Pubblicazioni scientifiche
-
Francesca Soglia, Giulia Baldi, Alberto Gonzalez-Mohino, Silvia Dıaz-Velasco, Massimiliano Petracci, Mario Estevez, Spectrophotometric Analysis of Protein Carbonyls, in: Methods to Assess the Quality of Meat Products, New York, Humana Press, 2022, pp. 107 - 114 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Dindo Maria Luisa; Grenier Simon, Production of Dipteran Parasitoids, in: Mass Production of Beneficial Organisms Invertebrates and Entomopathogens, 2nd Edition, ---, Academic Press, 2022, pp. 71 - 100 [Capitolo/Saggio in libro]
-
marco medici; alessandra castellini; maurizio canavari, Le Comunità a Supporto dell’Agricoltura (CSA) italiane tra peculiarità e sviluppo, in: PER FARE UN ORTO. Tecniche, riflessioni e spunti educativi sul metodo Ortobioattivo ed i suoi legami con l’agricoltura organico-rigenerativa, la nutraceutica e la sostenibilità, Pratovecchio Stia (AR), AGC Edizioni, 2022, pp. 62 - 65 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Tullia Gallina Toschi, Enrico Valli, Alessandra Bendini, Nuovi approcci alla valutazione di qualità e autenticità, in: OLEUM. Qualità, tecnologia e sostenibilità degli oli da olive, Milano, Edagricole -Edizioni Agricole di New Business media srl, 2022, pp. 213 - 221 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Gian Maria Beone; Luciano Cavani; Vito Armando Laudicina, Le metodiche analitiche, in: Biomasse in agricoltura. Caratterizzazione e utilizzo sostenibile., Bologna, Pàtron Editore, 2022, pp. 263 - 281 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Moreno Toselli; Francesca Scandellari; Massimo Tagliavini; Elena Baldi; Lessandro De Conti; Talita Trapp; Danilo Eduardo Rozane; Leandro Hahn; William Natale; Gustavo Brunetto, Aspectos atuais e perspectivas sobre a adubação e a nutrição em frutíferas, in: Atualização Técnica sobre Calagem e Adubação em Frutíferas, Santa Maria, Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2022, pp. 19 - 44 [Capitolo/Saggio in libro]
-
casadei francesco; benni stefano, UNA INDAGINE DEL 1930 SULLE CASE RURALI E SULLA VITA CONTADINA IN ITALIA, in: DISTAL informa Newsletter Agosto 2022, Bologna, Dipartimento di Scienze e Tecnologie Agro-alimentari, 2022, pp. 12 - 13 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Bosi, P.; Luise, D.; Trevisi, P., Improving gut function in pigs to prevent pathogen colonization, in: Understanding gut microbiomes as targets for improving pig gut health, Cambridge,, Burleigh Dodds Science Publishing Limited, 2022, pp. 399 - 434 (BURLEIGH DODDS SERIES IN AGRICULTURAL SCIENCE) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Nissen, Lorenzo; Casciano, Flavia; Babini, Elena; Gianotti, Andrea, Hemp seed products and by products: a mine of bioactive compounds to improve functionality of fermented foods, in: Current Applications, Approaches and Potential Perspectives for Hemp, Cambridge (MA), Academic press (Elsevier), 2022, pp. 393 - 406 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Nissen L.; Casciano F.; Babini E.; Gianotti A., Industrial hemp foods and beverages and product properties, in: Industrial Hemp: Food and Nutraceutical Applications, Cambridge (MA), Academic press (Elsevier), 2022, pp. 219 - 246 [Capitolo/Saggio in libro]
-
S. Pourkhorshidi, C. Sangiorgi, D. Torreggiani, P. Tassinari, Assessment of construction and demolition waste materials for sublayers of low traffic rural roads, in: Eleventh International Conference on the Bearing Capacity of Roads, Railways and Airfields, London, CRC press - Taylor & Francis, 2022, pp. 480 - 490 [Capitolo/Saggio in libro] Open Access
-
Baroncini M.; Canton M.; Casimiro L.; Credi A.; Silvi S., Mechanically Interlocked Systems: Photoactive Rotaxanes and Catenanes, in: Springer Handbooks, Cham, Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2022, pp. 585 - 602 (SPRINGER HANDBOOKS) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Credi, Alberto; Silvi, Serena; Baroncini, Massimo, Light‐Driven Molecular Machines, in: Molecular Photoswitches. Chemistry, Properties, and Applications, Weinheim, Wiley-VCH, 2022, pp. 735 - 784 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Urszula Tylewicz, Juan Manuel Castagnini, Silvia Tappi, Santina Romani, Pietro Rocculi, Dalla Rosa. Marco, Current Validation of NTP Technologies and Overview of Their Current and Potential Implementation in the Production Chain Including Agri- food Wastes, in: Nonthermal Processing in Agri-Food-Bio Sciences. Sustainability and Future Goals, Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Zagreb, Croatia, A. Režek Jambrak, 2022, pp. 567 - 594 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Fontanesi l., Meat authenticity and traceability, in: Lawrie's Meat Science, Wallingford, Toldrà F., 2022, pp. 627 - 664 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Yogesh Kumar; Soumen Roy; Anjali Sharma; Dev Kumar Yadav; Anand Kishore; Nitin Kumar; Murlidhar Meghwal, Edible Packaging: Mechanical Properties and Testing Methods, in: Edible Food Packaging, Singapore, Springer, 2022, pp. 331 - 352 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Parlato M.C.M.; Valenti F.; Porto S.M.C., Spatial Analyses to Assess the Availability of Sheep Wool as Potential Eco-friendly Material, in: Lecture Notes in Civil Engineering, Ragusa, Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2022, pp. 155 - 164 (LECTURE NOTES IN CIVIL ENGINEERING) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Santoni M.; Gecchele E.; Zampieri R.; Avesani L., Plant-Based Systems for Vaccine Production, in: Methods in Molecular Biology, Londra, Humana Press Inc., 2022, pp. 95 - 115 (METHODS IN MOLECULAR BIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Laia Andreu-Hayles, Mathieu Lévesque, Rossella Guerrieri, Rolf TW Siegwolf, Christian Körner, Limits and strengths of tree-ring stable isotopes, in: Stable isotopes in tree rings: inferring physiological, climatic and environmental responses, Cham, Springer Nature Switzerland AG, 2022, pp. 399 - 428 (TREE PHYSIOLOGY) [Capitolo/Saggio in libro] Open Access