Pubblicazioni scientifiche
-
SALVI S.; CORNETI S.; GIULIANI S.; SANGUINETI M.C.; TALAME' V.; TUBEROSA R., A Gaspé Flint x B73 introgression library suitable for the genetic dissection of flowering time and other agronomic traits, «MAIZE GENETICS COOPERATION NEWSLETTER», 2008, 82, pp. pdf 31 - - [Articolo in rivista]
-
SORRENTI G; QUARTIERI M.; CARUSO S.; LUGLI S.; ROMBOLÀ A.D., Efficace l’impiego di silicato di sodio e cloruro di calcio per ridurre lo spacco dei frutti, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2008, 3, pp. 8 - 12 [Articolo in rivista]
-
Di Gioia D.; Michelles A.; Pierini M.; Bogialli S.; Fava F.; Barberio C., Selection and characterization of aerobic bacteria capable of degradino commercial mixtures of low-ethoxylated nonylphenols, «JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY», 2008, 104, pp. 231 - 242 [Articolo in rivista]
-
R. Codony; F. Guardiola; P. Bondioli; P.C. Dutta; M.T. Rodriguez; H. Budzinski; E. Abad; M. Parini; M.D. Baucells; E. Blas, Caracterizacion de la calidad y seguridad de subproductos grasos de la cadena alimentaria para su uso en piensos, «EUROCARNE», 2008, 163, pp. 175 - 190 [Articolo in rivista]
-
F. Masino; G. MontevecchI; A. Antonelli; F. Chinnici; A. Bendini, Influence of composition on the traditional Balsamic Vinegar quality, «INDUSTRIE DELLE BEVANDE», 2008, 37, pp. 27 - 32 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; M. J. Motilva; M. Paz Romero; A. Bendini; G. Lercker, Pigment profile and chromatic parameters of monovarietal virgin olive oils from different Italian cultivars, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2008, 226, pp. 1251 - 1258 [Articolo in rivista]
-
F. Pezzi; F. Bordini, Un sistema innovativo preserva la qualità dell'uva nel trasporto in cantina, «VIGNEVINI», 2008, 3, pp. 66 - 68 [Articolo in rivista]
-
Cavani L.; De Biase G.; Ciavatta C., Mineralizzazione di concimi a base di pellicino integrato: azoto minerale, attività enzimatica e biomassa microbica., «L'INFORMATORE AGRARIO», 2008, 13, pp. 64 - 69 [Articolo in rivista]
-
Fritz M.; Canavari M., Management of Perceived e-Business Risks in Food Supply Networks: e-Trust as Prerequisite for Supply Chain System Innovation, «AGRIBUSINESS», 2008, 24(3), pp. 355 - 368 [Articolo in rivista]
-
O. Baccouri; M. Guerfel; B. Baccouri; L. Cerretani; A. Bendini; G. Lercker; M. Zarrouk; D. Daoud Ben Miled, Chemical composition and oxidative stability of Tunisian monovarietal virgin olive oils with regard to fruit ripening, «FOOD CHEMISTRY», 2008, 109, pp. 743 - 754 [Articolo in rivista]
-
L. Cerretani; A. Bendini; T. Gallina Toschi, Le basse temperature conservano bene le olive, «OLIVO & OLIO», 2008, 4, pp. 47 - 48 [Articolo in rivista]
-
Bellardi M.G.; A.Benni; G.Bozzano, Maculatura di tipo "calico" in peperoncino aromatico, «CLAMER INFORMA», 2008, 3, pp. 27 - 30 [Articolo in rivista]
-
G. Blanda; L. Cerretani; A. Bendini; A. Cardinali; G. Lercker, Phenolic content and antioxidant capacity versus consumer acceptance of soaked and vacuum impregnated frozen nectarines, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2008, 227, pp. 191 - 197 [Articolo in rivista]
-
Sansavini S.; Magnani F.; Minotta G., L'opera di Umberto Bagnaresi all'Università di Bologna, «NATURA E MONTAGNA», 2008, 54, pp. 56 - 59 [Articolo in rivista]
-
F. Pezzi; F. Bordini, Una tecnica innovativa per preservare la qualità delle uve vendemmiate a macchina durante il trasporto in cantina, «INFOWINE», 2008, marzo 2008, pp. 1 - 4 [Articolo in rivista]
-
A. Poerio; A. Bendini; L. Cerretani; M. Bonoli-Carbognin; G. Lercker, Effect of olive fruit freezing on oxidative stability of virgin olive oil, «EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY», 2008, 110, pp. 368 - 372 [Articolo in rivista]
-
L. Sighinolfi; G. Febvay; M.L. Dindo; M. Rey; J. Pageaux; P. Baronio; S. Grenier, Biological and biochemical characteristics for quality control of Harmonia axyridis (Pallas) (Coleoptera, Coccinellidae) reared on a liver-based diet, «ARCHIVES OF INSECT BIOCHEMISTRY AND PHYSIOLOGY», 2008, 68, pp. 26 - 39 [Articolo in rivista]
-
Marzadori C.; Ciavatta C., Il fosforo è utile soltanto nella frazione assimilabile, «TERRA E VITA», 2008, 16, pp. 29 - 32 [Articolo in rivista]
-
S.R. Konstantinov; H. Smidt; A.D.L. Akkermans; L. Casini; P. Trevisi; M.Mazzoni; S. De Filippi; P. Bosi; W.M. de Vos, Feeding of Lactobacillus sobrius reduces Escherichia coli F4 levels in the gut and promotes growth of infected piglets, «FEMS MICROBIOLOGY ECOLOGY», 2008, 66, pp. 599 - 607 [Articolo in rivista]
-
P. Trevisi; S. De Filippi; L. Minieri; M. Mazzoni; M. Modesto; B. Biavati; P. Bosi, Effect of fructo-oligosaccharides and different doses of Bifidobacterium animalis in weaning diet on bacterial translocation and TLRs gene expression in pigs, «NUTRITION», 2008, 24, pp. 1023 - 1029 [Articolo in rivista]