Pubblicazioni scientifiche
-
Bertini L.; Rossi I.; Zambonelli A.; Amicucci A.; Sacchi A.; Cecchini M.; Gregori G.; Stocchi V., Molecular identification of Tuber magnatum ectomycorrhizae in the field, «MICROBIOLOGICAL RESEARCH», 2006, 161, pp. 59 - 64 [Articolo in rivista]
-
Bianchi M.; Petracci M.; Cavani C., The influence of genotype, market live weight, transportation and holding conditions prior to slaughter on broiler breast meat color, «POULTRY SCIENCE», 2006, 85, pp. 123 - 128 [Articolo in rivista]
-
DINELLI G.; BONETTI A.; MINELLI M.; MAROTTI I.; CATIZONE P.; MAZZANTI A., Content of flavonols in Italian bean (Phaseolus vulgaris L.) ecotypes, «FOOD CHEMISTRY», 2006, 99, pp. 105 - 114 [Articolo in rivista]
-
MASETTI A.; LUCHETTI A.; SOMMAGGIO D.; BURGIO G.; MANTOVANI B, Phylogeny of Chrysotoxum species (Diptera: Syrphidae) inferred from morphological and molecular characters, «EUROPEAN JOURNAL OF ENTOMOLOGY», 2006, 103, pp. 459 - 467 [Articolo in rivista]
-
P. Tassinari; D. Torreggiani, Visual Impact Assessment Methodologies for Rural Building Design, «E-JOURNAL - CIGR», 2006, 8, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista]
-
D. Di Gioia; L. Bertin; G. Zanaroli; L. Marchetti; F. Fava, Polychlorinated biphenyl degradation in aqueous wastes by employing continuous fixed-bed bioreactors, «PROCESS BIOCHEMISTRY», 2006, 41, pp. 935 - 940 [Articolo in rivista]
-
C. Rubies Autonell; C. Ratti; R. Resca; M. De Biaggi; J. Ayala García;, Report of Beet virus Q in Spain., «PLANT DISEASE», 2006, 90, pp. 110 - 110 [Articolo in rivista]
-
PEZZI F.; BORDINI F., La potatura meccanica nel vigneto: aspetti tecnici, qualitativi ed economici di differenti livelli di meccanizzazione, «RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA», 2006, 1, pp. 55 - 63 [Articolo in rivista]
-
S. Albonetti ; S. Blasioli; A. Bruno; J. Epoupa Mengou; F. Trifirò, Effect of silica on the catalytic destruction of chlorinated organics over V2O5/TiO2 catalysts, «APPLIED CATALYSIS. B, ENVIRONMENTAL», 2006, 64, pp. 1 - 8 [Articolo in rivista]
-
Bosi P.; Mazzoni M.; De Filippi S.; Trevisi P.; Casini L.; Petrosino G.; Lalatta-Costerbosa G., A continuous dietary supply of free calcium formate negatively affects parietal cell population and gastric RNA expression for H+/K+-ATPase in weaning pigs, «JOURNAL OF NUTRITION», 2006, 136, pp. 1229 - 1235 [Articolo in rivista]
-
Corelli Grappadelli L., Il 25° Convegno peschicolo fa il punto dopo 50 anni di frutticoltura romagnola, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2006, 1, pp. 63 - 63 [Recensione in rivista]
-
Patrignani F.; Lanciotti R.; Mathara J. M.; Guerzoni M. E.; Holzapfel W. H., Potential of functional strains, isolated from traditional Maasai milk, as starters for the production of fermented milks, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2006, 107, pp. 1- - 11 [Articolo in rivista]
-
Lanciotti R.; Vannini L.; Patrignani F.; Iucci L.; Vallicelli M.; Ndagijimana M.; Guerzoni M.E., Effect of high pressure homogenisation of milk on cheese yield and microbiology, lipolysis and proteolysis during ripening of Caciotta cheese, «THE JOURNAL OF DAIRY RESEARCH», 2006, 73, pp. 216 - 226 [Articolo in rivista]
-
Zambonelli P.; Bigi D, Mora Romagnola, le attuali esperienze sono positive, «RIVISTA DI SUINICOLTURA», 2006, 1, pp. 64 - 68 [Articolo in rivista]
-
R. Roberti; F. Badiali; A. Pisi; A. Veronesi; D. Pancaldi; A. Cesari, Sensitivity of Clonostachys rosea and Trichoderma spp. as potential biocontrol agents to pesticides, «JOURNAL OF PHYTOPATHOLOGY», 2006, 154 (2), pp. 100 - 109 [Articolo in rivista]
-
Bordoni A. ; Cabrini L.; Marchetti M.; Danesi F.; Bochicchio D.; Biagi P.L.; Maranesi M., Vitamin B6 deficiency and dietary fats: effects on lipid composition and glutathione peroxidase activity in rat liver, «ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM», 2006, 50, pp. 305 - 312 [Articolo in rivista]
-
L. Cercaci; A. Conchillo; M. T. Rodriguez-Estrada; D. Ansorena; I. Astiasarán; G. Lercker, Preliminary study on health-related lipid components of bakery products, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2006, 69, pp. 1393 - 1401 [Articolo in rivista]
-
C. Zanasi; L. Paluan, Il commercio equo e solidale. Obiettivi, struttura e strategie per la diffusione di un modello di sviluppo più giusto e sostenibile, «AMBIENTE RISORSE SALUTE», 2006, IV, pp. 25 - 30 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; A. Bendini; A. Rotondi; T. Gallina Toschi; G. Lercker, Influenza di due variabili di processo sulla stabilità ossidativa di un olio extravergine di oliva (cv. Peranzana) ottenuto con diversi impianti industriali, «INDUSTRIE ALIMENTARI», 2006, 455, pp. 133 - 140 [Articolo in rivista]
-
Gardini F.; Tofalo R.; Belletti N.; Iucci L.; Suzzi G.; Torriani S.; Guerzoni M.E.; Lanciotti R., Characterization of yeasts involved in the ripening of Pecorino Crotonese cheese, «FOOD MICROBIOLOGY», 2006, 23, pp. 641 - 648 [Articolo in rivista]