Pubblicazioni scientifiche
-
Gioacchini P.; Montecchio D.; Baldoni G.; Ciavatta C., Agricultural management practices and dynamics of C in a long-term field experiment followed by isotopic and thermal analysis, in: Proc. International Symposium on soil organic matter dynamics: land use management and global change, COLORADO SPRINGS, s.l., 2009, pp. 6 - 6 (atti di: International Symposium on soil organic matter dynamics: land use management and global change, Colorado Springs (Colorado USA), July 6-9 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
Rocculi P.; Cocci E.; Sirri F.; Dalla Rosa M., CO2 MAP for the improvement of physico-chemical and technological properties of shell egg albumen, in: WPSA, TURKU, s. n., 2009, pp. 1 - 9 (atti di: XIX European symposium on the quality of poultry meat - XIII European symposium on the quality of eggs and eggs products., Turku (Finland), 21 - 25 June 2009.) [Contributo in Atti di convegno]
-
SGOLASTRA F.; CAMPANELLI G.; FERRARI V.; RAMILLI F.; FABBRI R.; BURGIO G., Utilizzo dell’artropodofauna del terreno come indicatore dell’evoluzione di due sistemi orticoli: confronto fra biologico e convenzionale, in: XXII Congresso Nazionale Italiano di Entomologia, Proceedings, FIRENZE, Accademia nazionale italiana di entomologia, 2009, pp. 179 - 179 (atti di: XXII CONGRESSO NAZIONALE ITALIANO DI ENTOMOLOGIA, Ancona, 15-19 GIUGNO 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
Burgio G., Biodiversità di insetti e agricoltura biologica: analisi dei metodi per valutare la sostenibilità ecologica, in: AGRICOLTURA BIOLOGICA: SISTEMI PRODUTTIVI E MODELLI DI COMMERCIALIZZAZIONE E DI CONSUMO, SL, sn, 2009, pp. 73 - 88 (atti di: IV WORKSHOP GRAB-IT “AGRICOLTURA BIOLOGICA: SISTEMI PRODUTTIVI E MODELLI DI COMMERCIALIZZAZIONE E DI CONSUMO”, Palermo, 26-27 ottobre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Bertazzoli A.; Ghelfi R.; Rivaroli S.; Samoggia A., Food chain concept in food and rural policy, in: SYSTEM DYNAMICS AND INNOVATION IN FOOD NETWORKS, BONN - UNIVERSITY OF BONN, ILB Press, 2009, pp. 3 - 15 (atti di: 3rd International European Forum on SYSTEM DYNAMICS AND INNOVATION IN FOOD NETWORKS, INNSBRUCK, 16/02/09 AL 20/02/09) [Contributo in Atti di convegno]
-
Betti L.; Trebbi G.; Marotti I.; Bregola V.; Bosi S.; Di Silvestro R.; Dinelli G., Cavolfiore (Brassica oleracea L.) coltivato in regime biologico: valutazione fitopatologica e nutraceutica., in: Atti XXXVIII Convegno SIA, FIRENZE (ITALIA), Bindi M., 2009, pp. 423 - 424 (atti di: XXXVIII Convegno Nazionale della Società Italiana di Agronomia, Firenze (Italia), 21-23 Settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Dinelli G.; Di Silvestro R.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Catizone P.; Ghiselli L.; Benedettelli S.; Segura Carretero A., Profilo fitochimico di varietà antiche e moderne di frumento duro (triticum turgidum ssp. durum): caratterizzazione quali-qualitativa di composti fenolici bioattivi., in: XXXVIII Convegno Nazionale della Società Italiana di Agronomia, FIRENZE, Bindi M., 2009, pp. 433 - 434 (atti di: Atti XXXVIII Convegno SIA, Firenze (Italia), 21-23 Settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
R. Ghelfi; S. Rivaroli; A. Samoggia; D. Viaggi, Le aree strategiche di ricerca a sostegno della competitività in agricoltura secondo una prospettiva socio-economica, in: ATTI SIDEA 2009 (Poster), PIACENZA, UNIVERSITà CATTOLICA - PIACENZA, 2009, pp. 1 - 1 (atti di: CONVEGNO SIDEA 2009 - CAMBIAMENTI NEL SISTEMA ALIMENTARE: NUOVI PROBLEMI, STRATEGIE, POLITICHE, PIACENZA, 16-19 settembre 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
Whittaker A.; Martinelli T.; Benedettelli S.; Di Silvestro R.; Bosi S.; Marotti I.; Dinelli G., Variabilità delle componenti nutrizionali, funzionali, e antinutrizionali in Phaseolus vulgaris L. (ecotipo Zolfino del Pratomagno) in funzione dell'ambiente di coltivazione., in: Atti XXXVIII Convegno SIA, FIRENZE, Bindi M., 2009, pp. 459 - 460 (atti di: XXXVIII Convegno Nazionale della Società Italiana di Agronomia, Firenze (Italia), 21-23 Settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
E. Carfagna; P. Tassinari; M. Zagoraiou; S. Benni; D. Torreggiani, Efficient statistical sample designs in a GIS for monitoring the landscape changes, in: SIS, Statistical Methods for the analysis of large data-sets, PADOVA, Cleup, 2009, pp. 347 - 350 (atti di: SIS Conference 2009, University G. D’annunzio Chieti-Pescara,, Pescara, 23-25 September 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
F. Alboni; F. Camillo; G. Tassinari, A Data Mining approach to the monitoring of public programs for the retraining of unemployed workers, in: Giovani e società in Europa e nel Mediterraneo, BOLOGNA, Facoltà di Scienze Politiche Roberto, 2009, pp. 1 - 18 (atti di: IV Incontro Giovani e società in Europa e nel Mediterraneo, Forlì, 26-27-28 marzo 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Iorio R.1; Pagliarani G.4; Paris R.4; Tartarini S.4; Belotti T.3; Ricci G.3; Tasco G.1; Casadio R.1; Petrelli N.1; Verderio E. E.2; Del Duca S.1; Serafini-Fracassini D.1, INFLUENCE OF CLIMATE CHANGES ON POLLEN TRANSGLUTAMINASE: POSSIBLE INVOLVEMENT ON CROSS ALLERGENICITIES, in: Biogenic Amines: Biochemical, Physiological and Clinical Aspects, BOLOGNA, sn, 2009, pp. 17 - 17 (atti di: International Congress: Biogenic Amines: Biochemical, Physiological and Clinical Aspects, Bertinoro (Fo-Ces), maggio 11-14 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
M. Vittuari; A. Segrè, Institutional Reforms and Small Farms in Republika Srpska, in: EAAE, Small Farms: Decline or Persistance, KENT, s.n, 2009(atti di: Proceedings of the 111th Seminar of the European Association of Agricultural Economists, “Small Farms: Decline or Persistance”, Kent (UK), 25-27 giugno 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
M. Vittuari; A. Segrè, The Role of Small Farms in Republika Srpsk: Barriers and Opportunities for Modernization, in: EAAE, “THE ROLE OF KNOWLEDGE, INNOVATION AND HUMAN CAPITAL IN MULTIFUNCTIONAL AGRICULTURE AND TERRITORIAL RURAL DEVELOPMENT, BELGRADO, s.n, 2009, pp. 114 - 125 (atti di: 113th EAAE Seminar “THE ROLE OF KNOWLEDGE, INNOVATION AND HUMAN CAPITAL IN MULTIFUNCTIONAL AGRICULTURE AND TERRITORIAL RURAL DEVELOPMENT”, Belgrado, Serbia, 9-11 Dicembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
L. Vannini; C. Montanari; A. Berardinelli; L. Ragni; M.E. Guerzoni, May low-temperature gas plasma be considered an innovative technique to decontaminate table eggs?, in: New challengs in food preservation - processing, safety, sustainability, AMSTERDAM, Elsevier, 2009, pp. 165 - 165 (atti di: New challengs in food preservation - processing, safety, sustainability, Budapest, Hungary, 11 - 13 November 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
V. Rondelli; A.L. Guzzomi, VALUTAZIONE DELLE MASSE DELLE TRATTRICI AGRICOLE NELL’OMOLOGAZIONE PER LA CIRCOLAZIONE STRADALE, in: AIIA, Ricerca e innovazione nell'ingegneria dei biosistemi agro-territoriali, NAPOLI, AIIA, 2009, pp. 1 - 10 (atti di: IX Convegno Nazionale AIIA 2009, Ischia Porto, Napoli, 12-16 settembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Lucchi A.; Pasquali F.; Fabbri A.; Manfreda G.; Cevoli C.; Franchini A., Hot Air Treatment for Surface Decontamination of Table Eggs, in: Proceedings of the 19th (XIX) European Poultry Symposium on Quality of Poultry Meat, XIII European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, TURKU, World Poultry Science Association (WPSA), 2009, pp. 1 - 16 (atti di: XIII European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, Turku, Finland, 21-25 June 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Berardinelli A.; Cevoli C.; Fabbri A.; Ragni L.; Silaghi F., Caratterizzazione della tipologia di polpa nel pesco mediante un metodo non distruttivo, in: XXVI Convegno Peschicolo, CESENA, Camere di Commercio di Forlì-Cesena e Ravenna, 2009, pp. 69 - 69 (atti di: XXVI Convegno Peschicolo Nuovi scenari della PESCHICOLTURA: integrazione e complementarietà fra nord e sud, Cesena, 5-6 Novembre 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
A. Gianotti; F. Danesi; M. E. Guerzoni; A. Bordoni, Effect of sourdough process on the antioxidant protective effects of Kamut bread in experimental animals, in: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, FREISING, s.n, 2009, pp. 96 - 96 (atti di: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, Freising (Germania), 14-17 Ottobre, 2009) [Riassunto (Abstract)]
-
A. Russo; D. I. Serrazanetti; M. E. Guerzoni; A. Gianotti, Effect of sourdough fermentation on kamut prolamine, in: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, FREISING, s.n, 2009, pp. 72 - 72 (atti di: 4th International Symposium on Sourdough From fundamentals to applications, Freising - Germany, 14-17 Ottobre 2009) [Riassunto (Abstract)]