Pubblicazioni scientifiche
-
Luca Camanzi; Sina Ahmadi Kaliji; Paolo Prosperi; Laurick Collewet; Reem El Khechen; Anastasios Ch. Michailidis; Chrysanthi Charatsari; Evagelos D. Lioutas; Marcello De Rosa; Martina Francescone, Value seeking, health-conscious or sustainability-concerned? Profiling fruit and vegetable consumers in Euro-Mediterranean countries, «BRITISH FOOD JOURNAL», 2024, 126, pp. 303 - 331 [Articolo in rivista] Open Access
-
Basile M.L.; Triunfo C.; Gartner S.; Fermani S.; Laurenzi D.; Maoloni G.; Mazzon M.; Marzadori C.; Adamiano A.; Iafisco M.; Montroni D.; Gomez Morales J.; Colfen H.; Falini G., Stearate-coated biogenic calcium carbonate from waste seashells:a sustainable plastic filler, «ACS OMEGA», 2024, 9, pp. 11232 - 11242 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ceccacci, Alberto; Mulazzani, Luca; Malorgio, Giulio, Balancing environmental concerns and efficiency in Mediterranean fisheries: economics of production with a look at market trends, «AQUATIC LIVING RESOURCES», 2024, 37, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Aprea, Eugenio; Dabbou, Sihem; Soglia, Francesca; Sirri, Federico; GALLINA TOSCHI, Tullia, Fonti proteiche alternative come ingredienti di mangimi sostenibili: percezione e gradimento dei consumatori verso petti di pollo provenienti da animali alimentati con microalghe disidratate o larve di mosca soldato nera, in: Abstract del VIII Convegno Nazionale SISS, 2024, pp. 43 - 43 (atti di: VIII Convegno Nazionale SISS, Alghero (SS), 22-24 Maggio 2024) [Riassunto (Abstract)] Open Access
-
Bendini, Alessandra; Roccatello, Rosalba; Tura, Matilde; Valli, Enrico; Athanassiou, Christos; Rumbos, Christos; GALLINA TOSCHI, Tullia, Valutazione sensoriale e strumentale di prodotti da forno formulati con fonti proteiche alternative, in: Abstract del VIII Convegno Nazionale SISS, 2024, pp. 51 - 51 (atti di: VIII Convegno Nazionale SISS, Alghero (SS), 22-24 Maggio 2024) [Riassunto (Abstract)]
-
Tura, Matilde; Roccatello, Rosalba; Lazzarini, Celeste; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; GALLINA TOSCHI, Tullia, Oli aromatizzati abbinati a preparazioni gastronomiche: studio esplorativo sulle preferenze e la disponibilità di soggetti italiani a provare ed acquistare, in: Abstract del VIII Convegno Nazionale SISS, 2024, pp. 37 - 37 (atti di: VIII Convegno Nazionale SISS, Alghero (SS), 22-24 Maggio 2024) [Riassunto (Abstract)]
-
Civa V.; Chinnici F.; Picariello G.; Tarabusi E.; Bosaro M.; Mannazzu I.; Domizio P., Non-Saccharomyces yeast derivatives: characterization of novel potential bio-adjuvants for the winemaking process, «CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE», 2024, 8, pp. 1 - 11 [Articolo in rivista] Open Access
-
D. Mercatante, S. Curró, P. Rosignoli, V. Cardenia, B. Sordini, A. Taticchi, M.T. Rodriguez-Estrada, R. Fabiani, Effects of phenols from olive vegetation water on mutagenicity and genotoxicity of stored-cooked beef patties, «ANTIOXIDANTS», 2024, 13, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Laus F.; Bazzano M.; Spaterna A.; Laghi L.; Marchegiani A., Nuclear magnetic resonance (NMR) metabolomics: current applications in equine health assessment, «METABOLITES», 2024, 14, pp. 1 - 14 [Articolo in rivista] Open Access
-
Zhou, Bingde; Liu, Xiaochen; Lan, Qiuyu; Wan, Fang; Yang, Zhibo; Nie, Xin; Cai, Zijian; Hu, Bin; Tang, Junni; Zhu, Chenglin; Laghi, Luca, Comparison of aroma and taste profiles of kiwi wine fermented with/without peel by combining intelligent sensory, gas chromatography-mass spectrometry, and proton nuclear magnetic resonance, «FOODS», 2024, 13, pp. 1 - 13 [Articolo in rivista] Open Access
-
Lisuzzo, A.; Laghi, L.; Fiore, E.; Cecchinato, A.; Bisutti, V.; Pegolo, S.; Giannuzzi, D.; Tessari, R.; Barberio, A.; Schiavon, E.; Mazzotta, E.; Tommasoni, C.; Gianesella, M., Serum metabolome differences associated with subclinical intramammary infection caused by Streptococcus agalactiae and Prototheca spp. in multiparous dairy cows, «JOURNAL OF DAIRY SCIENCE», 2024, 107, pp. 1656 - 1668 [Articolo in rivista] Open Access
-
Zanetti F.; Peroni P.; Pagani E.; von Cossel M.; Greiner B.E.; Krzyżaniak M.; Stolarski M.J.; Lewandowski I.; Alexopoulou E.; Stefanoni W.; Pari L.; Facciolla E.; Monti A., The opportunities and potential of camelina in marginal land in Europe, «INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS», 2024, 211, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bošković Cabrol M.; Huerta A.; Bordignon F.; Pravato M.; Birolo M.; Petracci M.; Xiccato G.; Trocino A., Dietary supplementation with Chlorella vulgaris in broiler chickens submitted to heat-stress: effects on growth performance and meat quality, «POULTRY SCIENCE», 2024, 103, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Brussi, G.; Metruccio, E. G.; Osti, F.; Roberti, R.; Di Marco, S., Attività di microrganismi benefici e di un mastice su Phaeomoniella chlamydospora del complesso esca della vite, in: Vari, ATTI GIORNATE FITOPATOLOGICHE 2024, Bologna, Clueb, 2024, I, pp. 65 - 72 (atti di: Giornate Fitopatologiche, Bologna, 12-15 marzo 2024) [Contributo in Atti di convegno]
-
Loew L.S.; Fiedelak L.M.; Duff M.C.; Uetsuki Y.; Schlecht V.; Lewandowski I.; Zanetti F.; Alexopoulou E.; von Cossel M., Prospects of crambe for the bioeconomy of the Swabian Alb in southwest Germany, «JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION», 2024, 460, pp. 1 - 15 [Articolo in rivista] Open Access
-
Pagani, Elena; Zanetti, Federica; Ferioli, Federico; Facciolla, Erika; Monti, Andrea, Camelina intercropping with pulses a sustainable approach for land competition between food and non-food crops, «AGRONOMY», 2024, 14, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista] Open Access
-
Ciccone, Marianna; Barthélémy, Eric; Tsochatzis, Emmanouil; Rainieri, Sandra; Njieukam, JOEL ARMANDO; Siroli, Lorenzo; Gottardi, Davide; Lanciotti, Rosalba; Patrignani, Francesca, Approach to perform the Safety Assessment of Cellulose and Nisin Biopolymers obtained from Bacterial Fermentation as Innovative Food Contact Materials Aimed to Extend Food Shelf Life, in: SLIM 2024 - 11th Shelf Life International Meeting Reggio Emilia Italy, 2024, pp. 138 - 138 (atti di: SLIM 2024 - 11th Shelf Life International Meeting Reggio Emilia Italy, Reggio Emilia, 20-23 Maggio 2024) [Contributo in Atti di convegno]
-
Njieukam, Joel Armando; Ciccone, Marianna; Gottardi, Davide; Ricci, Arianna; Parpinello, Giuseppina Paola; Siroli, Lorenzo; Lanciotti, Rosalba; Patrignani, Francesca, Microbiological, functional, and chemico-physical characterization of artisanal kombucha: an interesting reservoir of mmicrobial diversity, «FOODS», 2024, 13, pp. 1 - 20 [Articolo in rivista] Open Access
-
Morselli, Sara; Ceccarani, Camilla; Djusse, Marielle Ezekielle; Laghi, Luca; Camboni, Tania; Consolandi, Clarissa; Foschi, Claudio; Severgnini, Marco; Marangoni, Antonella, Anti-chlamydial activity of vaginal fluids: new evidence from an in vitro model, «FRONTIERS IN CELLULAR AND INFECTION MICROBIOLOGY», 2024, 14, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access
-
Yang, Zhibo; Lan, Qiuyu; Liu, Xiaoyu; Cai, Zijian; Zeng, Rui; Tang, Junni; Jiang, Xiaole; Zhu, Chenglin; Hu, Bin; Laghi, Luca, Effects of pretreatment methods on the flavor profile and sensory characteristics of Kiwi wine based on 1H NMR, GC-IMS and E-tongue, «LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE», 2024, 203, pp. 1 - 10 [Articolo in rivista] Open Access