Pubblicazioni scientifiche
-
SEGURA-CARRETERO A.; PUERTAS-MEJIA M.A.; CORTACERO-RAMIREZ S.; BELTRAN R.; ALONSO-VILLAVERDE C.; JOVEN J.; DINELLI G.; FERNANDEZ-GUTIERREZ A., Selective extraction, separation, and identification of anthocyanins from Hibiscus sabdariffa L. using solid phase extraction-capillary electrophoresis-mass spectrometry (time-of-flight/ion trap),, «ELECTROPHORESIS», 2008, 29, pp. 2852 - 2861 [Articolo in rivista]
-
Sado Kamdem S.; Vernocchi P.; Maffei M.; Belletti N.; Gardini F.; Guerzoni M. E.; Lanciotti R., Assessment of Safety, Nutritional, and Spoilage Characteristics of Different Lagoon Grey Mullets (Liza ramada, Liza aurata, and Liza saliens), «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2008, 71, pp. 2572 - 2577 [Articolo in rivista]
-
Vannini L.; Patrignani F.; Iucci L.; Ndagijimana M.; Vallicelli M.; Lanciotti R.; Guerzoni M. E., Effect of a pre-treatment of milk with high pressure homogenization on yield as well as on microbiological, lipolytic and proteolytic patterns of “Pecorino” cheese, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2008, 128, pp. 329 - 335 [Articolo in rivista]
-
TALAME' V.; BOVINA R.; SANGUINETI M.C.; TUBEROSA R.; LUNDQVIST U.; SALVI S., TILLMore, a resource for the discovery of chemically induced mutants in barley, «PLANT BIOTECHNOLOGY JOURNAL», 2008, 6, pp. 477 - 485 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, Politiche alimentari di fronte all'emergenza, «AGGIORNAMENTI SOCIALI», 2008, 11, pp. 661 - 670 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè; L. Rava, L’esplosione dei prezzi alimentari e le determinanti del nuovo scenario di “scarsità”, «ITALIANIEUROPEI», 2008, 3 [Articolo in rivista]
-
L.Falasconi, Filiere che si accorciano, «IL DIVULGATORE», 2008, 3/4, pp. 14 - 21 [Articolo in rivista]
-
F. Pezzi, Sistema di trasporto con l'inertizzazione del mosto e dell'uva, «OICCE TIMES», 2008, 35, pp. 25 - 27 [Articolo in rivista]
-
Giovanni BURGIO; Fabrizio SANTI; Alberto LANZONI; Antonio MASETTI; Valentino DE LUIGI; Massimiliano MELANDRI; Alberto REGGIANI; Carlo RICCI; Antoon J. M. LOOMANS; Stefano MAINI, Harmonia axyridis recordings in northern Italy, «BULLETIN OF INSECTOLOGY», 2008, 61, pp. 361 - 364 [Articolo in rivista]
-
Baldassari N.; Prioli C.; Martini A.; Trotta V.; Baronio P., Insecticidal activity of a diatomaceous earth formulation against a mixed age population of adults of Rhyzopertha dominica and Tribolium castaneum as a function of different temperature and exposure time, «BULLETIN OF INSECTOLOGY», 2008, 61 (2), pp. 355 - 360 [Articolo in rivista]
-
Corelli Grappadelli L.; Pallotti G., Pericoltura di precisione: esperienze di previsione di crescita del frutto e produttività dell'impianto, «ITALUS HORTUS», 2008, 15 (6), pp. 60 - 64 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; M. D. Salvador; A. Bendini; G. Fregapane, Relationship Between Sensory Evaluation Performed by Italian and Spanish Official Panels and Volatile and Phenolic Profiles of Virgin Olive Oils, «CHEMOSENSORY PERCEPTION», 2008, 1, pp. 258 - 267 [Articolo in rivista]
-
A. Pistocchi; F. Bouraoui; M. Bittelli, A simplified parameterization of the monthly topsoil water budget, «WATER RESOURCES RESEARCH», 2008, 44, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista]
-
D. Viaggi; F. Bartolini, An ex-ante evaluation of agri-environmental contracts for the provision of landscape elements in an area of Emilia Romagna Region, «ANALELE STIINTIFICE ALE UNIVERSITATII „AL.I.CUZA” DIN IASI. STIINTE ECONOMICE», 2008, LV, pp. 312 - 321 [Articolo in rivista]
-
D. Braga; G. Palladino; M. Polito; K. Rubini; F. Grepioni; M. R. Chierotti; R. Gobetto, Three Polymorphic Forms of the Co-Crystal 4,4'-Bipyridine/Pimelic Acid and their Structural, Thermal, and Spectroscopic Characterization, «CHEMISTRY-A EUROPEAN JOURNAL», 2008, 14, pp. 10149 - 10159 [Articolo in rivista]
-
M. Bonoli-Carbognin; L. Cerretani; A. Bendini; M. H. Gordon, Utilizzo del profilo in componenti volatili per la valutazione dell’effetto sinergico delle albumine del siero bovino con i composti fenolici di un olio - Evaluation by volatile profile of the synergistic antioxidant effect between bovine serum albumin and virgin olive oil phenolic compounds in an oil-in-water emulsion, «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2008, 85, pp. 213 - 220 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; A. Bendini; M. Gehring; M. Bonoli-Carbognin; P. Semenza; G. Lercker, Changes in oxidative status of soybean oil by addition of a new antioxidant during frying, «AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH», 2008, 19, pp. 41 - 43 [Articolo in rivista]
-
G.P. Parpinello; A. Versari; S. Galassi, Valutazione di un gruppo di assaggio mediante analisi statistica multivariata, «OICCE TIMES», 2008, 36, pp. 44 - 46 [Articolo in rivista]
-
E.Duran Guerrero; F.Chinnici; N.Natali; R.Natera Marin; C.Riponi, Solid-phase extraction method for determination of volatile compounds in traditional balsamic vinegar, «JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE», 2008, 31, pp. 3030 - 3036 [Articolo in rivista]
-
A.Bellachioma; C.Riponi; F.Chinnici; F.Sonni, Applicazione di un protocollo sperimentale per la produzione di vini bianchi in assenza di SO2, «L'ENOLOGO», 2008, XLIV, pp. 77 - 81 [Articolo in rivista]