Pubblicazioni scientifiche
-
Alejandra Boni Aristizábal; Enrica Chiappero; Andrés Hueso; Monserrath Ximena Lascano Galarza; Luigi Bisceglia, Analizando programas de Máster en el ámbito de la cooperación al desarrollo desde la perspectiva del desarrollo humano: exploración y comparación de tres experiencias, in: Investigaciones de Economía de la Educación, Valencia, Adela García Aracil, Isabel Neira, 2014, pp. 59 - 89 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Srinivasa Rao P.; Zegada-Lizarazu W.; Bellmer D.; Monti A., Prospect of sorghum as a biofuel feedstock, in: Genetics, Genomics and Breeding of Sorghum, London, CRC Press, 2014, pp. 303 - 330 [Capitolo/Saggio in libro]
-
V. Orioli, A. Minelli, Il ruolo degli spazi verdi e degli elementi vegetali, in: Aa.Vv., PROGETTO STAVECO. UN nuovo polo universitario tra centro storico e collina, Bologna, Compositori, 2014, pp. 73 - 83 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Duduk B.; S. Paltrinieri; I-M. Lee; A. Bertaccini, Nested PCR and RFLP analysis based on the 16S rRNA gene., in: Phytoplasma, HERTFORDSHIRE, Humana press, 2013, pp. 159 - 171 (METHODS IN MOLECULAR BIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Bertaccini A.; S. Paltrinieri; M. Martini; M. Tedeschi; N. Contaldo, Micropropagation and maintenance of phytoplasmas in tissue culture., in: Phytoplasma, HERTFORDSHIRE, Humana press, 2013, pp. 33 - 39 (METHODS IN MOLECULAR BIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Nicolaisen M.; H. Nyskjold; A. Bertaccini, Microarrays for universal detection and identification of phytoplasmas, in: Phytoplasma, HERTFORDSHIRE, Humana press, 2013, pp. 223 - 232 (METHODS IN MOLECULAR BIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro]
-
L. Nanni Costa, Infrared thermography for detection pre-slaughter stress and impaired meat quaity, in: Thermography. Current status and advances in livestock animals and in veterinary medicine, BRESCIA, Fond. Iniziative Zooprofilattiche e Zootecniche, 2013, pp. 183 - 190 [Capitolo/Saggio in libro]
-
L. Laghi; E. Babini; A. Bordoni; A. Ciampa; F. Danesi; M. Di Nunzio; G. Picone; V. Valli; F. Capozzi, Time Domain Measurements and High Resolution Spectroscopy are Powerful Nuclear Magnetic Resonance Approaches Suitable to Evaluate the In Vitro Digestion of Protein-rich Food Products, in: Magnetic Resonance in Food Science: Food for Thought, CAMBRIDGE, The Royal Society of Chemistry, 2013, pp. 201 - 212 [Capitolo/Saggio in libro] Open Access
-
M.G. Bellardi; P. Tassinari, Phytopathologous Manager: Professional Multidisciplinary Expertise for Landscape Plants, in: C.Newman, Y.Nussaume, B.Pedroli, Landscape & Imagination, Pontedera (Pisa), Bandecchi & Vivaldi, 2013, pp. 545 - 548 [Capitolo/Saggio in libro]
-
ROSSI PISA P.; VENTURA F.; VIGNUDELLI M., Modern Agriculture in the Ebla Region, in: Ebla and its Landscape, Walnut Creek, CA, Left Coast Press Inc., 2013, pp. 334 - 346 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Orsini F., I vasi. Orti fuorisuolo da terrazzo., in: God save the green, Bologna, Cineteca di Bologna, 2013, pp. 25 - 34 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Marotti I.; Bosi S.; Di Silvestro R.; Bregola V.; Dinelli G., Metabolismo e principi attivi delle piante officinali, in: Produzione ed Impiego delle Piante Officinali, Bologna, PÀTRON, 2013, pp. 81 - 102 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Dinelli G.; Marotti I.; Bosi S.; Bregola V.; Di Silvestro R., Fattori agroambientali e qualità delle piante officinali, in: Produzione ed Impiego delle Piante Officinali, Bologna, PATRON, 2013, pp. 103 - 118 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. E. Giorgioni, Valutazione della capacità di arbusti ornamentali sempreverdi di assorbire e immobilizzare i metalli pesanti nei tessuti, in: Il Ruolo del Verde Urbano, Udine, Forum, 2013, pp. 61 - 87 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Fanfani R.; Viaggi D.; Ghelfi R.; Brasili C.; Cuming D.; Monasterolo I.; Pagliacci F., Italy. Parmiggiano Reggiano Cheese. Prosciutto di Parma. Fruit Sector networks., in: Mapping formal networks and identifying their role for innovation in EU food SMEs, Bonn, University of Bonn / ILB Press, 2013, pp. 199 - 215 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Di Gioia D; Biavati B, Processi post-raccolta, in: Catizone P, Barbanti L, Marotti I, Dinelli G, Produzione ed impiego delle piante officinali, Bologna, Patron Editore, 2013, pp. 119 - 137 [Capitolo/Saggio in libro]
-
L. Falasconi; A. Segrè; C. Bellettato, Acqua virtuale nella dieta, nella spesa, nello spreco alimentare, in: L'acqua che mangiamo, Milano, Edizioni Ambiente, 2013, pp. 103 - 114 [Capitolo/Saggio in libro]
-
De Pascale S.; Orsini F.; Pardossi A., Irrigation water quality for greenhouse horticulture, in: Good Agricultural Practices for greenhouse vegetable crops Principles for Mediterranean climate areas. FAO PLANT PRODUCTION AND PROTECTION PAPER 217, Roma, Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO-UN), 2013, pp. 169 - 204 [Capitolo/Saggio in libro]
-
W. Zegada-Lizarazu; A. Monti, Energy Crops, in: Bioprocessing Technologies in biorefinery for sustainable production of fuels, chemicals, and polymers, Hoboken, J. Wiley & Sons, 2013, pp. 61 - 77 [Capitolo/Saggio in libro]
-
D. Savvas; G. Gianquinto; Y. Tuzel; N. Gruda, Soilless Culture, in: Good Agricultural Practices for greenhouse vegetable crops Principles for Mediterranean climate areas, Roma, Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO-UN), 2013, pp. 303 - 354 [Capitolo/Saggio in libro]