Pubblicazioni scientifiche
-
Zatta A.; Vecchi A.; Zegada-Lizarazu W.; Monti A., Effect of biomass-ash amendments and nitrogen fertilization on above- and belowground biomass production of switchgrass, in: Agriculture at the margins, HELSINKI, ESA, 2012, pp. 436 - 437 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Zegada-Lizarazu W.; Vecchi A.; Zatta A.; Luna D.F.; Monti A., Response of three commercial biomass sorghum hybrids to cold stress in northern Italy, in: Agriculture at the margins, HELSINKI, ESA, 2012, pp. 438 - 439 [Capitolo/Saggio in libro]
-
R. Howard Skinner; Walter Zegada-Lizarazu; Jhon P. Schmidt, Environmental Impacts of Switchgrass Management for Bioenergy Production, in: Switchgrass, a valuable biomass crop for energy, London, Springer Verlag, 2012, pp. 129 - 152 [Capitolo/Saggio in libro]
-
MONTANARO G.; CELANO G.; TOSELLI M., Aspetti tecnici della fertirrigazione e calcolo della dose di fertilizzante (Quadro 14.2)., in: Arboricoltura Generale, BOLOGNA, Patron, 2012, pp. 436 - 437 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Parpinello G.P.; Versari A., Micro-oxygenation of red wine: Chemistry and sensory aspects., in: WINE: TYPE, PRODUCTION AND HEALTH, HAUPPAUGE, NY, Nova Science Publishers, Inc., 2012, pp. 93 - 123 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Asioli D.; Canavari M.; Pignatti E.; Obermowe T.; Sidali K.L.; Vogt C.; Spiller A., A Qualitative Analysis of Sensory Experiences and Expectations in the European Organic Market: Findings from Italian and German Consumers, in: System Dynamics and Innovation in Food Networks 2012, BONN, ILB Press, 2012, pp. 41 - 55 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Bonoli M.; Salomoni C.; Caputo A.; Palenzona D.; Francioso O., Pretrattamento biologico di grassi di scarto da macellazione bovina per la produzione di biogas in un processo di digestione anaerobica multifase, in: LE VIE DELLO SVILUPPO ATTRAVERSO LA GREEN ECONOMYLa Ricerca, gli Strumenti, la Gestione Industriale, SANTARCANGELO DI ROMAGNA (RN), Maggioli, 2012, pp. 161 - 167 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. Dalla Rosa, Quale differenza semantica tra cucina della frutta e frutta in cucina?, in: La Cucina della Frutta, ROMA, Accademia Italiana della Cucina, 2012, pp. 50 - 58 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Bouzdine-Chameeva T.; Cholette S.; Mauracher C.; Canavari M., Postponement Practices in the Wine Industry: The contradictory impact of traditions, in: Sommaire Journée Innovation et Tradition, BEM Bordeaux Management School, BORDEAUX, BEM Bordeaux Management School, 2012, pp. 135 - 147 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Vittori Antisari L.; Carbone S.; Gherardi M.; Pontalti F.; Simoni A.; Vianello G., Monitoraggio avanzato relativo al contenuto in metalli pesanti e microelementi nel sistema acqua-suolo-pianta, in: Le ricadute degli inceneritori sull'ambiente. Il monitoraggio nei pressi dell'impianto del Frullo di Bologna - Volume 2, BOLOGNA, Regione Emilia Romagna, 2012, pp. 149 - 200 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Bendini; C. Dinnella; T. Gallina Toschi; A. Giomo; M. Migliorini; E. Monteleone; E. Pagliarini; A. Recchia, L’OLIO EXTRA VERGINE DI OLIVA, in: Atlante sensoriale dei prodotti alimentari - Società Italiana di Scienze Sensoriali, MILANO, Tecniche Nuove, 2012, pp. 114 - 129 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Minelli G.; Macchioni P.; Lo Fiego D.P.; Santoro P., Effets de la supplémentation alimentaire en acide pantothénique sur la composition en acides gras de la bardiere chez le porc lourd en finition, in: Proceedings of the 7th International Symposium on the Mediterranean Pig. Options Mediterranéennes, Series A, ZARAGOZA, CIHEAM/UCO, 2012, pp. 471 - 474 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Geijzendorffer I.; Targetti S.; Jongman R.; Viaggi D., Implementing a biodiversity monitoring scheme for European farms, in: Biodiversity Indicators for European Farming Systems, ZURICH, Agroscope Reckenholz-Tanikon Research Station ART, 2012, pp. 79 - 90 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Guerzoni M.E; Vannini L., Il controllo dei microrganismi negli alimenti, in: Microbiologia dei prodotti alimentari, MILANO, CEA - Casa Editrice Ambrosiana, 2012, pp. 89 - 112 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Magnani F.; Minotta G., Arboricoltura da legno e biomasse energetiche, in: Arboricoltura Generale, BOLOGNA, Pàtron Editore, 2012, pp. 507 - 518 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Mirco Iotti;Federica Piattoni;Alessandra Zambonelli, Techniques for Host Plant Inoculation with Truffles and Other Edible Ectomycorrhizal MushroomsEdible Ectomycorrhizal Mushrooms, in: Soil BiologyEdible Ectomycorrhizal Mushrooms, Berlino, Ajit Varma ,Springer Verlag Berlin Heidelberg, 2012, pp. 145 - 161 (SOIL BIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Alessandra Zambonelli;Mirco Iotti;Siham Boutahir;Enrico Lancellotti;Claudia Perini;Giovanni Pacioni, Ectomycorrhizal Fungal Communities of Edible Ectomycorrhizal Mushrooms Edible Ectomycorrhizal Mushrooms, in: Edible Ectomycorrhizal Mushrooms, Berlin, Ajit Varma ,Springer Verlag Berlin Heidelberg, 2012, pp. 105 - 124 (SOIL BIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Ian R. Hall; Alessandra Zambonelli, Laying the Foundations Edible Ectomycorrhizal Mushrooms, in: Edible Ectomycorrhizal Mushrooms, Berlino, Ajit Varma ,Springer Verlag Berlin Heidelberg, 2012, pp. 3 - 16 (SOIL BIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro]
-
TOSELLI M.; BALDI E.; MARCOLINI G.; QUARTIERI M.; SORRENTI G.; MARANGONI B.; INNOCENTI A.;, Long term (8 years) effect of mineral and organic fertilization on peach yield and nutritional status, in: VII International Peach Symposium, Leuven, Acta Horticulturae ISHS, 2012, pp. 371 - 377 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Brasili C.; Bertazzoli A.; Bertuzzi S.; Ghelfi R., Produzione e redditività del settore agricolo, in: Il sistema agro-alimentare dell?Emilia-Romagna. Rapporto 2011, Rimini, MAGGIOLI EDITORE, 2012, pp. 65 - 86 [Capitolo/Saggio in libro]