Pubblicazioni scientifiche
-
Palagano R.; Valli E.; Tura M.; Cevoli C.; Perez-Camino M.C.; Moreda W.; Bendini A.; Toschi T.G., FATTY ACID ETHYL ESTERS IN VIRGIN OLIVE OILS: IN-HOUSE VALIDATION OF A REVISED METHOD [ESTERI ETILICI DI ACIDI GRASSI IN OLI VERGINI DI OLIVA: VALIDAZIONE INTERNA DI UN METODO REVISIONATO], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 306 - 308 [Abstract in rivista] Open Access
-
Baradar A.; Hosseini A.; Ratti C.; Hosseini S., Phylogenetic analysis of a Bean yellow mosaic virus isolate from Iran and selecting the phylogenetic marker by comparing the individual genes and complete genome trees of BYMV isolates, «PHYSIOLOGICAL AND MOLECULAR PLANT PATHOLOGY», 2021, 114, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista]
-
Mizutani Y.; Uesaka K.; Ota A.; Calassanzio M.; Ratti C.; Suzuki T.; Fujimori F.; Chiba S., De novo Sequencing of Novel Mycoviruses From Fusarium sambucinum: An Attempt on Direct RNA Sequencing of Viral dsRNAs, «FRONTIERS IN MICROBIOLOGY», 2021, 12, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Issaoui M.; Mosbahi M.; Barbieri S.; Flamini G.; Bendini A.; Ascrizzi R.; Toschi T.G.; Hammami M., Preliminary investigation of possible effects of mineral clay treatment applied to oils produced from olives: Focus on moisture removal and compositional changes, «GRASAS Y ACEITES», 2021, 72, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
Martinidis G.; Adamseged M.E.; Dyjakon A.; Fallas Y.; Foutri A.; Grundmann P.; Hamann K.; Minta S.; Ntavos N.; Raberg T.; Russo S.; Viaggi D., How clusters create shared value in rural areas: An examination of six case studies, «SUSTAINABILITY», 2021, 13, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Aramyan L.; Grainger M.; Logatcheva K.; Piras S.; Setti M.; Stewart G.; Vittuari M., Food waste reduction in supply chains through innovations: a review, «MEASURING BUSINESS EXCELLENCE», 2021, 25, pp. 475 - 492 [Articolo in rivista] Open Access
-
Rathod N.B.; Phadke G.G.; Tabanelli G.; Mane A.; Ranveer R.C.; Pagarkar A.; Ozogul F., Recent advances in bio-preservatives impacts of lactic acid bacteria and their metabolites on aquatic food products, «FOOD BIOSCIENCE», 2021, 44, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista]
-
Massimo Canali, Jean-Christophe Paoli - Printzipàles e pastori sardi. Origine e trasformazione di un allevamento ovino mediterraneo. Traduction Giovanna Dessi, Cagliari, Condaghes, 2018, 382 p., «ECONOMIE RURALE», 2021, 375, pp. 93 - 96 [Recensione in rivista] Open Access
-
Magnani Federico; Raddi Sabrina, Afforestazione e fissazione della CO2 atmosferica: qualche cifra indicativa dalla ricerca scientifica, «FOREST@», 2021, 18, pp. 60 - 63 [Articolo in rivista] Open Access
-
Luise D.; Le Sciellour M.; Buchet A.; Resmond R.; Clement C.; Rossignol M.-N.; Jardet D.; Zemb O.; Belloc C.; Merlot E., The fecal microbiota of piglets during weaning transition and its association with piglet growth across various farm environments, «PLOS ONE», 2021, 16, pp. 1 - 20 [Articolo in rivista] Open Access
-
Zendonadi dos Santos N.; Piepho H.-P.; Condorelli G.E.; Licieri Groli E.; Newcomb M.; Ward R.; Tuberosa R.; Maccaferri M.; Fiorani F.; Rascher U.; Muller O., High-throughput field phenotyping reveals genetic variation in photosynthetic traits in durum wheat under drought, «PLANT, CELL AND ENVIRONMENT», 2021, 44, pp. 2858 - 2878 [Articolo in rivista] Open Access
-
Guerrieri, Rossella; Correia, Marta; Martín‐Forés, Irene; Alfaro‐Sánchez, Raquel; Pino, Joan; Hampe, Arndt; Valladares, Fernando; Espelta, Josep Maria, Land‐use legacies influence tree water‐use efficiency and nitrogen availability in recently established European forests, «FUNCTIONAL ECOLOGY», 2021, 35, pp. 1325 - 1340 [Articolo in rivista] Open Access
-
Rossi L.; Turin L.; Alborali G.L.; Demartini E.; Soares Filipe J.F.; Riva F.; Riccaboni P.; Scanziani E.; Trevisi P.; Dall'ara P.; Dell'anno M.; Baldi A., Translational approach to induce and evaluate verocytotoxic e. Coli O138 based disease in piglets, «ANIMALS», 2021, 11, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
Vitali M.; Luppi A.; Bonilauri P.; Spinelli E.; Santacroce E.; Trevisi P., Benchmarking of anatomopathological lesions assessed at slaughter and their association with tail lesions and carcass traits in heavy pigs, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 1103 - 1113 [Articolo in rivista] Open Access
-
ilaria filippetti; gianluca allegro; Roberta Martelli; Emilia colucci; Fabio Pezzi, Il cordone libero meccanizzato dalla potatura alla vendemmia, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2021, 37, pp. 34 - 37 [Articolo in rivista]
-
Alexandra Boini; Brunella Morandi, La sensoristica migliora l’efficienza dell’irrigazione, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2021, 4, pp. 68 - 70 [Articolo in rivista]
-
Padalino, B; Menchetti, L; Mininni, V; Tullio, D; Nanni Costa, L, Transport certifications of cattle moved from France to Southern Italy and Greece: do they comply with Reg. EC 1/2005?, «ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2021, 20, pp. 1870 - 1881 [Articolo in rivista] Open Access
-
Strazzullo Pasquale; Cairella Giulia; Sofi Francesco; Erba Daniela; Campanozzi Angelo; Danesi Francesca; Iacoviello Licia; Martini Daniela; Pellegrini Nicoletta; Rossi Laura; Vaccaro Salvatore; Battistini Nino Carlo; Bo Simona; Bordoni Alessandra; Brighenti Furio; Casini Alessandro; Casiraghi Maria Cristina; Ciappellano Salvatore; Colantuoni Antonio; D'Elia Lanfranco; Del Rio Daniele; Macchia Paolo Emidio.; Oriani Giovannangelo; Parpinel Maria; Pinto Alessandro; Polito Angela; Porrini Marisa; Riso Patrizia; Russo GianLuigi; Scalfi Luca; Scazzina Francesca; Sieri Sabina; Simonetti Paolo; Verduci Elvira, “Front-of-pack” nutrition labeling, «NMCD. NUTRITION METABOLISM AND CARDIOVASCULAR DISEASES», 2021, 31, pp. 2989 - 2992 [Articolo in rivista] Open Access
-
Boini A.; Manfrini L.; Morandi B.; Corelli Grappadelli L.; Predieri S.; Daniele G.M.; Lopez G., High levels of shading as a sustainable application for mitigating drought, in modern apple production, «AGRONOMY», 2021, 11, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
-
D'Elia L.; Dinu M.; Sofi F.; Volpe M.; Strazzullo P.; Bordoni A.; Cairella G.; Casiraghi M.C.; D'Elia L.; del Balzo V.; Erba D.; Garbagnati F.; Ghiselli A.; Pellegrini N.; Pinto A.; Rossi L.; Russo G.L.; Scazzina F.; Scognamiglio U.; Vaccaro S.; Verduci E., 100% Fruit juice intake and cardiovascular risk: a systematic review and meta-analysis of prospective and randomised controlled studies, «EUROPEAN JOURNAL OF NUTRITION», 2021, 60, pp. 2449 - 2467 [Articolo in rivista] Open Access