Pubblicazioni scientifiche
-
Bastias R.M.; Losciale P.; Chieco C.; Corelli-Grappadelli L., Red and blue netting alters leaf morphological and physiological characteristics in apple trees, «PLANTS», 2021, 10, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Quintanilla-Casas Beatriz., Strocchi Giulia., Bustamante Julen., Torres-Cobos Berta., Guardiola Francesc., Moreda Wenceslao., Martínez-Rivas José Manuel, Valli Enrico, Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, Tres Alba, Vichi Stefania, Large-scale evaluation of shotgun triacylglycerols profiling for the fast detection of olive oil adulteration, «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 303 - 305 [Abstract in rivista]
-
Alonso-Salces Rosa María, Berrueta Luis Ángel, Quintanilla-Casas Beatriz, Vichi Stefania, Tres Alba, Asensio-Regalado Carlos, Viacava Gabriela Elena, Poliero Aimará Ayelén, Valli Enrico, Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, Martínez-Rivas José Manuel, Wenceslao Moreda, Blanca Gallo, DETERMINATION OF VEGETABLE OILS IN OLIVE OIL MIXTURES USING A STEPWISE STRATEGY BASED ON1H-NMR FINGERPRINTING AND PATTERN RECOGNITION [DETERMINAZIONE DI OLI VEGETALI MISCELATI CON OLI DI OLIVA MEDIANTE UNA STRATEGIA GRADUALE BASATA SUL PROFILO1H-NMR], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 297 - 299 [Abstract in rivista]
-
Quintanilla-Casas Beatriz, Bertin Sofia, Leik Kerstin, Bustamante Julen, Guardiola Francesc, Valli Enrico, Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, Tres Alba, Vichi Stefania, PROFILING VERSUS FINGERPRINTING ANALYSIS OF SESQUITERPENE HYDROCARBONS FOR THE GEOGRAPHICAL AUTHENTICATION OF EXTRA VIRGIN OLIVE OILS [PROFILO ANALITICO ED E IMPRONTA DIGITALE DI IDROCARBURI SESQUITERPENICI PER L’AUTENTICAZIONE GEOGRAFICA DEGLI OLI EXTRA VERGINI DI OLIVA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 315 - 318 [Abstract in rivista]
-
Conte Lanfranco, Bendini Alessandra, Valli Enrico, Lucci Paolo, Moret Sabrina, Maquet Alain, Lacoste Florence, Brereton Paul, Garcia Gonzales Diego, Moreda Wenceslao, Gallina Toschi Tullia, OLIVE OIL QUALITY AND AUTHENTICITY: A REVIEW OF CURRENT EU LEGISLATION, STANDARDS, RELEVANT METHODS OF ANALYSES, THEIR DRAWBACKS AND RECOMMENDATIONS FOR THE FUTURE [QUALITÀ E AUTENTICITÀ DELL'OLIO D'OLIVA: UNA REVISIONE DELL'ATTUALE LEGISLAZIONE UE, NORME, METODI DI ANALISI RILEVANTI, LORO LIMITAZIONI E RACCOMANDAZIONI PER IL FUTURO], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 255 - 258 [Abstract in rivista]
-
Palagano Rosa, Valli Enrico, Cevoli Chiara, Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, COMPLIANCE WITH EU VS. EXTRA-EU LABELLED GEOGRAPHICAL PROVENANCE IN VIRGIN OLIVE OILS: A RAPID UNTARGETED CHROMATOGRAPHIC APPROACH BASED ON VOLATILE COMPOUNDS [VERIFICA DELLA CONFORMITÀ DELL’INDICAZIONE DI ORIGINE EUROPEA ED EXTRA-EUROPEA NEGLI OLI VERGINI DI OLIVA: UN APPROCCIO RAPIDO CROMATOGRAFICO DI TIPO UNTARGETED BASATO SUI COMPOSTI VOLATILI], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 312 - 314 [Abstract in rivista]
-
Valli Enrico, Milani Andrea, Srbinovska Ana, Moret Erica, Moret Sabrina, Bendini Alessandra, Moreda Wenceslao, Gallina Toschi Tullia, Lucci Paolo, IN-HOUSE VALIDATION OF AN SPE-GC-FID METHOD FOR THE DETECTION OF FREE AND ESTERIFIED HYDROXYLATED MINOR COMPOUNDS IN VIRGIN OLIVE OILS [VALIDAZIONE INTERNA DI UN METODO SPE-GC-FID PER LA RILEVAZIONE DI COMPOSTI MINORI IDROSSILATI LIBERI ED ESTERIFICATI NEGLI OLI VERGINI DI OLIVA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 300 - 302 [Abstract in rivista]
-
Manfrini L., Perulli G., Bortolotti G., Boini A., Bonora A., Anconelli S., Solimando D., Gentile S., Baldi E., Polidori G., Quartieri M., Toselli M.,, Noce: ridurre apporti idrici e nutrizionali senza danneggiare la produzione, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2021, 9, pp. 56 - 59 [Articolo in rivista]
-
Utzeri, Valerio Joe; Ribani, Anisa; Taurisano, Valeria; Banqué, Carles Hernández I; Fontanesi, Luca, Distribution of the Main Apis mellifera Mitochondrial DNA Lineages in Italy Assessed Using an Environmental DNA Approach, «INSECTS», 2021, 12, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nunez Y.; Radovic C.; Savic R.; Garcia-casco J.M.; Candek-potokar M.; Benitez R.; Radojkovic D.; Lukic M.; Gogic M.; Munoz M.; Fontanesi L.; Ovilo C., Muscle transcriptome analysis reveals molecular pathways related to oxidative phosphorylation, antioxidant defense, fatness and growth in Mangalitsa and Moravka pigs, «ANIMALS», 2021, 11, pp. 1 - 23 [Articolo in rivista] Open Access
-
Chinchilla-Vargas, Josue; Meerbeek, Jonathan R; Rothschild, Max F; Bertolini, Francesca, Signatures of Selection and Genomic Diversity of Muskellunge (Esox masquinongy) from Two Populations in North America, «GENES», 2021, 12, pp. 1 - 18 [Articolo in rivista] Open Access
-
S.N. Politis; E. Syropoulou; E. Benini; F. Bertolini; S.R. Sorensen; J.J. Miest; I.A.E. Butts; J. Tomkiewicz, Performance thresholds of hatchery produced European eel larvae reared at different salinity regimes, «AQUACULTURE», 2021, 539, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Costa, TC; Mendes, TAO; Fontes, MMS; Lopes, MM; Du, M; Serao, NVL; Sanglard, LMP; Bertolini, F; Rothschild, MF; Silva, FF; Gionbelli, MP; Duarte, MS, Transcriptome changes in newborn goats' skeletal muscle as a result of maternal feed restriction at different stages of gestation, «LIVESTOCK SCIENCE», 2021, 248, pp. 1 - 8 [Articolo in rivista] Open Access
-
Chinchilla-Vargas, J; Bertolini, F; Stalder, KJ; Steibel, JP; Rothschild, MF, Estimating breed composition for pigs: A case study focused on Mangalitsa pigs and two methods, «LIVESTOCK SCIENCE», 2021, 244, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista]
-
Zurbrigg, Katherine; Bertolini, Francesca; Walugembe, Muhammed; van Dreumel, Toni; Alves, David; Friendship, Robert; O'Sullivan, Terri L; Rothschild, Max F, A genome-wide analysis of cardiac lesions of pigs that die during transport: Is heart failure of in-transit-loss pigs associated with a heritable cardiomyopathy?, «CANADIAN JOURNAL OF VETERINARY RESEARCH», 2021, 85, pp. 119 - 126 [Articolo in rivista]
-
Laze, A., Pasini, F., Arapi, V., Ceca, E., Lato, P., Gjini, V., Caboni, M.F., Evaluation of tocopherols and tocotrienols in Albanian cultivars, «JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN», 2021, 34, pp. 203 - 208 [Articolo in rivista] Open Access
-
Sharon Puleo, Ada Braghieri, Corrado Pacelli, Alessandra Bendini, Tullia Gallina Toschi, Luisa Torri, Maria Piochi, Rossella Di Monaco, Food neophobia, odor and taste sensitivity, and overall flavor perception in food, «FOODS», 2021, 10, pp. 1 - 21 [Articolo in rivista] Open Access
-
Liberati P,, Raffrescare la stalla, quando e per quanto tempo, «STALLE DA LATTE», 2021, 3, pp. 24 - 29 [Articolo in rivista]
-
Liberati P,, QUANTA ACQUA SI RISPARMIA Se il raffrescamento è efficiente, «STALLE DA LATTE», 2021, 4, pp. 38 - 44 [Articolo in rivista]
-
Sara BARBIERI, Karolina BRKIĆ BUBOLA, Alessandra BENDINI, Milena BUČAR-MIKLAVČIČ, Florence LACOSTE, Ummuhan TIBET, Ole WINKELMANN, Diego Luis GARCÍA-GONZÁLEZ, Tullia GALLINA TOSCHI, Alignment and proficiency of virgin olive oil sensory panels: the OLEUM approach [Allineamento ed efficienza dei panel sensoriali che valutano l'olio di oliva vergine: l'approccio OLEUM], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 260 - 262 [Abstract in rivista]