Pubblicazioni scientifiche
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G.Vitali; G.Lazzerini; S.Albertazzi; A.Vicari, Comparing Organic and Conventional Agriculture: an Object-Oriented approach, in: Proceedings of Agro2010 - the XI ESA Congress, MONTPELLIER, Pure Impressions, 2010, pp. 845 - 846 (atti di: Agro2010 - the XI ESA Congress, Montpellier, August 29 - September 3, 2010) [Contributo in Atti di convegno]
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Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Catizone P.; Ghiselli L.; Whittaker A.; Benedettelli S.; Segura-Carretero A., Profili Metabolomici di Varietà Antiche e Moderne di Frumento Tenero (Triticum aestivum L.), in: Atti XXXIX Convegno Società Italiana di Agronomia, s.l, M. Mastrorilli, 2010, pp. 11 - 12 (atti di: XXXIX Convegno Società Italiana di Agronomia, Roma, 20-22 Settembre) [Contributo in Atti di convegno]
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Vitali G.; Magnanini E.; Denti E., Simulate plants: a client-server graphic approach, in: Proceedings of, MONTPELLIER, Pure Impressions, 2010, pp. 913 - 914 (atti di: Agro2010 - the XI ESA Congress, Montpellier, August 29 - September 3, 2010) [Contributo in Atti di convegno]
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G.Vitali; E.Magnanini; N.Mennucci; E.Denti, Interacting with Virtual Plants: a Client-Server Approach, in: Proceedings of the 6th International Workshop on Functional-Structural Plant Models, DAVIS, University of California, Davis, 2010(atti di: 6th International Workshop on Functional-Structural Plant Models, Davis, CA, September 12-17, 2010) [Contributo in Atti di convegno]
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Iorio R.; Di Sandro A.; Pagliarani G.; Paris R.; Tartarini S.; Verderio E. ; Tasco G.; Casadio R.; Serafini-Fracassini D. ; Del Duca S., TRANSGLUTAMINASE OF POLLENS WITH DIFFERENT ALLERGENIC POTENTIAL IS DIFFERENTLY AFFECTED BY METEOROLOGICAL AND POLLUTANT CONDITIONS, in: Proceedings of the 2nd International Conference on the Role of Polyamines and their Analogs in Cancer and other Diseases, s.l, s.n, 2010, pp. 95 - 95 (atti di: 2nd International Conference on the Role of Polyamines and their Analogs in Cancer and other Diseases, Tivoli (ROMA), 1-6 December 2010) [Riassunto (Abstract)]
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B. Morandi; Losciale P.; Zibordi M., l carico di frutti influenza le relazioni idriche ed i flussi vascolari nel frutto di pesco., in: Atti IX Giornate scientifiche SOI, 10-12 Marzo Firenze (Fi), Italy. Italus Hortus. 14(2), FIRENZE, Società Orticola Italiana, 2010, pp. 80 - 80 (atti di: IX Giornate scientifiche SOI, Firenze (Fi), Italy., 10-12 Marzo) [Riassunto (Abstract)]
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P. Losciale; Manfrini L.; Morandi B., Moderato ombreggiamento in pesco: effetti su consumo idrico, assimilazione e ripartizione dell’energia., in: Atti IX Giornate scientifiche SOI, 10-12 Marzo Firenze (Fi), Italy. Italus Hortus. 17(2), FIRENZE, Società Orticola Italiana, 2010, pp. 79 - 80 (atti di: Atti IX Giornate scientifiche SOI, 10-12 Marzo Firenze (Fi), Italy. Italus Hortus. 17(2), Firenze (Italy), 10-12 Marzo) [Riassunto (Abstract)]
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Morandi B.; Zibordi M.; Manfrini L.; Corelli Grappadelli L., Efficienza produttiva del pesco: relazioni tra intercettazione luminosa e scambi gassosi., in: Atti VI Convegno peschicolo meridionale, CASERTA, s.n, 2010, pp. 150 - 155 (atti di: VI Convegno peschicolo meridionale, Caserta, 6-7 marzo 2008) [Contributo in Atti di convegno]
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TASSONI A.; BALDISSARRI M.; FERRI M.; SERRAZANETTI D.I.; GUERZONI M.E.; GIANOTTI A., Suitability of ancient and modern cereals to produce novel functional fermented foods with a high content of antioxidant compounds, in: IBS 2010 Biotechnology for the Sustainability of Human Society, «JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY», 2010, 150 Suppl. 1, pp. 64 - 64 (atti di: 14th International Biotechnology Symposium and Exhibition Biotechnology for the Sustainability of Human Society, Palacongressi, Rimini – Italy, 14-18 September 2010) [Riassunto (Abstract)]
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A. Segrè, Apertura alla prima sessione plenaria XLVI Convegno Sidea, in: Cambiamenti nel sistema alimentare, MILANO, Franco Angeli, 2010, pp. 17 - 20 (atti di: Convegno SIDEA, Piacenza, settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
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INTRIERI C.; ROMBOLA’ A.D.; VALENTINI G.; COLUCCI E., Prime esperienze sulle varietà Barbera, Syrah e Merlot allevate a COMBI: aspetti agronomici e suscettibilità alla meccanizzazione integrale, in: null, 2010, 17 (Suppl. 3), pp. 603 - 608 (atti di: Atti del II Convegno Nazionale di Viticoltura, Marsala (TP), 14-19 Luglio 2008) [Contributo in Atti di convegno]
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M. Maraldi; G. N. Wells; L. Molari; P.G. Molari, A model for diffusive and displacive phase transitions: Thermo-chemo-mechanical coupling effects, in: PROCEEDINGS OF AES-ATEMA'2010 INTERNATIONAL CONFERENCE, OTTAWA, Y.M. Haddad, 2010, pp. 1 - 4 (atti di: AES-ATEMA'2010 INTERNATIONAL CONFERENCE, Le Quebec, 27 june - 3 july 2010) [Contributo in Atti di convegno]
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M. Maraldi; L. Molari; P.G. Molari, A model for diffusive and displacive phase transitions: evolution and interplay between the phases, in: Atti del XVIII Convegno Italiano di Meccanica Computazionale - GIMC 2010, SIRACUSA, Massimo Cuomo, Loredana Contrafatto, 2010, pp. 1 - 4 (atti di: XVIII Convegno Italiano di Meccanica Computazionale - GIMC 2010, Siracusa, 21-24 settembre 2010) [Contributo in Atti di convegno]
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G. SACCHI; C. ZANASI; M.CANAVARI, THE THEORY OF CONVENTIONS AS A FRAMEWORK TO ANALYSE PARTICIPATORY GUARANTEE SYSTEMS FOR ORGANIC FOOD, in: VResearch Workshop on "Institutionas and Organizations", 2010, pp. 1 - 19 (atti di: V Research Workshop on "Institutionas and Organizations, San Paolo, 3-5 Ottobre 2010) [Contributo in Atti di convegno]
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Latorre, R.; Mazzoni, M.; Bosi, P.; Trevisi, P.; De Giorgio, R.; Chiocchetti, R.; Grasso, V.; Serra, M.; Lalatta Costerbosa, G.; Tonini, M.; Clavenzani, P., Modificazioni dell’espressione dell’α-transducina indotte da digiuno e rialimentazione nel tratto gastrointestinale di suino (Changes of α-transducin espression evoked by fasting and refeeding in the pig gastrointestinal tract)., in: Atti LXIV Conv. Naz. S.I.S.Vet., Asti, 21-23, 2010, s.n, 2010, pp. 21 - 23 (atti di: Conv. Naz. S.I.S.Vet, Asti, 2010, 8-11 settembre) [Riassunto (Abstract)]
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L. Sisti; L. Cruciani; G. Totaro; M. Vannini; C. Berti; I. Aloisio; D. Di Gioia, Antibacterial coatings on poly(fluoroethylenepropylene)films via grafting of 3-hexadecyl-1-vinylimidazolium bromide., in: MACRO201043rd IUPAC World Polymer Congress:Polymer Science in the Service of Society, GLASGOW, s.n, 2010, pp. A3_P24 - A3_P24 (atti di: MACRO201043rd IUPAC World Polymer Congress, Glasgow, UK, 11-16 Luglio 2010) [Poster]
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V. Righi; M. Di Nunzio; F. Danesi; E. Boschetti; L. Schenetti; A. Mucci; A. Bordoni; V. Tugnoli, Metabolic aspects of n-3 PUFAs supplementation to rat cardiomyocytes: a HR-MAS NMR and GC/MS study., in: Proceedings of the International Society of Magnetic Resonance of Medicine, s.l, s.n, 2010, 18, pp. 922 - 922 (atti di: International Society of Magnetic Resonance of Medicine, Stockolm (Svezia), May 1-7, 2010) [Riassunto (Abstract)]
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C.Ratti; A.R. Babini; C. Lanzoni; C. Medoro; D. Cohen; M.N. Pearson; G.R.G. Clover; C. Poggi Pollini; A. Pisi; G. Filippini; C. Rubies Autonell, Virus infecting kiwifruit in Italy, in: Journal of plant pathology - Atti XVI convegno nazionale SIPAV, «JOURNAL OF PLANT PATHOLOGY», 2010, 92 (4,Supplement)), pp. 64 - 64 (atti di: XVI National Meeting of the Italian Society for Plant Pathology, Firenze, 14-17 Settembre 2010) [Riassunto (Abstract)]
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Tylewicz U.; Fito P.J.; Castro-Giraldez M.; Fito P.; Dalla Rosa M., APLICATION OF SAFES METHODOLOGY TO THE OSMOTIC DEHYDRATION OF KIWI (ACTINIDIADELICIOSA VAR. HAYWARD), in: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010 - Book of Abstracts, VALENCIA, Editorial Universitat Politècnica de València, 2010, 1, pp. 312 - 312 (atti di: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010, VALENCIA (SPAIN), 25 – 29 OCTOBER 2010) [Riassunto (Abstract)]
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Castro-Giraldez M.; Fito P.J.; Tylewicz U.; Dalla Rosa M.; Fito P., STUDY OF THE OSMOTIC DEHYDRATION OF KIWI (ACTINIDIA DELICIOSA VAR. HAYWARD) BY DIELECTRIC SPECTROSCOPY, in: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010 Book of abstracts, VALENCIA, Editorial Universitat Politècnica de València, 2010, 1, pp. 315 - 315 (atti di: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010, Valencia Spain, 25 – 29 OCTOBER 2010) [Riassunto (Abstract)]