Pubblicazioni scientifiche
-
Tonon G.; Boldreghini P.; Muzzi E.; Gioacchini P., Variazioni stagionali in massa microbica in un rimboschimento di pianura e in un bosco planiziale, in: Atti del “IV congresso SISEF - Meridiani e foreste", POTENZA, S.T.E.S, 2005, pp. 345 - 350 (atti di: IV congresso SISEF - Meridiani e foreste, Rifreddo – PZ, 7-10 ottobre 2003) [Contributo in Atti di convegno]
-
C. Ciavatta, Il riciclo delle biomasse nel terzo millennio per un’agricoltura e un ambiente di qualità., in: Il Suolo: Sistema Centrale nell'Ambiente e nell'Agricoltura, BARI, Selecto s.r.l., 2005, pp. 24 - 24 (atti di: Il Suolo: Sistema Centrale nell'Ambiente e nell'Agricoltura, Bari, 21-24 giugno 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
C. Giovannini; D. Montecchio; O. Francioso; L. Vittori Antisari; C. Ciavatta, Utilizzo di compost per il recupero di suoli contaminati: caratterizzazione chimico-fisica della sostanza organica, in: Il Suolo: Sistema Centrale nell'Ambiente e nell'Agricoltura, BARI, Selecto S.r.l., 2005, pp. 108 - 108 (atti di: Il Suolo: Sistema Centrale nell'Ambiente e nell'Agricoltura, BARI, 21-24 giugno 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
C. Ciavatta, Fertilizzanti per una Gestione Sostenibile delle Colture Arboree da Frutto, in: La Nutrizione delle Colture da Frutto, CESENA, CRPV, 2005, pp. 48 - 48 (atti di: Convegno Nazionale "La Nutrizione delle Colture da Frutto", Bologna, 6-7 settembre 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
Canavari M.; Davoodabady Farahany F.; Lucchi M.; Nayga R.M.; Nocella G.; Scarpa R., Consumer acceptance and willingness-to-pay for nutritionally enhanced genetically modified food in Italy, in: The Economics and Policy of Diet and Health, READING, University of Reading, 2005(atti di: 97th EAAE Seminar on The Economics and Policy of Diet and Health', Whiteknights Campus, University of Reading (UK), April 21-22, 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
Buehrlen B.; Canavari M.; Breitschopf B., Determinants of consumer preferences towards functional foods with seaweed ingredients, in: The Economics and Policy of Diet and Health, READING, University of Reading, 2005(atti di: 97th EAAE Seminar on The Economics and Policy of Diet and Health, Whiteknights Campus, University of Reading (UK), April 21-22, 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
Canavari M.; Mazzotti V.; Palmieri A.; Pignatti E.; Regazzi D., Situazione economico-commerciale del pesco e prospettive di mercato, in: Nuova Peschicoltura sostenibile: Innovazioni, tecniche di filiera, nuove varietà, qualità e mercato, FORLÌ, CCIAA di Ravenna e di Forlì-Cesena, 2005, pp. 15 - 24 (atti di: XXV Convegno Peschicolo., Faenza, 23-24 settembre 2004) [Contributo in Atti di convegno]
-
Canavari M.; Spadoni R.; Pignatti E., Comparison among quality assurance and management schemes regarding the ability to enhance suppliers-retailers relationships in Emilia-Romagna (Italy), in: Quality Management and Quality Assurance in Food Chains, GÖTTINGEN, Georg-August-Universität Göttingen, 2005, pp. 1 - 13 (atti di: 92nd EAAE Seminar on Quality Management and Quality Assurance in Food Chains, Goettingen, March 2-4, 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
Canavari M.; Farneti A.; Lucchi M.; Warren M., E-business and terroir-linked products in Italy: a case study on Romagna wine producers, in: Proceedings of the EFITA/WCCA Joint Conference 2005, VILA REAL, Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, 2005, pp. 415 - 420 (atti di: The 5th Conference of the European Federation for Information Technology in Agriculture, Food and Environment and The 3rd World Congress on Computers in Agriculture and Natural Resources, Vila Real, Portugal, July 25-28, 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
Canavari M.; Fritz M.; Hausen T.; Rivaroli S.; Schiefer G., Trust building in agri-food markets with computer-mediated business relationships, in: Proceedings of the EFITA/WCCA Joint Conference 2005, VILA REAL, Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, 2005, pp. 421 - 429 (atti di: The 5th Conference of the European Federation for Information Technology in Agriculture, Food and Environment and The 3rd World Congress on Computers in Agriculture and Natural Resources, Vila Real, Portugal, July 25-28, 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
Canavari M.; Farneti A.; Lucchi M.; Warren M., E-business readiness of wine producers in Romagna (Italy): the importance of area of origin effects, in: Proceedings of the '2nd Annual International Wine Marketing Symposium', ROHNERT PARK, CA, Sonoma State University, 2005(atti di: '2nd Annual International Wine Marketing Symposium', Rohnert Park, Sonoma County, California, July 8-9, 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
Frascaroli E. ; Casarini E. ; Canè M.A., Mapping QTL for seed cold tolerance and for seed longevity in maize., in: Maize adaptation to marginal environments, BANGKOK, Asksorn Siam Printing, 2005, pp. 34 - 37 (atti di: International conference on “Maize adaptation to marginal environments, 25th Anniversary of the cooperation between Kasetsart University and Swiss Federal Institute of Technology”, Pak Chong, Nakhon Ratchasima, Thailand, March 6-9 2005,) [Contributo in Atti di convegno]
-
VIAGGI D., Evaluation of regulatory requirements. Key issues, in: OECD, Evaluating agri-environmental policies. Design, practice and results, PARIGI, OECD Publishing, 2005, pp. 293 - 294 (atti di: Workshop on evaluating agri-environmental policies, Parigi, 6-8 dicembre 2004) [Contributo in Atti di convegno]
-
F. Danesi; M. Malaguti; M. Di Nunzio; M. Maranesi; P. Biagi; A. Bordoni, Effetto protettivo a livello cardiaco di una moderata supplementazione dietetica di Selenio., in: AUTORI VARI, SINU XXXIII CONGRESSO NAZIONALE "Sinergie e attualità in nutrizione" Montesilvano (PE) 6-8 Ottobre 2005, s.l, s.n, 2005, pp. 71 - 71 (atti di: "Sinergie e attualità in nutrizione", Montesilvano (PE), 6-8 Ottobre 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
G. Pignoli; M.T. Rodriguez-Estrada; M. Simioli; G. Lercker, Effects of different breeding and feeding systems on lipid oxidation of freeze-dried egg yolks, in: Proceedings of the 26th World Congress and Exhibition of the ISF. Modern Aspects of Fats and Oils. A Fascinating Source of Knowledge., CHAMPAIGN (ILLINOIS), AOCS Press, 2005, pp. 60 - 60 (atti di: 26th World Congress and Exhibition of the ISF. Modern Aspects of Fats and Oils. A Fascinating Source of Knowledge., Praga (Czech Republic), 25-28 September 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
L. NISSEN; L.Baffoni; L. PASINI; B. BIAVATI; N. MALAGOLINI; G. DELLA VALLE; B. SGORBATI., Role of Bifidobacterium longum in the induction of apoptosis in the human enterocyte-like Caco-2 cell line, in: Atti Biofutura 2005, s.l, s.n, 2005(atti di: ANBI Biofutura 2005, Centro Congressi del CNR - Area della Ricerca di Bologna, 8-9-10 aprile 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
L. Cercaci; E. Decker; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker, Phytosterol oxidation in oil-in-water emulsion and bulk oil, in: Proceedings of the 26th World Congress and Exhibition of the ISF. Modern Aspects of Fats and Oils. A Fascinating Source of Knowledge., CHAMPAIGN (ILLINOIS), AOCS Press, 2005, pp. LIAN-13 - LIAN-13 (atti di: Proceedings of the 26th World Congress and Exhibition of the ISF. Modern Aspects of Fats and Oils. A Fascinating Source of Knowledge., Praga (Czech Republic), 25-28 September 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
J. Yebra; L. Nissen; L.A. Sarmiento; G. Pérez-Martínez, SORBITOL SYNTHESIS FROM A LACTOBACILLUS CASEI FOOD-GRADE STRAIN USING METABOLIC ENGINEERING, in: The 8th Symposium on Lactic Acid Bacteria ACTA, VLAARDINGEN, Unilever Research & Development, 2005, pp. 115 - 115 (atti di: The 8th Symposium on Lactic Acid Bacteria, Congress Centre “Hotel Zuiderduin” Zeeweg 52 Egmond aan Zee, the Netherlands, 28 agosto - 1 settembre 2005) [Contributo in Atti di convegno]
-
R. Codony; P. Bondioli; P. Dutta; M.T. Rodriguez-Estrada; E. Abad; H. Budzinski; M.D. Baucells; E. Blas; M. Parini, "Feeding Fats Safety" Project. Improving the use of feeding fat materials coming from by- or co-products from the food chain: A quality and safety approach, in: Proceedings of the 26th World Congress and Exhibition of the ISF. Modern Aspects of Fats and Oils. A Fascinating Source of Knowledge., CHAMPAIGN (ILLINOIS), AOCS Press, 2005, pp. 60 - 60 (atti di: Proceedings of the 26th World Congress and Exhibition of the ISF. Modern Aspects of Fats and Oils. A Fascinating Source of Knowledge., Praga (Czech Republic), 25-28 September 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
Nissen Lorenzo ; Yebra Maria Jesus; Peréz Martinéz Gaspar, Genetic engineering of Lactobacillus casei producing D-sorbitol, in: Atti Biofutura 2005, s.l, s.n, 2005, pp. 92 - 92 (atti di: ANBI Biofutura 2005, Centro Congressi del CNR - Area della Ricerca di Bologna, 8 - 9- 10 Aprile 2005) [Contributo in Atti di convegno]