Pubblicazioni scientifiche

  • Marco Dalla Rosa; Pedro Fito Maupoey, Prologue - Book of Abstracts - Foodinnova 2017, in: AA VV, Book of Abstracts - Foodinnova 2017, Valencia, Knowledge Management for Food Innovation - KM4FI, 2017, pp. 24 - 24 [Prefazione]

  • Proietti, Noemi; Capitani, Donatella; Aru, Violetta; Bellomaria, Alessia; Bertocchi, Fabio; Botta, Bruno; Cagliani, Laura Ruth; Caligiani, Augusta; Capozzi, Francesco; Çela, Dorisa; Marincola, Flaminia Cesare; Ciampa, Alessandra; Coco, Laura Del; Consonni, Roberto; Corsaro, Carmelo; Delfini, Maurizio; Fanizzi, Francesco Paolo; Gallo, Vito; Ghirga, Francesca; Gianferri, Raffaella; Girelli, Chiara Roberta; Ingallina, Cinzia; Laghi, Luca; Latronico, Mario; Longobardi, Francesco; Luchinat, Claudio; Mallamace, Domenico; Mammi, Stefano; Mandaliti, Walter; Mannina, Luisa; Marini, Federico; Mastrorilli, Pietro; Mazzei, Pierluigi; Miccheli, Alfredo; Micozzi, Alessandra; Milone, Salvatore; Mucci, Adele; Nepravishta, Ridvan; Paci, Maurizio; Palisi, Angelica; Sobolev, Anatoly Petrovich; Piccolo, Alessandro; Picone, Gianfranco; Randazzo, Antonio; Righi, Valeria; Rotondo, Archimede; Salvo, Andrea; Savorani, Francesco; Scano, Paola; Schievano, Elisabetta; Sciubba, Fabio; Tenori, Leonardo; Trimigno, Alessia; Turano, Paola; Vasi, Sebastiano; Di Tullio, Valeria, NMR methodologies in Food Analysis, in: Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis, New York, Nova Science Publishers, Inc., 2017, pp. 103 - 156 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Sobolev, Anatoly Petrovich; Mannina, Luisa; Aru, Violetta; Bellomaria, Alessia; Bertocchi, Fabio; Botta, Bruno; Cagliani, Laura Ruth; Caligiani, Augusta; Capozzi, Francesco; Çela, Dorisa; Marincola, Flaminia Cesare; Ciampa, Alessandra; Coco, Laura Del; Consonni, Roberto; Corsaro, Carmelo; Delfini, Maurizio; Tullio, Valeria Di; Fanizzi, Francesco Paolo; Gallo, Vito; Ghirga, Francesca; Gianferri, Raffaella; Girelli, Chiara Roberta; Ingallina, Cinzia; Laghi, Luca; Latronico, Mario; Longobardi, Francesco; Luchinat, Claudio; Mallamace, Domenico; Mammi, Stefano; Mandaliti, Walter; Marini, Federico; Mastrorilli, Pietro; Mazzei, Pierluigi; Miccheli, Alfredo; Micozzi, Alessandra; Milone, Salvatore; Mucci, Adele; Nepravishta, Ridvan; Paci, Maurizio; Palisi, Angelica; Piccolo, Alessandro; Picone, Gianfranco; Proietti, Noemi; Randazzo, Antonio; Righi, Valeria; Rotondo, Archimede; Salvo, Andrea; Savorani, Francesco; Scano, Paola; Schievano, Elisabetta; Sciubba, Fabio; Tenori, Leonardo; Trimigno, Alessia; Turano, Paola; Vasi, Sebastiano; Capitani, Donatella, NMR Applications in Food Analysis: Part A, in: Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis, New York, Nova Science Publishers, Inc., 2017, pp. 157 - 254 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Ciavatta C., Beone G.M., Gessa C.E., Elementi chimici del suolo., in: Fondamenti di Chimica del Suolo, Bologna, Pàtron, 2017, pp. 191 - 220 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Proietti N.; Capitani D.; Aru V.; Bellomaria A.; Bertocchi F.; Botta B.; Cagliani L.R.; Caligiani A.; Capozzi F.; Cela D.; Marincola F.C.; Ciampa A.; Coco L.D.; Consonni R.; Corsaro C.; Delfini M.; Fanizzio F.P.; Gallo V.; Ghirga F.; Gianferri R.; Girellio C.R.; Ingallina C.; Laghi L.; Latronico M.; Longobardi F.; Luchinat C.; Mallamace D.; Mammi S.; Mandaliti W.; Mannina L.; Marini F.; Mastrorilli P.; Mazzei P.; Miccheli A.; Micozzio A.; Miloneo S.; Mucci A.; Nepravishta R.; Paci M.; Palisi A.; Sobolev A.P.; Piccolo A.; Picone G.; Randazzo A.; Righi V.; Rotondo A.; Salvo A.; Savorani F.; Scano P.; Schievano E.; Sciubba F.; Tenori L.; Trimigno A.; Turano P.; Vasi S.; Tullio V.D., NMR applications in food analysis: Part B, in: Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis, New York, Nova Science Publishers, Inc., 2017, pp. 255 - 296 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Pasquali F.; De Cesare A.; Meunier M.; Guyard M.; Rivoal K.; Chemaly M.; Manfreda G., Current challenges in poultry meat safety, in: Poultry Quality Evaluation: Quality Attributes and Consumer Values, Bologna, Massimiliano Petracci and Cécile Berri, 2017, pp. 159 - 195 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Arcidiacono C.; Porto S.M.C.; Mancino M.; Valenti F.; Cascone G., Design of a software tool for the analysis of UWB RTLS data: A use case of an application to identify cow oestrus behavioural patterns in a free-stall barn, in: Prof. Daniel Berckmans, Dr Alassane Keita, Precision Livestock Farming 2017 - Papers Presented at the 8th European Conference on Precision Livestock Farming, ECPLF 2017, Nantes, European Conference on Precision Livestock Farming, 2017, pp. 837 - 847 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Arcidiacono C.; Porto S.M.C.; Mancino M.; Valenti F.; Cascone G., New open-source software tools using accelerometer data for the discrimination of cow behavioural activities in free-stall barns, in: Prof. Daniel Berckmans, Dr Alassane Keita, Precision Livestock Farming 2017 - Papers Presented at the 8th European Conference on Precision Livestock Farming, ECPLF 2017, Nantes, European Conference on Precision Livestock Farming, 2017, pp. 276 - 287 [Capitolo/Saggio in libro]

  • S. Romani; M. T. Rodriguez-Estrada, Bakery products and electronic nose, in: Electronic Nose and Tongue in Food Science, Oxford, Elsevier Inc. Academic Press, 2016, pp. 39 - 47 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Novak, Barbara M.; Canavari, Maurizio; Schiefer, Gerhard; Fritz, Melanie; Deiters, Jivka, The analysis of procurement risk perceptions within traditional cross-border transactions in food supply networks, in: Food Supply Networks. Trust and E-business, Wallingford, CABI Publishing, 2016, pp. 68 - 91 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Canavari, Maurizio; Deiters, Jivka; Fritz, Melanie; Hofstede, Gert Jan; van Sprundel, Gert-jan; Pignatti, Erika; Matopouolos, Aristides; Vlachopoulou, Maro; Briz, Julian; Fernandez, Maria Cristina, A typology of trust when we introduce information technology, in: Food Supply Networks. Trust and E-business, Wallingford, CABI Publishing, 2016, pp. 142 - 159 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Canavari, Maurizio; Novak, Barbara M.; Schiefer, Gerhard; Fritz, Melanie; Deiters, Jivka, Trust and e-business in food supply networks: summary and conclusions, in: Food Supply Networks. Trust and E-business, Wallingford, CABI Publishing, 2016, pp. 177 - 187 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Meluzzi, Adele; Bordoni, Alessandra; Cerolini, Silvia; Bosco, Alessandro Dal; Manfreda, Gerardo; Mugnai, Cecilia; Sirri, Federico; Zaniboni, Luisa, Uova e salute umana, in: Alimenti di orgine animale e salute, Milano, Franco Angeli, 2016, pp. 359 - 400 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Modesto, M.; Aloisio, I.; Di Gioia, D.; Sgorbati, B.; Mattarelli, P.; Pavón, Y.; Lazzaroni, S., Ciencia y aplicación de microorganismos probióticos. (Probiotics Science and Technology)., in: Ciencia de la leche y sistemas lácteos concentrados, Santa Fè, EdicionesUNL, 2016, pp. 219 - 254 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Canavari, Maurizio; Bazzani, Claudia, Metodi di valutazione delle preferenze e della disponibilità a pagare dei consumatori per prodotti con etichetta di IC, in: ZOOTECNIA ITALIANA E MITIGAZIONE DEI CAMBIAMENTI CLIMATICI. Analisi delle potenzialità e delle prospettive, Roma, Consiglio per la ricerca in agricoltura e l’analisi dell’economia agraria - CREA, 2016, pp. 316 - 342 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Bordoni, M; Meisina, C; Chersich, S; Persichillo, M; Valentino, R; Bittelli, M, Monitoring of hydrological parameters for the identification of shallow landslides triggering: A case study from Northern Italy, in: Landslides and Engineered Slopes. Experience, Theory and Practice,, Abingdon, Stefano Aversa, Leonardo Cascini, Luciano Picarelli, Claudio Scavia, 2016, pp. 475 - 482 [Capitolo/Saggio in libro]

  • M. Cabrera Bañegil; E. Boselli; M. T. Rodriguez-Estrada; D. Martin Vertedor, Cambios Quimicos del Aceite de Oliva Virgen Durante el Proceso de Fritura, in: D. Martin Vertedor; J. M. Lopez Caballero, Aceite de Oliva Virgen – Saber y Sabor de Extremadura, Bandajoz, Junta de Extremadura, Consejeria de Medio Ambiente y Rural, Politicas Agrarias y Territorio, 2016, pp. 293 - 308 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Samoggia, Antonella; Bertazzoli, Aldo; Hendrixson, Vaiva; Glibetic, Maria; Arvola, Anne, Women's Income and healthy eating perception, in: Gender and Food: From Production to Consumption and After, ;Howard House, Emerald Group Publishing Ltd., 2016, pp. 165 - 191 (ADVANCES IN GENDER RESEARCH) [Capitolo/Saggio in libro]

  • Claudio Marzadori; Luciano Cavani, Controllo della reazione del suolo, in: Fertilizzazione sostenibile, Milano, Edagricole - Edizioni Agricole di New Bussiness Msedia srl, 2016, pp. 165 - 191 [Capitolo/Saggio in libro]

  • Cesare Zanasi; Cosimo Rota; Salvatore Basile, Struttura, dinamiche di sviluppo e performance del “Bio-distretto Cilento", in: L’AGRICOLTURA BIOLOGICA IN CHIAVE TERRITORIALE L’esperienza dei bio-distretti in Italia, Bari, CIHEAM, 2016, pp. 42 - 108 [Capitolo/Saggio in libro]