Eventi

7 apr 2022

Seminari

Market-oriented strawberry breeding strategies

Aula 9

Interviene: Marzio Quassolo (Mazzoni Group). Referente: Maurizio Canavari

6 apr 2022

Laboratori e visite guidate

Transition2BIO Co-creation workshop ‘Future skills for Bioeconomy’ - Agriculture, Food and Feed

Online - Microsoft Teams

Identify the future skills and related educational needs for the development of the future workforce in the European bioeconomy - Referente: Davide Viaggi

3 apr 2022 5 apr 2022

Convegni

TROPICSAFE – Final Conference

San Giuliano – Corsica e online

Meeting on Insect-borne prokaryote-associated diseases in tropical and subtropical perennial crops. Project leader: Assunta Bertaccini

5 apr 2022

Convegni

Agricoltura, viticoltura e pronubi: connubio possibile

Teatro Niccolini - San Casciano in Val di Pesa (FI)

Referente: Fabio Sgolastra

5 apr 2022

Iniziative di formazione

Misure agro-ambientali collettive per la conservazione della biodiversità

Online - Microsoft Teams

Evento di training organizzato nell’ambito del progetto H2020 CONSOLE e rivolto a funzionari della Regione Emilia-Romagna - Referenti: Matteo Zavalloni, Stefano Targetti, Davide Viaggi

4 apr 2022

Seminari

The biostimulants value chain

Aula 12

Interviene: Marco Civitareale (Biolchim Group). Referente: Maurizio Canavari

4 apr 2022

Seminari

Seminar on Long term vision for rural areas in the EU

Online - Zoom

Referente: Emilia Pellegrini

1 apr 2022

Seminari

The Role Of Reputation in Wine Markets

Aula Estimo

Interviene: Marco Costanigro (Colorado State University). Referente: Maurizio Canavari

1 apr 2022

Convegni

Sostanza Organica: il baricentro sostenibile tra suolo, produzioni e tecnologie innovative per le aziende agricole

Online - Facebook

Convegno conclusivo della sperimentazione quadriennale sul tema della sostanza organica con la partecipazione di Claudio Ciavatta, Claudio Marzadori e Marco Grigatti

1 apr 2022

Presentazioni e incontri

Esame finale dottorato in Scienze e Tecnologie Agrarie, Ambientali e Alimentari (34° ciclo) – Tematica di “Scienze e Biotecnologie degli Alimenti”

DISTAL, UOS di Cesena, Piazza Goidanich 60

Sessione Primaverile 2022 - Referente: Massimiliano Petracci

31 mar 2022

Seminari

Advances in kiwi cultivation: new varieties, bacterial canker and management of photoselective covers

San Fernando, Chile

Presentation Dr. Biondi: “Recent advances for the control of bacterial canker of kiwifruit (Pseudomonas syringae pv. actinidiae)” - International Seminar/FIC project seminar, Chairman Prof. Set Perez

30 mar 2022

Seminari

Workshop “Innovation dynamics in agri-food value chains”

Online - Microsoft Teams

Referenti: Claudia Giordano ed Elisa Carloni