Pubblicazioni scientifiche
-
F. Sirri; Meluzzi A., Modifying egg lipids for human health., in: Improving egg and egg product safety and quality Volume 2: Egg safety and nutritional quality, OXFORD, Woodhead Publishing Limited, 2011, pp. 272 - 288 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Fabbri A; Cevoli C, Studio di contenitori per il trasporto refrigerato di frutta di IV gamma: un esempio di progettazione attraverso la simulazione, in: La tecnologia a supporto della filiera dei prodotti di IV gamma, CESENA FC, Cesena Fiera, 2011, pp. 1 - 2 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Canali M., L'Italia e l'integrazione delle agricolture europee (1960-1990), in: CANALI M. DI SANDRO G. FAROLFI B. FORNASARI M., L'agricoltura e gli economisti agrari in Italia dell'Ottocento al Novecento, MILANO, FrancoAngeli, 2011, pp. 69 - 170 (ECONOMIA-RICERCHE) [Capitolo/Saggio in libro]
-
L. Pari; F. Pezzi, Carro con sistema di separazione e trattamento per preservare la qualità delle uve vendemmiate a macchina durante il trasporto in cantina, in: ENAMA IV Programma di sperimentazione di macchine agricole innovative, ROMA, STILGRAFICA srl, 2011, pp. 39 - 45 [Capitolo/Saggio in libro]
-
L. Pari; F. Pezzi, Vendemmiatrice con battitore a bassa frequenza con sistema di misura del grado di ammostamento, in: ENAMA IV Programma di sperimentazione di macchine agricole innovative, ROMA, STILGRAFICA srl, 2011, pp. 57 - 61 [Capitolo/Saggio in libro]
-
P.Liberati; Zappavigna P., Una procedura di valutazione preventiva dell’energia solare captabile da moduli fotovoltaici installati sui tetti degli edifici zootecnici, in: AA.VV., Gestione e controllo dei sistemi agrari e forestali, MILANO, Leséd, 2011, pp. 1 - 6 [Capitolo/Saggio in libro]
-
N. Belletti; S. Sado Kamdem; R. Lanciotti; F. Gardini, Predictive Modelling of Antimicrobial Effects of Natural Aromatic Compounds in Model and Food Systems, in: Natural antimicrobials in food safety and quality, WALLINGFORD - OXFORDSHIRE, CABI, 2011, pp. 328 - 348 [Capitolo/Saggio in libro]
-
TUBEROSA R.; MACCAFERRI M.; COLALONGO M.C.; SALVI S., Molecular breeding for a changing climate: bridging ecophysiology and molecular biology., in: ARAUS J. L.;SLAFER G. A., Crop Stress Management and Global Climate Change, WALLINGFORD, CABI, 2011, pp. 122 - 171 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Tylewicz U.; Romani S.; Rocculi P.; Widell S.; Dalla Rosa M.; Gόmez Galindo F., Study on Metabolic Consequences of Vacuum Impregnation of Apple Tissue, in: FOOD PROCESS ENGINEERINGIN A CHANGING WORLD, ATENE, P.S. Taoukis, N.G. Stoforos, 2011, pp. 565 - 566 [Capitolo/Saggio in libro]
-
V. Siracusa; M. Dalla Rosa; S. Romani; P. Rocculi; U. Tylewicz, Life cycle Assessment of multilayer polymer film used on food packaging field, in: FOOD PROCESS ENGINEERINGIN A CHANGING WORLD, ATENE, P.S. Taoukis, N.G. Stoforos, 2011, pp. 1011 - 1012 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Fabbri; C. Cevoli; S. Romani; M. Dalla Rosa, Numerical model of heat and mass transfer during roasting coffee using 3D digitiszed geometry, in: Food Process Engineering in a Changing World, ATENE, P.S. Taoukis, N.G. Stoforos, 2011, pp. 1423 - 1424 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Pratizzoli W.; Regazzi D.; Spadoni R.; Pignatti E.; Govi D.; Stefani M.; Spagnoli S., Le produzioni vegetali, in: Il sistema agroalimentare dell'Emilia Romagna - Rapporto 2010, RIMINI, Maggioli Editore, 2011, pp. 91 - 119 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Santagapita P.; Laghi L.; Panarese V.; Tylewicz U.; Rocculi P.; Dalla Rosa M., Osmotic dehydration processing of kiwifruit pericarp tissue studied by means of LF-NMR relaxometry, in: FOOD PROCESS ENGINEERING IN A CHANGING WORLD, ATENE, Taoukis P.S., Stoforos N.G., 2011, pp. 797 - 803 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Minelli; M. Minelli; I. Pasini, Green Space Irrigation: Reuse of Rainwater and Use of Wastewaters - Some Italian Examples, in: AA.VV., ISHS Acta Horticulturae 922XXVIII International Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC2010): International Symposium on CLIMWATER 2010: Horticultural Use of Water in a Changing Climate, LISBOA, J.E. Fernández, M.I. Ferreira, 2011, pp. 75 - 82 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Cantore N.; Canavari M., Reconsidering the Environmental Kuznets Curve hypothesis: the trade off between environment and welfare, in: Environmental Efficiency, Innovation and Economic Performances, NEW YORK, Routledge, 2010, pp. 185 - 199 (Routledge Explorations in Environmental Economics) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Marchesini S.; Huliyeti H.; Spadoni R., An overview of the organic and green food market in China, in: Looking East Looking West: Organic and Quality Food Marketing in Asia and Europe, WAGENINGEN, Wageningen Academic Publishers, 2010, pp. 155 - 171 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Haas R.; Canavari M.; Pöchtrager S.; Centonze R.; Nigro G., Organic food in the European Union: a marketing analysis, in: Looking East Looking West: Organic and Quality Food Marketing in Asia and Europe, WAGENINGEN, Wageningen Academic Publishers, 2010, pp. 21 - 46 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Lombardi P.; Canavari M.; Spadoni R.; Wongprawmas R.; Slee B.; Feliciano D.; Riedel B.; Papadopoulou M.; Marin F., Marketing high quality Thai organic products in Europe? An exploratory approach, in: Looking East Looking West: Organic and Quality Food Marketing in Asia and Europe, WAGENINGEN, Wageningen Academic Publishers, 2010, pp. 127 - 140 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Canavari M.; Cantore N.; Pignatti E.; Spadoni R., Role of certification bodies in the organic production system, in: Looking East Looking West: Organic and Quality Food Marketing in Asia and Europe, WAGENINGEN, Wageningen Academic Publishers, 2010, pp. 85 - 99 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Haas R.; Canavari M.; Slee B.; Chen T.; Anurugsa B., Organic and quality food marketing in Asia and Europe: a double sided perspective on marketing of quality food products, in: Looking East, Looking West. Organic and quality food marketing in Asia and Europe, WAGENINGEN, Wageningen Academic Publishers, 2010, pp. 11 - 17 [Breve introduzione]