Pubblicazioni scientifiche
-
Elshamy A.I.; Abdallah H.M.I.; Farrag A.R.H.; Riciputi Y.; Pasini F.; Taher R.F.; Raslan M.A.; Pare P.W.; Hegazy M.-E.F., Artichoke phenolics confer protection against acute kidney injury, «REVISTA BRASILEIRA DE FARMACOGNOSIA», 2020, 30, pp. 34 - 42 [Articolo in rivista]
-
Brevetto 102020000005089, SISTEMA DI FRUTTETO CHE INTEGRA UN’INFRASTRUTTURA TECNOLOGICA AD UN IMPIANTO DI COLTIVAZIONE.
-
silvia marzocchi; federica pasini; maria caboni, Characterization of biscuits and taralli obtained with different lipidic formulations and determination of their oxidative stability, in: 3rd International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants, 2020(atti di: 3rd International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants, Web meeting, 23-24 November 2020) [Poster]
-
Boufleur, T. R.; Castro, R. R. L.; Rogério, F.; Ciampi-Guillardi, M.; Baroncelli, R.; Massola Júnior, N. S., First Report of Colletotrichum musicola Causing Soybean Anthracnose in Brazil, «PLANT DISEASE», 2020, 104, pp. 1858 - 1859 [Articolo in rivista] Open Access
-
Masini Alice; Marini Sofia; Torreggiani Daniele; Rallo Flavia; Dallolio Laura; Gori Davide, PIANO IMOLA IN FORMA (P.I.F): PEDONABILITÀ NEL CONTESTO SCOLASTICO. IL RUOLO EDUCATIVO DELLA WALKABILITY NELLA PROMOZIONE DELLA SALUTE., in: 54 Congresso Nazionale: LA SANITÀ PUBBLICA NEL POST COVID OCCASIONI DI RILANCIO PER UNA PREVENZIONE INTEGRATA, 2020, pp. 376 - 376 (atti di: 54 Congresso Nazionale SITI: LA SANITÀ PUBBLICA NEL POST COVID OCCASIONI DI RILANCIO PER UNA PREVENZIONE INTEGRATA, Lecce, 3-6 Novembre 2021) [Contributo in Atti di convegno]
-
Melissa Venturi; Luigi Tempesta; Luigi Manfrini; Gianmarco Bortolotti; Stefano Lugli; Brunella Morandi;, I portinnesti nanizzanti influiscono sulla fisiologia della fruttificazione, «RIVISTA DI FRUTTICOLTURA E DI ORTOFLORICOLTURA», 2020, 5, pp. 8 - 12 [Articolo in rivista]
-
Gloria Falsone; Claudio Marzadori; Luciano Cavani; Claudio Ciavatta; Ilaria Braschi; Ornella Francioso; Livia Vittori Antisari, SOIL: The vision to a global challenge, Bologna, DISTAL Alma Mater Studiorum - University of Bologna, 2020, pp. 25 . [Curatela]
-
Franceschelli L.; Cevoli C.; Benelli A.; Iaccheri E.; Tartagni M.; Berardinelli A., Vis/NIR hyperspectral imaging to assess freshness of sardines (Sardina pilchardus), in: 2020 IEEE International Workshop on Metrology for Agriculture and Forestry, MetroAgriFor 2020 - Proceedings, 345 E 47TH ST, NEW YORK, NY 10017 USA, Institute of Electrical and Electronics Engineers Inc., 2020, pp. 124 - 128 (atti di: 3rd IEEE International Workshop on Metrology for Agriculture and Forestry, MetroAgriFor 2020, University of Trento, ita, 4-6/11/2020) [Contributo in Atti di convegno]
-
Kandemir C.; Reynolds C.; Verma M.; Grainger M.; Stewart G.; Righi S.; Piras S.; Setti M.; Vittuari M.; Quested T., Modelling approaches to food waste: Discrete event simulation; machine learning; Bayesian networks; agent-based modelling; and mass balance estimation, in: Routledge Handbook of Food Waste, Abingdon, Taylor and Francis, 2020, pp. 326 - 343 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Tabanelli G., Biogenic Amines and Food Quality: Emerging Challenges and Public Health Concerns, «FOODS», 2020, 9, pp. 1 - 4 [Articolo in rivista] Open Access
-
Verardo V.; Gomez-Caravaca A.M.; Tabanelli G., Bioactive components in fermented foods and food by-products, «FOODS», 2020, 9, pp. 1 - 3 [Articolo in rivista] Open Access
-
SARA BOSI ; LORENZO NEGRI; LUCA MASINA; GIOVANNI DINELLI, DEVELOPMENT OF AN ECONOMIC THRESHOLD FOR HERBICIDE APPLICATION IN COMMON WHEAT, in: Smart agriculture for great human challenges - XVI European Society for Agronomy congress (ESA 2020), European Society for Agronomy, 2020, pp. 86 - 87 (atti di: XVI European Society for Agronomy congress (ESA 2020), Sevilla, Spain, 1-3/09/2020) [Contributo in Atti di convegno]
-
Marini L.; St-Martin A.; Vico G.; Baldoni G.; Berti A.; Blecharczyk A.; Malecka-Jankowiak I.; Morari F.; Sawinska Z.; Bommarco R., Crop rotations sustain cereal yields under a changing climate, «ENVIRONMENTAL RESEARCH LETTERS», 2020, 15, pp. 1 - 9 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bortolotti, G.; Boini, A.; Perulli, G D; Bresilla, K; Pontara, D; Bertoldi, M; Rossi, C; Grappadelli, L C;, Produrre energia in frutteto con coperture fotovoltaiche, «L'INFORMATORE AGRARIO», 2020, 10, pp. 71 - 74 [Articolo in rivista]
-
Benni S.; Pastell M.; Bonora F.; Tassinari P.; Torreggiani D., Erratum: A generalised additive model to characterise dairy cows’ responses to heat stress – CORRIGENDUM, «ANIMAL», 2020, 14, pp. 425 - 425 [Replica/breve intervento (e simili)] Open Access
-
Boini A.; Bresilla K.; Perulli G.D.; Manfrini L.; Morandi B.; corelli Grappadelli L., Photoselective nets impact on apple fruit development, in: ISHS Acta Horticulturae 1271, 2020, 1271, pp. 321 - 326 (atti di: XXX International Horticultural Congress IHC2018: III International Symposium on Innovation and New Technologies in Protected Cultivation, Istanbul, Turkey, August 12-16, 2018) [Contributo in Atti di convegno]
-
Ilaria Braschi (a cura di): Ilaria Braschi, DISTAL informa Newsletter Dicembre 2020, Bologna, Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agroalimentari, 2020, pp. 10 . [Curatela]
-
Verardo V.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F., Effect of different egg products on lipid oxidation of biscuits, «FOODS», 2020, 9, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bertolini, Francesca; Jørgensen, Michelle Grace Pinto; Henkel, Christiaan; Dufour, Sylvie; Tomkiewicz, Jonna, Unravelling the changes during induced vitellogenesis in female European eel through RNA-Seq: What happens to the liver?, «PLOS ONE», 2020, 15, pp. 1 - 19 [Articolo in rivista] Open Access
-
Silvia Marzocchi, Federica Pasini, Maria Fiorenza Caboni, CHARACTERIZATION OF BISCUITS AND TARALLI OBTAINED WITH DIFFERENT LIPIDIC FORMULATIONS AND DETERMINATION OF THEIR OXIDATIVE STABILITY, in: 3rd International Symposium on Lipid oxidation and Antioxidants, 2020(atti di: 3rd International Symposium on Lipid oxidation and Antioxidants, Online, 23-24 novembre 2020) [Poster]