Pubblicazioni scientifiche
-
Traffano-Schiffo, Maria Victoria; Laghi, Luca; Castro-Giraldez, Marta; Tylewicz, Urszula; Romani, Santina; Ragni, Luigi; Rosa, Marco Dalla; Fito, Pedro J, Osmotic dehydration of organic kiwifruit pre-treated by pulsed electric fields: Internal transport and transformations analyzed by NMR, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2017, 41, pp. 259 - 266 [Articolo in rivista]
-
De Pascale, Stefania; Barbieri, Giancarlo ; Rouphael, Yousseph; Gallardo, Marisa; Orsini, Francesco; Pardossi, Alberto, Irrigation management: challenges and opportunities, in: Good Agricultural Practices for Greenhouse Vegetable Production in the South Easth European Countries. Principles for Sustainable Intensification of Smallholder Farms, Rome, Food and Agriculture Organization of the United Nations, 2017, pp. 79 - 104 (FAO PLANT PRODUCTION AND PROTECTION PAPERS) [Capitolo/Saggio in libro] Open Access
-
Di Pasquale, Jorgelina; Camanzi, Luca; Dona Mihai, Roxana; Capitanio, Fabian; Adinolfi, Felice, Common Agricultural Policy 2014-2020: Evaluating the Role of Institutional Players in European Decision-making Processes, «NEW MEDIT», 2017, 16, pp. 43 - 49 [Articolo in rivista] Open Access
-
Nowacka, M.; Tylewicz, U; Romani, S.; Dalla Rosa, M.; Witrowa-Rajchert, D., Influence of ultrasound-assisted osmotic dehydration on the main quality parameters of kiwifruit, «INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES», 2017, 41, pp. 71 - 78 [Articolo in rivista] Open Access
-
Bam, B.B.; Bonduà, S.; V. Bortolotti; P. Macini; E. Mesini; E.M. Vasini, CHARACTERIZATION OF THE RESERVOIR ROCK SATURATING FLUIDS BY THE NMR PERFIDI SEQUENCE, in: Offshore Mediterranean Conference,OMC-2017, 2017, pp. 1 - 6 (atti di: Offshore Mediterranean Conference,OMC-2017, Ravenna, 29-31 Marzo 2017) [Contributo in Atti di convegno]
-
Tullia Gallina Toschi; Lanfranco Conte; Diego Luis Garcia Gonzalez; Alain Maquet; Paul Brereton; Laura Fernandez Celemin, The EU H2020 OLEUM Project: state of play and first advancements, in: Book of abstract Foodintegrity 2017 Conference, Sale in zucca, 2017, pp. 98 - 99 (atti di: Foodintegrity 2017 Conference, Parma, 10-11 Maggio 2017) [Riassunto (Abstract)]
-
Nervo, Beatrice; Caprio, Enrico; Celi, Luisella; Lonati, Michele; Lombardi, Giampiero; Falsone, Gloria; Iussig, Gabriele; Palestrini, Claudia; Said-Pullicino, Daniel; Rolando, Antonio, Ecological functions provided by dung beetles are interlinked across space and time: Evidence from 15N isotope tracing, «ECOLOGY», 2017, 98, pp. 433 - 446 [Articolo in rivista]
-
Stanchi, S.; Catoni, M.; D'Amico, M.E.; Falsone, G.; Bonifacio, E., Liquid and plastic limits of clayey, organic C-rich mountain soils: Role of organic matter and mineralogy, «CATENA», 2017, 151, pp. 238 - 246 [Articolo in rivista]
-
Samoggia, Antonella; Nicolodi, Stefan, Consumer’s Perception of Fruit Innovation, «JOURNAL OF INTERNATIONAL FOOD & AGRIBUSINESS MARKETING», 2017, 29, pp. 92 - 108 [Articolo in rivista]
-
Barbaresi, Alberto; Torreggiani, Daniele; Tinti, Francesco; Tassinari, Patrizia, Analysis of the thermal loads required by a small-medium sized winery in the Mediterranean area, «JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING», 2017, 48, pp. 9 - 20 [Articolo in rivista] Open Access
-
Betti, Lucietta; Trebbi, Grazia; Kokornaczyk, Maria Olga; Nani, Daniele; Peruzzi, Maurizio; Dinelli, Giovanni; Bellavite, Paolo; Brizzi, Maurizio, Number of succussion strokes affects effectiveness of ultra-high-diluted arsenic on in vitro wheat germination and polycrystalline structures obtained by droplet evaporation method, «HOMEOPATHY», 2017, 106, pp. 47 - 54 [Articolo in rivista]
-
Rosete, Y.A; Diallo, H.A.; Konan Konan, J.L.; Yankey, N.; Saleh, M.; Pilet, F.; Contaldo, N.; Paltrinieri, S.; Bertaccini, A.; Scott, J., Detection and differentiation of the coconut lethal yellowing phytoplasma in coconut-growing villages of Grand-Lahou, Côte d'Ivoire, «ANNALS OF APPLIED BIOLOGY», 2017, 170, pp. 333 - 347 [Articolo in rivista]
-
Bordoni, Alessandra; Danesi, Francesca; Di Nunzio, Mattia; Taccari, Annalisa; Valli, Veronica, Ancient wheat and health: a legend or the reality? A review on KAMUT khorasan wheat, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION», 2017, 68, pp. 278 - 286 [Articolo in rivista]
-
Di Vito, M.; Bellardi, M.G.; Colaizzi, P.; Ruggiero, D.; Sotgiu, S.; Jannuccelli, S.; Michelozzi, M.; Mondello, F.; Mattarelli, P.; Sclocchi, M.C., Idrolati: Nuove possibili applicazioni nel campo dei beni culturali, in: Gli oli essenziali: fotochimica e nuove applicazioni, 2017, pp. 45 - 45 (atti di: Gioenate formative: Gli oli essenziali: fotochimica e nuove applicazioni, Catania, 30 giugno 2017) [Contributo in Atti di convegno]
-
Di Vito, Maura; Mondello, Francesca; Fracchiolla, Giuseppe; Modesto, Monica; Mattarelli, Paola, POTENZIALE ASSOCIAZIONE DI TTO E PROBIOTICI NEL TRATTAMENTO DELLE CANDIDOSI: STUDI IN VITRO E IN VIVO, «NATURAL 1», 2017, 5, pp. 54 - 63 [Articolo in rivista]
-
Paola, Mattarelli, Caratterizzazione di ceppi di lattobacilli nel latte fermentato, in: DALLO YOGURT AL DNA Nuove prospettive di ricerca interdisciplinare nello studio biomolecolare applicato alla società degli Yaghnobi, 2017, pp. 3 - 3 (atti di: DALLO YOGURT AL DNA Nuove prospettive di ricerca interdisciplinare nello studio biomolecolare applicato alla società degli Yaghnobi, Ravenna (Italy), 2 maggio 2017) [Riassunto (Abstract)]
-
DI SILVESTRO, R .; DI LORETO, A.; Bosi, S.; Bregola, V.; Marotti, I.; Benedettelli, S.; SEGURA-CARRETERO, A.; Dinelli, G, Environment and genotype effects on antioxidant properties of organically grown wheat varieties: a 3-year study, «JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE», 2017, 97, pp. 641 - 649 [Articolo in rivista]
-
Righini, Hillary; Roberti, Roberta, Biological control with a fungus called Beauveria bassiana, «Aquaponics Mag», 2017, 1, pp. 40 - 41 [Articolo in rivista]
-
Jovičić, Snežana; Burgio, Giovanni; Diti, Irene; Krašić, Dušanka; Markov, Zlata; Radenković, Snežana; Vujić, Ante, Influence of landscape structure and land use on Merodon and Cheilosia (Diptera: Syrphidae): contrasting responses of two genera, «JOURNAL OF INSECT CONSERVATION», 2017, 21, pp. 53 - 64 [Articolo in rivista]
-
Hachicha Hbaieb, Rim; Kotti, Faten; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Gallina Toschi, Tullia; Gargouri, Mohamed, Effect of Tunisian olive ripeness on endogenous enzymes and virgin olive oil phenolic composition, «JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS», 2017, 62, pp. 43 - 50 [Articolo in rivista]