Pubblicazioni scientifiche
-
Grossi Marco, Palagano Rosa, Bendini Alessandra, Ricco Bruno, Servili Maurizio, Garcia Gonzales Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, DESIGN AND IN-HOUSE VALIDATION OF A PORTALE SYSTEM FOR THE DETERMINATION OF FREE ACIDITY IN VIRGIN OLIVE OIL [PROGETTAZIONE E VALIDAZIONE IN LABORATORIO DI UN SISTEMA PORTATILE PER LA DETERMINAZIONE DELL’ACIDITÀ LIBERA IN OLI DI OLIVA VERGINI], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 287 - 289 [Abstract in rivista]
-
Barbieri Sara, Aparicio-Ruiz Ramon, Brkić Bubola Karolina, Bučar-Miklavčič Milena, Lacoste Florence, Tibet Ummuhan, Winkelmann Ole, Bendini Alessandra, Garcia-Gonzalez Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, PERFORMANCE TESTING OF NEW ARTIFICIAL OLFACTORY REFERENCE MATERIALS IN VIRGIN OLIVE OIL SENSORY ASSESSMENT [PROVE DI PRESTAZIONE DI NUOVI MATERIALI ARTIFICIALI DI RIFERIMENTO DI TIPO OLFATTIVO A SUPPORTO DELLA VALUTAZIONE SENSORIALE DELL’OLIO VERGINE DI OLIVA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 263 - 265 [Abstract in rivista]
-
Alonso-Salces Rosa María, Gallo Blanca, Poliero Aimará Ayelén, Viacava Gabriela Elena, García-González Diego Luis, Gallina Toschi Tullia, Servili Maurizio, Berrueta Luis Ángel, ASSESSMENT OF VIRGIN OLIVE OIL STABILITY DURING STORAGE BY 1H-NMR FINGERPRINTNG AND CHEMOMETRICS [VALUTAZIONE DELLA STABILITÀ DELL'OLIO D'OLIVA VERGINE IN CONSERVAZIONE MEDIANTE PROFILO 1H-NMR E CHEMIOMETRIA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 283 - 286 [Abstract in rivista]
-
Tsimidou Maria Z., Sotiroglou Michaela, Mastralexi Aspasia, Nenadis Nikolaos, García-González Diego L., Gallina Toschi Tullia, IN HOUSE VALIDATED UHPLC PROTOCOL FOR THE DETERMINATION OF THE TOTAL HYDROXYTYROSOL AND TYROSOL CONTENT IN VIRGIN OLIVE OIL FIT FOR THE PURPOSE OF THE HEALTH CLAIM INTRODUCED BY THE EC REGULATION 432/2012 FOR “OLIVE OIL POLYPHENOLS” [PROTOCOLLO UHPLC VALIDATO INTERNAMENTE PER LA DETERMINAZIONE DEL CONTENUTO TOTALE DI IDROSSITIROSOLO E TIROSOLO NELL'OLIO DI OLIVA VERGINE IDONEO AI FINI DELLA DICHIARAZIONE DEL CLAIM SALUTISTICO INTRODOTTO DAL REGOLAMENTO CE 432/2012 PER I “POLIFENOLI DA OLIO DI OLIVA”], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 290 - 292 [Abstract in rivista]
-
Gómez-Coca Raquel B., Perez-Camino María Del Carmen, Martínez-Rivas José M., Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, Moreda Wenceslao, OLIVE OIL MIXTURES. PART ONE: DECISIONAL TREES OR HOW TO VERIFY THE OLIVE OIL PERCENTAGE IN DECLARED BLENDS [MISCELE DI OLIO D'OLIVA. PARTE PRIMA: ALBERI DECISIONALI UTILI ALLA VERIFICA DELLA PERCENTUALE DI OLIO D'OLIVA NELLE MISCELE DICHIARATE CON OLI VEGETALI], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 294 - 296 [Abstract in rivista]
-
Gómez-Coca Raquel B., Perez-Camino María Del Carmen, Bendini Alessandra, Gallina Toschi Tullia, Moreda Wenceslao, OLIVE OIL MIXTURES. PART TWO: DETECTION OF SOFT DEODORIZED OIL IN EXTRA VIRGIN OLIVE OIL THROUGH DIACYLGLYCEROL DETERMINATION. RELATIONSHIP WITH FREE ACIDITY [MISCELE DI OLIO D'OLIVA. PARTE SECONDA: RILEVAMENTO DELL'OLIO DEODORATO IN CONDIZIONI BLANDE IN OLIO EXTRAVERGINE DI OLIVA MEDIANTE DETERMINAZIONI DEI DIACILGLICEROLI. RAPPORTO CON L'ACIDITÀ LIBERA], «LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE», 2021, 98, pp. 309 - 311 [Abstract in rivista]
-
Alberoni, D., Zeid, N.,, Il cambiamento climatico e l’apicoltura: cosa stiamo vivendo? L'idrosfera, «LAPIS», 2021, 9, pp. 20 - 23 [Articolo in rivista]
-
Stanton C.; Mills S.; Ryan A.; Di Gioia D.; Ross R.P., Influence of pasture feeding on milk and meat products in terms of human health and product quality, «IRISH JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD RESEARCH», 2021, 59, pp. 292 - 302 [Articolo in rivista] Open Access
-
Yogesh Kumar; Soumen Roy; Ariha Devra; Atul Dhiman; Pramod K. Prabhakar, Ultrasonication of mayonnaise formulated with xanthan and guar gums: Rheological modeling, effects on optical properties and emulsion stability, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2021, 149, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista]
-
S. Marzocchi, F. Pasini, Maria Caboni, C. Buscaroli, R. Gregori, U. Palara, S. Sansavini, Aromi e qualità delle antiche pesche bianche romagnole riscoperte dai mercati, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2021, 6, pp. 24 - 33 [Articolo in rivista]
-
Rodríguez-Sorrento, Agustina; Castillejos, Lorena; López-Colom, Paola; Cifuentes-Orjuela, Gloria; Rodríguez-Palmero, María; Moreno-Muñoz, José Antonio; Luise, Diana; Trevisi, Paolo; Martín-Orúe, Susana María, Effects of the Administration of Bifidobacterium longum subsp. infantis CECT 7210 and Lactobacillus rhamnosus HN001 and Their Synbiotic Combination With Galacto-Oligosaccharides Against Enterotoxigenic Escherichia coli F4 in an Early Weaned Piglet Model, «FRONTIERS IN MICROBIOLOGY», 2021, 12, pp. 1 - 19 [Articolo in rivista] Open Access
-
Federico Correa, Diana Luise, Marisol Castillo, Silvia Peris, Antonio Palomo-Yague, Paolo Bosi, Paolo Trevisi, Effect of dietary supplementation with a blend of protected aromatic compounds, including benzoic acid, on growth performance and faecal microbial profile of weaned piglets as an alternative to Zinc Oxide, «LIVESTOCK SCIENCE», 2021, 246, pp. 1 - 8 [Articolo in rivista]
-
Selvaggi R.; Valenti F.; Pecorino B.; Porto S.M.C., Assessment of tomato peels suitable for producing biomethane within the context of circular economy: A gis-based model analysis, «SUSTAINABILITY», 2021, 13, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ingrao C.; Novelli V.; Valenti F.; Messineo A.; Arcidiacono C.; Huisingh D., Feasibility of usage of hemp as a feedstock for anaerobic digestion: Findings from a literature review of the relevant technological and energy dimensions, «CRITICAL REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2021, 51, pp. 1129 - 1158 [Articolo in rivista]
-
Tomasello N.; Valenti F.; Cascone G.; Porto S.M.C., Improving natural ventilation in renovated free-stall barns for dairy cows: Optimized building solutions by using a validated computational fluid dynamics model, «JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING», 2021, 52, pp. 1 - 12 [Articolo in rivista] Open Access
-
D'Urso P.R.; Arcidiacono C.; Valenti F.; Cascone G., Assessing influence factors on daily ammonia and greenhouse gas concentrations from an open-sided cubicle barn in hot mediterranean climate, «ANIMALS», 2021, 11, pp. 1 - 17 [Articolo in rivista] Open Access
-
Selvaggi R.; Valenti F., Assessment of fruit and vegetable residues suitable for renewable energy production: GIS-based model for developing new frontiers within the context of circular economy, «APPLIED SYSTEM INNOVATION», 2021, 4, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Eva C. Thuenemann; Matthew J. Byrne; Hadrien Peyret; Keith Saunders; Roger Castells-Graells; Inmaculada Ferriol; Mattia Santoni; John F. C. Steele; Neil A. Ranson; Linda Avesani; Juan Jose Lopez-Moya; George P. Lomonossoff, A Replicating Viral Vector Greatly Enhances Accumulation of Helical Virus-Like Particles in Plants, «VIRUSES», 2021, 13, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Canavari, Maurizio; Akgüngör, Sedef; Borsellino, Valeria; Cavicchi, Alessio; Chan, Catherine; Ishizaka, Alessio; Naspetti, Simona; Pedersen, Søren Marcus; Stranieri, Stefanella; Vlachopoulou, Maro, Editorial, «ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE», 2021, 23, pp. 1 - 4 [Replica/breve intervento (e simili)]
-
Canavari M.; Akgungor S.; Borsellino V.; Cavicchi A.; Chan C.; Ishizaka A.; Naspetti S.; Pedersen S.M.; Stranieri S.; Vlachopoulou M., Editorial, «ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE», 2021, 23, pp. 1 - 4 [Replica/breve intervento (e simili)] Open Access