Pubblicazioni scientifiche
-
Bonora A.; Venturoli A.; Venturi M.; Boini A.; Corelli Grappadelli L., Fruit maturity and antioxidant activity affecting superficial scald development in ‘Abate Fétel’ pears, «ADVANCES IN HORTICULTURAL SCIENCE», 2023, 37, pp. 3 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Verza M.; Camanzi L.; Rota C.; Cerjak M.; Mulazzani L.; Malorgio G., Consumer Sentiments and Emotions in New Seafood Product Concept Development: A Co-Creation Approach Using Online Discussion Rooms in Croatia, Italy and Spain, «FOODS», 2023, 12, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Charatsari C.; Lioutas E.D.; Michailidis A.; Aidonis D.; De Rosa M.; Partalidou M.; Achillas C.; Nastis S.; Camanzi L., Facets of value emerging through the operation of short food supply chains, «NJAS IMPACT IN AGRICULTURAL AND LIFE SCIENCES», 2023, 95, pp. 1 - 38 [Articolo in rivista] Open Access
-
Mulazzani, Luca; Arru, Brunella; Camanzi, Luca; Furesi, Roberto; Malorgio, Giulio; Pulina, Pietro; Madau, Fabio A., Factors Influencing Consumption Intention of Insect-Fed Fish among Italian Respondents, «FOODS», 2023, 12, pp. 1 - 24 [Articolo in rivista] Open Access
-
Granata, Silvia; Canistro, Donatella; Vivarelli, Fabio; Morosini, Camilla; Rullo, Laura; Mercatante, Dario; Rodriguez-Estrada, Maria Teresa; Baracca, Alessandra; Sgarbi, Gianluca; Solaini, Giancarlo; Ghini, Severino; Fagiolino, Ivan; Sangiorgi, Stefano; Paolini, Moreno, Potential Harm of IQOS Smoke to Rat Liver, «INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES», 2023, 24, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Badalyan S.M.; Gharibyan N.; Gianchino C.; Iotti M.; Zambonelli A., Morphological observation and biomass formation in different edible medicinal Morchella collections (Pezizomycetes, Ascomycota), «ITALIAN JOURNAL OF MYCOLOGY», 2023, 52, pp. 50 - 61 [Articolo in rivista] Open Access
-
Tomazeli E.C.; Alfaro M.; Zambonelli A.; Garde E.; Perez G.; Jimenez I.; Ramirez L.; Salman H.; Pisabarro A.G., Transcriptome Metabolic Characterization of Tuber borchii SP1—A New Spanish Strain for In Vitro Studies of the Bianchetto Truffle, «INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES», 2023, 24, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bertini A.; Iaccheri E.; Magnani M.; Badiani A.; Bonaldo A.; Ragni L.; Berardinelli A., Nondestructive rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) freshness estimation by using an affordable open-ended coaxial technique, «JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2023, 88, pp. 2557 - 2570 [Articolo in rivista] Open Access
-
Di Mercurio M., Bugli F. , Sanguinetti M. , Scarafile D., Modesto M., Bignami G., Fioravanti ML., Scozzoli M., Mattarelli P., Di Vito D., Ottimizzazione di un protocollo per testare l'attività degli oli essenziali sul biofilm di agenti patogeni dei pesci, «IL PESCE», 2023, 5, pp. 140 - 142 [Articolo in rivista]
-
Tarquini G.; Dall'Ara M.; Ermacora P.; Ratti C., Traditional Approaches and Emerging Biotechnologies in Grapevine Virology, «VIRUSES», 2023, 15, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Miotti N.; Passera A.; Ratti C.; Dall'Ara M.; Casati P., A Guide to Cannabis Virology: From the Virome Investigation to the Development of Viral Biotechnological Tools, «VIRUSES», 2023, 15, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Stefano Benni, Da stabulazione fissa a stabulazione libera. La conversione di una stalla dall'una all'altra tipologia, «INFORMATORE ZOOTECNICO», 2023, LXX, pp. 40 - 44 [Articolo in rivista]
-
Francesca Monticone, David Barling, Kelly Parsons, Antonella Samoggia, Identifying food policy coherence in Italian regional policies: The case of Emilia-Romagna, «FOOD POLICY», 2023, 119, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Martin M.; Bengtsson E.; Carotti L.; Orrestig K.; Orsini F., Environmental assessment of greenhouse herb production: A case of longitudinal improvement options in Sweden, «RESOURCES, CONSERVATION AND RECYCLING», 2023, 193, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Veronica Santoro, Maria Cristina Della Lucia, Ornella Francioso, Piergiorgio Stevanato, Giovanni Bertoldo, Matteo Borella, Erika Ferrari, Claudio Zaccone, Michela Schiavon, Diego Pizzeghello, Serenella Nardi, Phosphorus acquisition efficiency and transcriptomic changes of maize plants treated with two lignohumates, «PLANTS», 2023, 12, pp. 1 - 22 [Articolo in rivista] Open Access
-
Iaccheri, E; Cevoli, C; Ragni, L; Rosa, MD; Fabbri, A, Physical Stability of Frozen Eggplant: Emphasis on State Diagram, Sorption, Thermal, Mechanical, and Dielectric Properties, «FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY», 2023, 16, pp. 1582 - 1594 [Articolo in rivista] Open Access
-
Antonelli G.; Chiarello E.; Picone G.; Tappi S.; Baldi G.; Di Nunzio M.; Mente E.; Karapanagiotis S.; Vasilaki P.; Petracci M.; Rocculi P.; Bordoni A.; Capozzi F., Toward Sustainable and Healthy Fish Products—The Role of Feeding and Preservation Techniques, «FOODS», 2023, 12, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
De Montijo-Prieto, Soumi; Razola-Díaz, María Del Carmen; Barbieri, Federica; Tabanelli, Giulia; Gardini, Fausto; Jiménez-Valera, Maria; Ruiz-Bravo, Alfonso; Verardo, Vito; Gómez-Caravaca, Ana Mª, Impact of Lactic Acid Bacteria Fermentation on Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Avocado Leaf Extracts, «ANTIOXIDANTS», 2023, 12, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
Molina-Hernandez J.B.; Tappi S.; Gherardi M.; de Flaviis R.; Laika J.; Peralta-Ruiz Y.Y.; Paparella A.; Chaves-Lopez C., Cold Atmospheric plasma treatments trigger changes in sun-dried tomatoes mycobiota by modifying the spore surface structure and hydrophobicity, «FOOD CONTROL», 2023, 145, pp. 109453 - 109453 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nowacka, M; Mannozzi, C; Dalla Rosa, M; Tylewicz, U, Sustainable Approach for Development Dried Snack Based on Actinidia deliciosa Kiwifruit, «APPLIED SCIENCES», 2023, 13, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access