Pubblicazioni scientifiche
-
Verardo V.; Riciputi Y.; Trivisonno M.C.; Marconi E.; Caboni M.F., Effect of the addition of air-classified barley flours on the lipid stability of bakery products, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2010, 231, pp. 303 - 319 [Articolo in rivista]
-
Morandi B.; Manfrini L.; Losciale P.; Zibordi M.; Corelli Grappadelli L., Changes in vascular and transpiation flows affect the seasonal and daily growth of kiwifruit (Actinidia deliciosa) berry, «ANNALS OF BOTANY», 2010, 105, pp. 913 - 923 [Articolo in rivista]
-
C.Torri; A.Adamiano; D.Fabbri; C.Lindfors; A.Monti; A.Oasmaa, Comparative analysis of pyrolysate from herbaceous and woody energy crops by Py-GC with atomic emission and mass spectrometric detection, «JOURNAL OF ANALYTICAL AND APPLIED PYROLYSIS», 2010, 88, pp. 175 - 180 [Articolo in rivista]
-
P. Losciale ; W.S Chow; L. Corelli Grappadelli, Modulating the light environment with the peach “asymmetric orchard”: effects on gas exchange performances, photoprotection, and photoinhibition, «JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY», 2010, 61, pp. 1177 - 1192 [Articolo in rivista]
-
Dezi S.; Medlyn B.; Tonon G.; Magnani F., Effect of nitrogen deposition on forest carbon sequestration: model analysis, «GLOBAL CHANGE BIOLOGY», 2010, 16, pp. 1470 - 1486 [Articolo in rivista]
-
Luyssaert S.; Ciais P.; Piao S.; Schulze E.-D.; Jung M.; Zaehle S.; Schelhaas M.J.; Reichstein M.; Churkina G.; Papale D.; Abril G.; Beer C.; Grace J.; Loustau D.; Matteucci G.; Magnani F.; Nabuurs G.J.; Verbeeck H.; Sulkava M.; van der Werf G.; Janssens I.A., The European carbon balance. Part 3: forests, «GLOBAL CHANGE BIOLOGY», 2010, 16, pp. 1429 - 1450 [Articolo in rivista]
-
Ferioli F.; Caboni M.F., Composition of phospholipid fraction in raw chicken meat and pre-cooked chicken patties: influence of feeding fat sources and processing technology, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2010, 231, pp. 117 - 126 [Articolo in rivista]
-
F. Sirri; Petracci M.; Bianchi M.; Meluzzi A., Survey of skin pigmentation of yellow-skinned broiler chickens, «POULTRY SCIENCE», 2010, 89, pp. 1556 - 1561 [Articolo in rivista]
-
Santini C.; Baffoni L.; Gaggia F.; Granata M.; Gasbarri R.; Di Gioia D.; Biavati B., Characterization of probiotic strains: an ¬application as feed additives in poultry against Campylobacter jejuni, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2010, 141, pp. S98 - S108 [Articolo in rivista]
-
Zeppa S.; Marchionni C.; Saltarelli R.; Guidi C.; Ceccaroli P.; Pierleoni R.; Zambonelli A.; Stocchi V., Sulfate metabolism in Tuber borchii: characterization of a putative sulfate transporter and the homocysteine synthase genes, «CURRENT GENETICS», 2010, 56, pp. 109 - 119 [Articolo in rivista]
-
Lo Fiego D.P.; Macchioni P.; Minelli G.; Santoro P., Lipid composition of covering and intramuscular fat in pigs at different slaughter age, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2010, 9:e39, pp. 200 - 205 [Articolo in rivista] Open Access
-
M. Di Prinzio; M. Bittelli; A. Castellarin; P. Rossi, Application of GPR to the monitoring of river embankments, «JOURNAL OF APPLIED GEOPHYSICS», 2010, 71, pp. 53 - 61 [Articolo in rivista]
-
G. Blanda; L. Cerretani; A. Cardinali; E. Boselli; A. Bendini, Mass transfer and phenolic profile of strawberries upon refrigerated osmodehydration. Transferencia de masa y perfil fenólico de las fresas cuando son osmo-deshidratadas por refrigeración, «CYTA: JOURNAL OF FOOD», 2010, 8, pp. 129 - 138 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; T. Gallina Toschi, Spettroscopia Nir e Mir. Presto risultati "portatili", «OLIVO & OLIO», 2010, 8, pp. 44 - 45 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; P. Comandini; T. Gallina Toschi, Gramola a ultrasuoni. Uno studio da approfondire, «OLIVO & OLIO», 2010, 8, pp. 52 - 53 [Articolo in rivista]
-
Valli E.; Bendini A.; Cerretani L.; Fu S.; Segura-Carretero A.; Cremonini M. A., Effects of Heating on Virgin Olive Oils and Their Blends: Focus on Modifications of Phenolic Fraction, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2010, 58, pp. 8158 - 8166 [Articolo in rivista]
-
R. Spadoni; P. Lombardi, LA CERTIFICAZIONE BRC FOOD, «ALIMENTI & BEVANDE», 2010, 7/8, pp. 98 - 101 [Articolo in rivista]
-
Mahesar S.A.; Kandhro A.A.; Cerretani L.; Bendini A.; Sherazi S.T.H.; Bhanger M.I., Determination of total trans fat content in Pakistani cereal-based foods by SB-HATR FT-IR spectroscopy coupled with partial least square regression, «FOOD CHEMISTRY», 2010, 123, pp. 1289 - 1293 [Articolo in rivista]
-
A. Ragazzoni; A. Castellini, Scenari economici per la produzione di biogas in imprese agro-zootecniche, «IA. INGEGNERIA AMBIENTALE», 2010, 7-8, pp. 357 - 369 [Articolo in rivista]
-
L. de Leo; M.L. Dindo; A. Pollini, Monitorare gli insetti vettori dei giallumi della vite, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2010, 29, pp. 55 - 57 [Articolo in rivista]