Pubblicazioni scientifiche
-
LI M.S.; Li X.H.; SALVI S.; TUBEROSA R.; YUAN L.X.; ROTONDO F.; BAI L.; ZHANG S.H., Genetic relationships among CIMMYT subtropical QPM and Chinese maize inbred lines based on SSRS, «MAYDICA», 2006, 51, pp. 543 - 549 [Articolo in rivista]
-
V. Verardo; M.C. Trivisonno; E. Marconi; M.F. Caboni, : Effetti della conservazione su biscotti tipo frollino naturalmente arricchiti in composti fenolici, in: atti Primo Congresso Nazionale ARNA, ARNA, 2006, pp. 122 - 122 (atti di: I convegno nazionale ARNA, OZZANO EMILIA, 23-25 Marzo 2006) [Riassunto (Abstract)]
-
S. ROMANI; M. BACCHIOCCA; P. ROCCULI; A. ANGIOLONI; M. DALLA ROSA, EFFECT OF FRYING TIME ON SOME QUALITY ASPECTS AND ACRYLAMIDE CONTENT OF FRENCH FRIES, in: CEFOOD ORGANISING COMMITTEE, Proceedings of the 3rd Central European Congress on Food, SOFIA, CEFood Organising Committee, 2006, pp. S6-5/1 - S6-5/8 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Spinelli F.; Rapparini F.; Noferini M.; Rondelli E.; Baraldi R; Costa G., BVOCs produced by Pyrus communis in response to fire blight infection., in: XVII International Botanical Congress, s.l, s.n, 2006, pp. 552 - 552 (atti di: XVII International Botanical Congress, Wien (A), 17 – 23 July 2005) [Riassunto (Abstract)]
-
F. Magnani; F. Ripullone; M. Borghetti, Foreste e uso dell'acqua: fattori di controllo e possibilità di gestione, «ITALIAN JOURNAL OF AGRONOMY», 2006, 1, pp. 603 - 608 [Articolo in rivista] Open Access
-
BIKKER P; DIRKZWAGER A; FLEDDERUS J; TREVISI P; LE HUËROU-LURON I; LALLÈS J.P; AWATI A, The effect of dietary protein and fermentable carbohydrates levels on growth performance and intestinal characteristics in newly weaned piglets, «JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE», 2006, 84, pp. 3337 - 3345 [Articolo in rivista]
-
Bonifacio E.; Falsone G.; Simonov G.; Trofimov S., Discontinuities in Albeluvisols: evidences from mineralogical and chemical data, in: 43rd Annual Meeting of the Clay Minerals Society, s.l, s.n, 2006, pp. 46 - 46 (atti di: 43rd Annual Meeting of the Clay Minerals Society, France, 3-7 june 2006) [Riassunto (Abstract)]
-
Gianquinto G.; Orsini F.; Michelon N.; Ferreira da Silva D.; Damasio de Faria F., Improving yield of vegetables by using soilless micro-garden technologies in peri-urban area of north-east Brazil, in: Acta Horticulturae, LEUWEN, ISHS, 2006, pp. 57 - 65 [Capitolo/Saggio in libro]
-
S. De Pascale; A. Maggio; F. Orsini; G. Barbieri, Nutrients influence on ready to eat sweet basil quality, in: III International Symposium on Models for Plant Growth, Environmental Control and Farm Management in Protected Cultivation (HortiModel 2006), Leuven, International Society for Horticultural Science, 2006, 718, pp. 523 - 530 (atti di: 3rd International Symposium on Models for Plant Growth, Environmental Control and Farm Management in Protected Cultivation, Wageningen, NETHERLANDS, OCT 29-NOV 02, 2006) [Contributo in Atti di convegno]
-
Raimondi G; Orsini F.; Tamburrino R; De Pascale S; G. Barbieri., Yield and quality of hydroponically grown sweet basil cultivars., in: Acta horticulturae, LEUWEN, ISHS, 2006, pp. 353 - 359 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Orsini F.; S. De Pascale., Daily Variation in Leaf Nitrate Content of Two Cultivars of Hydroponically Grown Basil., in: acta horticulturae, LEUWEN, ISHS, 2006, pp. 203 - 210 [Capitolo/Saggio in libro]
-
ORSINI F.; RAIMONDI G.; TAMBURRINO R.; DE PASCALE S., IL FRIARIELLO CAMPANO IN IV GAMMA: TECNICHE PER LA PREPARAZIONE DI FUNCTIONAL FOOD., «ITALUS HORTUS», 2006, 13(5), pp. 163 - 167 [Articolo in rivista]
-
E. Porri, Commento all'art. 6 della legge 20 febbraio 2006, n. 96 - "Disciplina dell'agriturismo", «RIVISTA DI DIRITTO AGRARIO», 2006, 4, pp. 527 - 550 [Articolo in rivista]
-
E. Porri, Commento all'art. 3 della legge 20 febbraio 2006, n. 96 - "Disciplina dell'agriturismo", «RIVISTA DI DIRITTO AGRARIO», 2006, 4, pp. 474 - 486 [Articolo in rivista]
-
TRAINI S.; VENTURA F.; ROSSI PISA P.; BOTARELLI L.; MARLETTO V, Raccolta ed elaborazione dati per la validazione di un modello in una stazione agrofenologica, in: IV Convegno AISSA “Qualità e sostenibilità delle produzioni agrarie, alimentari e forestali, s.l, L’Associazione Italiana delle Società Scientifiche agrarie (AISSA), 2006, pp. 1 - 1 (atti di: IV Convegno AISSA “Qualità e sostenibilità delle produzioni agrarie, alimentari e forestali, Mosciano Sant’Angelo (TE), 5-6 dicembre 2006) [Riassunto (Abstract)]
-
Vanneste J.L; Cornish D.A; Spinelli F, Establishment and survival on apple and pear leaves of different strains of biological control agents including Pantoea agglomerans P10c, in: ISHS Acta Horticulturae 704X International Workshop on Fireblight, BOLOGNA, ISHS, 2006, 704, pp. 307 - 313 (atti di: X International Workshop on Fireblight, Bologna, 5-9/7/2004) [Contributo in Atti di convegno]
-
Ferreira Da Silva; D.; Michelon N.; Orsini F.; Tromboni F.; Gianquinto G.;, Manual pratico de horticultura hidrôponica para cultivar hortaliças em area urbana e periurbana., in: Manual pratico de horticultura hidrôponica para cultivar hortaliças em area urbana e periurbana., TERESINA, PIAUI, FUNACI, 2006, pp. 1 - 35 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Sciortino M.; Wulfshohn D.; Mimmo T.; Gianquinto G.; Aaslyng J.M.;, Stereological approach for plant leaf sampling and leaf area estimation., in: Acta of the Symposium “Spatial Data Methods for Environmental and Ecological Processes”, FOGGIA, s.n, 2006, pp. 4 - 4 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Gianquinto G.; Sambo P.; Borsato D.;, Determination of SPAD Threshold Values in order to optimise the nitrogen supply in processing tomato., in: Acta Horticulturae, LEUWEN, ISHS, 2006, pp. 159 - 166 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Alessandrini L.; Romani S.; Dalla Rosa M., Prediction of coffee roasting degree by near infrared spectroscopy, in: 21st International Conference on Coffee Science, MONTPELLIER, sine nomine, 2006, pp. 290 - 293 (atti di: 21st International Conference on Coffee Science, Montpellier, 10 – 15 septembre 2006) [Contributo in Atti di convegno]