Pubblicazioni scientifiche
-
Florencia Salaberría, Silvia Marzocchi, Elena Bortolazzo, María Elena Carrín, Maria Fiorenza Caboni, Study of the Effect of NaCl on Lipolysis in Parmigiano Reggiano Cheese, «ACS FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2021, 1, pp. 54 - 59 [Articolo in rivista] Open Access
-
Chtourou F.; Valli E.; Ben Mansour A.; Bendini A.; Gallina Toschi T.; Bouaziz M., Characterization of virgin olive oils obtained from minor Tunisian varieties for their valorization, «JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION», 2021, 15, pp. 5060 - 5070 [Articolo in rivista] Open Access
-
Truzzi F.; Tibaldi C.; Zhang Y.; Dinelli G.; D'Amen E., An overview on dietary polyphenols and their biopharmaceutical classification system (Bcs), «INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES», 2021, 22, pp. 1 - 23 [Articolo in rivista] Open Access
-
Viaggi, Davide; Zavalloni, Matteo, Bioeconomy and Circular Economy: Implications for Economic Evaluation in the Post-COVID Era, «CIRCULAR ECONOMY AND SUSTAINABILITY», 2021, 1, pp. 1257 - 1269 [Articolo in rivista] Open Access
-
Pasquali F.; Remondini D.; Snary E.L.; Hald T.; Guillier L., Editorial: Integrating Whole Genome Sequencing Into Source Attribution and Risk Assessment of Foodborne Bacterial Pathogens, «FRONTIERS IN MICROBIOLOGY», 2021, 12, pp. 1 - 3 [Recensione in rivista] Open Access
-
Raina, N; Zavalloni, M; Targetti, S; D'Alberto, R; Raggi, M; Viaggi, D, A systematic review of attributes used in choice experiments for agri-environmental contracts, «BIO-BASED AND APPLIED ECONOMICS», 2021, 10, pp. 137 - 152 [Articolo in rivista] Open Access
-
Aparicio-Ruiz R.; Ortiz Romero C.; Casadei E.; Garcia-Gonzalez D.L.; Servili M.; Selvaggini R.; Lacoste F.; Escobessa J.; Vichi S.; Quintanilla-Casas B.; Golay P.-A.; Lucci P.; Moret E.; Valli E.; Bendini A.; Gallina Toschi T., COLLABORATIVE PEER VALIDATION OF A HARMONIZED SPME-GC-MS METHOD FOR ANALYSIS OF SELECTED VOLATILE COMPOUNDS IN VIRGIN OLIVE OILS, «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 270 - 273 [Abstract in rivista] Open Access
-
Bovo M.; Savoia M., Fast Seismic Assessment of Existing Precast Structures by Means of Fragility Curves: The PRESSAFE Methodology, «JOURNAL OF EARTHQUAKE ENGINEERING», 2021, 26, pp. 7536 - 7567 [Articolo in rivista]
-
Bovo M.; Agrusti M.; Benni S.; Torreggiani D.; Tassinari P., Random forest modelling of milk yield of dairy cows under heat stress conditions, «ANIMALS», 2021, 11, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
Stefano Benni, Marco Bovo, Patrizia Tassinari, Alternative a livello progettuale. Nella nuova stalla la sala o il robot?, «INFORMATORE ZOOTECNICO», 2021, 14, pp. 34 - 39 [Articolo in rivista]
-
Stefano Benni, Per consentire l’automazione della mungitura. La trasformazione di stalle situate in zone marginali, «INFORMATORE ZOOTECNICO», 2021, 17, pp. 62 - 66 [Articolo in rivista]
-
Marco Bovo; Stefano Benni, La corretta progettazione di una stalla per bovine. Obiettivi: sostenibilità, flessibilità, benessere, «INFORMATORE ZOOTECNICO», 2021, 69, pp. 26 - 31 [Articolo in rivista]
-
Casadei E.; Valli E.; Aparicio-Ruiz R.; Ortiz-Romero C.; Garcia-Gonzalez D.L.; Vichi S.; Quintanilla-Casas B.; Tres A.; Bendini A.; Toschi T.G., PEER INTER-LABORATORY VALIDATION STUDY OF A HARMONIZED SPME-GC-FID METHOD FOR THE ANALYSIS OF SELECTED VOLATILE COMPOUNDS IN VIRGIN OILS, «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 266 - 269 [Abstract in rivista] Open Access
-
Luise D.; Correa F.; Fusco L.; Bosi P.; Trevisi P., Productive effects of a colostrum-oriented amino acid dietary supply for sows in transition from gestation to lactation, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 1837 - 1850 [Articolo in rivista] Open Access
-
Luise D.; Spinelli E.; Correa F.; Nicodemo A.; Bosi P.; Trevisi P., The effect of a single, early-life administration of a probiotic on piglet growth performance and faecal microbiota until weaning, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 1372 - 1385 [Articolo in rivista] Open Access
-
Luise D.; Chalvon-Demersay T.; Lambert W.; Bosi P.; Trevisi P., Meta-analysis to evaluate the impact of the reduction of dietary crude protein on the gut health of post-weaning pigs, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 1386 - 1397 [Articolo in rivista] Open Access
-
Medici Marco; Di Noto Luca; Canavari Maurizio, Role of sustainability attributes and price in determining consumers’ fruit perceived value, «INTERNATIONAL JOURNAL ON FOOD SYSTEM DYNAMICS», 2021, 12, pp. 314 - 326 [Articolo in rivista] Open Access
-
Gholami M.; Torreggiani D.; Tassinari P.; Barbaresi A., Narrowing uncertainties in forecasting urban building energy demand through an optimal archetyping method, «RENEWABLE & SUSTAINABLE ENERGY REVIEWS», 2021, 148, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Cainelli N.; Forestan C.; Angeli D.; Villegas T.R.; Costa F.; Botton A.; Rasori A.; Bonghi C.; Ruperti B., Transcriptomic insights on the preventive action of apple (Cv granny smith) skin wounding on superficial scald development, «INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES», 2021, 22, pp. 1 - 29 [Articolo in rivista] Open Access
-
Montroni D.; Simoni A.; Pasquini V.; Dinelli E.; Ciavatta C.; Triunfo C.; Secci M.; Marzadori C.; Addis P.; Falini G., A non-lethal method to assess element content in the endangered Pinna nobilis, «SCIENTIFIC REPORTS», 2021, 11, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access