Pubblicazioni scientifiche
-
Bordoni A, Omega 3 polyunsaturated fatty acids and cognitive function, in: Biochemical aspects of human nutrition, KERALA, Transworld Research Network, 2010, pp. 57 - 68 [Capitolo/Saggio in libro]
-
INTRIERI C.; FILIPPETTI I.; ALLEGRO G.L.; VALENTINI G, Le forme di allevamento integralmente meccanizzabili messe a punto dall’Università di Bologna., «VIGNEVINI», 2010, 1-2, pp. 28 - 35 [Articolo in rivista]
-
FERRARI R.; POZZATI M.; BURGIO G., Con satellite e computer si controllano gli elateridi, «AGRICOLTURA», 2010, 38 (11), pp. 78 - 81 [Articolo in rivista]
-
Tylewicz U.; Fito P.J.; Castro-Giraldez M.; Fito P.; Dalla Rosa M., APLICATION OF SAFES METHODOLOGY TO THE OSMOTIC DEHYDRATION OF KIWI (ACTINIDIADELICIOSA VAR. HAYWARD), in: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010 - Book of Abstracts, VALENCIA, Editorial Universitat Politècnica de València, 2010, 1, pp. 312 - 312 (atti di: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010, VALENCIA (SPAIN), 25 – 29 OCTOBER 2010) [Riassunto (Abstract)]
-
Castro-Giraldez M.; Fito P.J.; Tylewicz U.; Dalla Rosa M.; Fito P., STUDY OF THE OSMOTIC DEHYDRATION OF KIWI (ACTINIDIA DELICIOSA VAR. HAYWARD) BY DIELECTRIC SPECTROSCOPY, in: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010 Book of abstracts, VALENCIA, Editorial Universitat Politècnica de València, 2010, 1, pp. 315 - 315 (atti di: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010, Valencia Spain, 25 – 29 OCTOBER 2010) [Riassunto (Abstract)]
-
dalla rosa m., ATTRACTING STUDENTS TO SCIENCE STUDIES AND SCIENCE BEHIND FOODS, in: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010 Book of Abstracts, VALENCIA, Editorial Universitat Politècnica de València, 2010, 1, pp. 428 - 428 (atti di: International Conference on Food Innovation- Foodinnova2010, Valencia spaiin, 25 – 29 OCTOBER 2010) [Riassunto (Abstract)]
-
Losciale P; Pierpaoli E; Zibordi M; Manfrini L; Morandi B; Corelli Grappadelli L, Bilancio energetico e consumi idrici in risposta a diversi regimi luminosi in pesco., in: Atti XXVI Convegno Peschicolo, SOI, 2010, 17, pp. 92 - 94 (atti di: XXVI Convegno Peschicolo, Nuovi scenari della peschicoltura: integrazione e complementarietà fra Nord e Sud., Cesena, 5-6 Novembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Morandi B; Manfrini L; Zibordi M; Losciale P; Corelli Grappadelli L, Frutto di pesco: dinamica giornaliera di accrescimento. ITALUS HORTUS,, in: Atti Convegno Peschicolo, SOI, 2010, 17, pp. 80 - 82 (atti di: XXVI CONVEGNO PESCHICOLO NUOVI SCENARI DELLA PESCHICOLTURA: INTEGRAZIONE E COMPLEMENTARIETÀ FRA NORD E SUD., CESENA, 5-6 NOVEMBRE 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Losciale P; Manfrini L; Morandi B; Motisi A; Dichio B; Corelli Grappadelli L, Interazione ambientale e gestione risorse energetiche nel pesco., in: Atti Convegno Peschicolo, SOI, 2010, 17, pp. 65 - 70 (atti di: Atti XXVI Convegno Peschicolo Nuovi scenari della peschicoltura: integrazione e complementarietà fra Nord e Sud., Cesena, 5-6 Novembre 2009) [Contributo in Atti di convegno]
-
Brevetto US8173179, Granular bioplastic biocontrol composition.
-
Dinelli E.; Buscaroli A.; Vianello G.; Vittori Antisari L., Potentially toxic elements along soil profiles in Ravenna and its surroundings (Italy), in: Book of abstracts, GALWAY, s.n, 2010, pp. 162 - 162 (atti di: SEGH 2010 International Conference and Workshops (Society for Environmental Geochemistry and Health), Galway (Ireland), June 27- July 2, 2010) [Poster]
-
Accinelli C.; Saccà M.L.; Fick J.; Mencarelli M.; Linderberg R.; Olsen B., Dissipation and removal of oseltamivir (Tamiflu) in different aquatic environments, «CHEMOSPHERE», 2010, 79, pp. 891 - 897 [Articolo in rivista]
-
Tylewicz U.; Laghi L.; Panarese V.; Rocculi P.; Placucci G.; Dalla Rosa M., Changes of water state on green and yellow kiwifruit during osmotic dehydration, in: Frontier in Water Biophysics, s.l, s.n, 2010, pp. 143 - 144 (atti di: Frontiers in Water Biophysics, Trieste, May 23-26 2010) [Riassunto (Abstract)]
-
Cerretani L.; Bendini A.; Ricci A., Minifrantoi - Guida pratica alla produzione di oli extravergini di oliva, MILANO, Il Sole 24 Ore - Edagricole, 2010, pp. 165 . [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]
-
C. Notarnicola; B. Ventura; L. Pasolli; F. Di Giuseppe; M. Petitta; G. Bonafè; L. Caporaso; A. Spisni; M. Bittelli, Exploitation of C and X band SAR images for soil moisture change detection estimation in agricultural areas (Po valley-Italy), in: SAR Image Analysis, Modeling, and Techniques X, «PROCEEDINGS OF SPIE, THE INTERNATIONAL SOCIETY FOR OPTICAL ENGINEERING», 2010, 7829, pp. 1 - 20 (atti di: PROCEEDINGS OF SPIE - SAR Image Analysis, Modeling, and Techniques X, Toulouse, France, 21–23 September 2010) [Contributo in Atti di convegno]
-
Francesca Castorina;; Umberto Masi; Marco D’Antona; Livia Vittori Antisari; Serena Carbone; Gilmo Vianello, TRACE ELEMENTS AND Sr-Nd ISOTOPES IN AQUA REGIA EXTRACTS TO ASSESS POLLUTION IN URBAN AND FARMLAND SOILS FROM RAVENNA (ITALY), «EQA», 2010, 4, pp. 53 - 62 [Articolo in rivista] Open Access
-
Livia Vittori Antisari; Riccardo Petrini; Maddalena Pennisi; Serena Carbone; Alessandra Adorni-Braccesi; Umberto Aviani; Gilmo Vianello, POTENTIALLY TOXIC ELEMENT CYCLES AND CHARACTERIZATION OF MULTIPLE SOURCES IN THE IRRIGATION DITCHES FROM THE RAVENNA COASTAL PLAIN THROUGH TRACE ELEMENTS AND ISOTOPE GEOCHEMISTRY, «EQA», 2010, 3, pp. 21 - 32 [Articolo in rivista] Open Access
-
Livia Vittori Antisari; Serena Carbone; Andrea Simoni; Gilmo Vianello;Valerio Bevilacqua; Andrea Bagli;, WATER QUALITY IN THE ARTIFICIAL CANAL NETWORK IN THE RENO BASIN (BOLOGNA ITALY), «EQA», 2010, 3, pp. 49 - 56 [Articolo in rivista] Open Access
-
M. Pennisi; E. Di Gregorio; S. Carbone; L. Vittori Antisari, BORON CONCENTRATION IN HUMIC AND FULVIC ACID EXTRACTS OF SOIL EPIPEDON IN SAN VITALE PINEWOOD (RAVENNA, ITALY), «EQA», 2010, 4, pp. 1 - 6 [Articolo in rivista] Open Access
-
Patrignani F; Vannini L; Kamdem SL; Lanciotti R; Guerzoni ME., Potentialities of high-pressure homogenization to inactivate Zygosaccharomyces bailii in fruit juices, «JOURNAL OF FOOD SCIENCE», 2010, 75, pp. M116 - M120 [Articolo in rivista]