra BENDINI, Milena BUČAR-MIKLAVČIČ, Florence LACOSTE, Ummuhan TIBET, Ole WINKELMANN, Diego Luis GARCÍA-GONZÁLEZ, Tullia GALLINA TOSCHI, Alignment and proficiency of virgin olive oil sensory panels: the OLEUM approach [Allineamento ed efficienza dei panel sensoriali che valutano l'olio di oliva vergine: l'approccio OLEUM], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 260 - 262 [Abstract in rivista]
-
Grossi Marco, Palagano Rosa, Bendini Alessandra, Ricco Bruno, Servili Maurizio, Garcia Gonzales Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, DESIGN AND IN-HOUSE VALIDATION OF A PORTALE SYSTEM FOR THE DETERMINATION OF FREE ACIDITY IN VIRGIN OLIVE OIL [PROGETTAZIONE E VALIDAZIONE IN LABORATORIO DI UN SISTEMA PORTATILE PER LA DETERMINAZIONE DELL’ACIDITÀ LIBERA IN OLI DI OLIVA VERGINI], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 287 - 289 [Abstract in rivista]
-
Barbieri Sara, Aparicio-Ruiz Ramon, Brkić Bubola Karolina, Bučar-Miklavčič Milena, Lacoste Florence, Tibet Ummuhan, Winkelmann Ole, Bendini Alessandra, Garcia-Gonzalez Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, PERFORMANCE TESTING OF NEW ARTIFICIAL OLFACTORY REFERENCE MATERIALS IN VIRGIN OLIVE OIL SENSORY ASSESSMENT [PROVE DI PRESTAZIONE DI NUOVI MATERIALI ARTIFICIALI DI RIFERIMENTO DI TIPO OLFATTIVO A SUPPORTO DELLA VALUTAZIONE SENSORIALE DELL’OLIO VERGINE DI OLIVA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 263 - 265 [Abstract in rivista]
-
Alonso-Salces Rosa María, Gallo Blanca, Poliero Aimará Ayelén, Viacava Gabriela Elena, García-González Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, Servili Maurizio, Berrueta Luis Ángel, ASSESSMENT OF VIRGIN OLIVE OIL STABILITY DURING STORAGE BY 1H-NMR FINGERPRINTNG AND CHEMOMETRICS [VALUTAZIONE DELLA STABILITÀ DELL'OLIO D'OLIVA VERGINE IN CONSERVAZIONE MEDIANTE PROFILO 1H-NMR E CHEMIOMETRIA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 283 - 286 [Abstract in rivista]
-
Tsimidou Maria Z., Sotiroglou Michaela, Mastralexi Aspasia, Nenadis Nikolaos, García-González Diego L., Gallina Toschi Tullia, IN HOUSE VALIDATED UHPLC PROTOCOL FOR THE DETERMINATION OF THE TOTAL HYDROXYTYROSOL AND TYROSOL CONTENT IN VIRGIN OLIVE OIL FIT FOR THE PURPOSE OF THE HEALTH CLAIM INTRODUCED BY THE EC REGULATION 432/2012 FOR “OLIVE OIL POLYPHENOLS” [PROTOCOLLO UHPLC VALIDATO INTERNAMENTE PER LA DETERMINAZIONE DEL CONTENUTO TOTALE DI IDROSSITIROSOLO E TIROSOLO NELL'OLIO DI OLIVA VERGINE IDONEO AI FINI DELLA DICHIARAZIONE DEL CLAIM SALUTISTICO INTRODOTTO DAL REGOLAMENTO CE 432/2012 PER I “POLIFENOLI DA OLIO DI OLIVA”], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 290 - 292 [Abstract in rivista]