Pubblicazioni scientifiche
-
Corelli Grappadelli L., Il 25° Convegno peschicolo fa il punto dopo 50 anni di frutticoltura romagnola, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2006, 1, pp. 63 - 63 [Recensione in rivista]
-
Patrignani F.; Lanciotti R.; Mathara J. M.; Guerzoni M. E.; Holzapfel W. H., Potential of functional strains, isolated from traditional Maasai milk, as starters for the production of fermented milks, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2006, 107, pp. 1- - 11 [Articolo in rivista]
-
Lanciotti R.; Vannini L.; Patrignani F.; Iucci L.; Vallicelli M.; Ndagijimana M.; Guerzoni M.E., Effect of high pressure homogenisation of milk on cheese yield and microbiology, lipolysis and proteolysis during ripening of Caciotta cheese, «THE JOURNAL OF DAIRY RESEARCH», 2006, 73, pp. 216 - 226 [Articolo in rivista]
-
Zambonelli P.; Bigi D, Mora Romagnola, le attuali esperienze sono positive, «RIVISTA DI SUINICOLTURA», 2006, 1, pp. 64 - 68 [Articolo in rivista]
-
R. Roberti; F. Badiali; A. Pisi; A. Veronesi; D. Pancaldi; A. Cesari, Sensitivity of Clonostachys rosea and Trichoderma spp. as potential biocontrol agents to pesticides, «JOURNAL OF PHYTOPATHOLOGY», 2006, 154 (2), pp. 100 - 109 [Articolo in rivista]
-
Bordoni A. ; Cabrini L.; Marchetti M.; Danesi F.; Bochicchio D.; Biagi P.L.; Maranesi M., Vitamin B6 deficiency and dietary fats: effects on lipid composition and glutathione peroxidase activity in rat liver, «ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM», 2006, 50, pp. 305 - 312 [Articolo in rivista]
-
L. Cercaci; A. Conchillo; M. T. Rodriguez-Estrada; D. Ansorena; I. Astiasarán; G. Lercker, Preliminary study on health-related lipid components of bakery products, «JOURNAL OF FOOD PROTECTION», 2006, 69, pp. 1393 - 1401 [Articolo in rivista]
-
C. Zanasi; L. Paluan, Il commercio equo e solidale. Obiettivi, struttura e strategie per la diffusione di un modello di sviluppo più giusto e sostenibile, «AMBIENTE RISORSE SALUTE», 2006, IV, pp. 25 - 30 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; A. Bendini; A. Rotondi; T. Gallina Toschi; G. Lercker, Influenza di due variabili di processo sulla stabilità ossidativa di un olio extravergine di oliva (cv. Peranzana) ottenuto con diversi impianti industriali, «INDUSTRIE ALIMENTARI», 2006, 455, pp. 133 - 140 [Articolo in rivista]
-
Gardini F.; Tofalo R.; Belletti N.; Iucci L.; Suzzi G.; Torriani S.; Guerzoni M.E.; Lanciotti R., Characterization of yeasts involved in the ripening of Pecorino Crotonese cheese, «FOOD MICROBIOLOGY», 2006, 23, pp. 641 - 648 [Articolo in rivista]
-
A. Angioloni; S. Romani; G. Pinnavaia; M. Dalla Rosa, Characteristics of bread making doughs: influence of sourdough fermentation on the fundamental rheological properties, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2006, 222, pp. 54 - 57 [Articolo in rivista]
-
Cocci E.; Rocculi P.; Romani S.; Dalla Rosa M., Changes in nutritional properties of minimally processed apples during storage, «POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY», 2006, 39, pp. 265 - 271 [Articolo in rivista]
-
Zardetto S.; Dalla Rosa M., Study of the effect of lamination process on pasta by physical chemical determination and near infrared spectroscopy analysis, «JOURNAL OF FOOD ENGINEERING», 2006, 74, pp. 402 - 409 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, 2005: agricoltura centro o fine del mondo?, «TERRA E VITA», 2006, 1, pp. 3 - 3 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè, La nostra terra è (della) donna, «TERRA E VITA», 2006, 3, pp. 5 - 5 [Articolo in rivista]
-
PICARD C.; BOSCO M., Heterozygosis drives maize hybrids to select elite 2,4-diacethylphloroglucinol-producing Pseudomonas strains among resident soil populations, «FEMS MICROBIOLOGY ECOLOGY», 2006, 58, pp. 193 - 204 [Articolo in rivista]
-
D. Montecchio; Francioso O. ; Carletti P.; Pizzeghello D. ; Chersich S.; Previtali F. and Nardi S., Thermal analysis (TG-DTA) and DRIFT spectroscopy applied to investigate the evolution of humic acids in forest soil at different vegetation stages, «JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY», 2006, 83, pp. 393 - 399 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; A. Bendini, Fresco, ma non troppo. I guai delle basse temperature, «OLIVO & OLIO», 2006, 1, pp. 32 - 33 [Articolo in rivista]
-
A. Reggiani; M.L. Dindo; S. Maini, Notes on Elodia morio (Fallén) and other tachinide reared from field-collected Lepidoptera in Emilia Romagna, northern Italy, «TACHINID TIMES», 2006, 19, pp. 10 - 11 [Articolo in rivista]
-
Fontanesi L.; Tazzoli M.; Beretti F.; Russo V., Mutations in the melanocortin 1 receptor (MC1R) gene are associated with coat colours in the domestic rabbit (Oryctolagus cuniculus), «ANIMAL GENETICS», 2006, 37, pp. 489 - 493 [Articolo in rivista]