Pubblicazioni scientifiche
-
Barbanti L.; Martelli G.; Mordenti A.; Venturi G., Agricoltura biologica e relativa normativa, in: Gli alimenti biologici: dal produttore al consumatore, BOLOGNA, CLUEB, 2008, pp. 3 - 32 [Capitolo/Saggio in libro]
-
Barbanti L.; Grigatti M.; Venturi G., La ricerca agronomica in agricoltura biologica, in: Gli alimenti biologici: dal produttore al consumatore, BOLOGNA, CLUEB, 2008, pp. 65 - 89 [Capitolo/Saggio in libro]
-
M. Bonoli; M.F. Caboni; M.T. Rodriguez-Estrada; G. Lercker., Effect of processing technology on the quality and composition of lipids of precooked chicken patties, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2008, 43, pp. 296 - 308 [Articolo in rivista]
-
A. Segrè; H. Petrics; M. Vittuari;, Le trasformazioni del mercato del lavoro nelle aree agricole e rurali ungheresi: staticità o nuove opportunità?, in: A. BOGGIA, G. MARTINO, XLIII Convegno SIDEA, Perugia, 7-9 Settembre 2006., MILANO, Franco Angeli, 2008, pp. 631 - 652 (atti di: XLIII Convegno SIDEA, Perugia, 7-9 Settembre 2006) [Contributo in Atti di convegno]
-
A. Gianotti; D. Serrazanetti; S. Sado Kamdem; M. E. Guerzoni, Involvement of cell fatty acid composition and lipid metabolism in adhesion mechanism of Listeria monocytogenes, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY», 2008, 123, pp. 9 - 17 [Articolo in rivista]
-
Picard C.; Bosco M., Genotypic and phenotypic diversity in populations of plant-probiotic Pseudomonas spp. colonizing roots., «NATURWISSENSCHAFTEN», 2008, 95, pp. 1 - 16 [Articolo in rivista]
-
Picard C.; Baruffa E.; Bosco M., Enrichment and diversity of plant-probiotic microorganisms in the rhizosphere of hybrid maize during four growth cycles., «SOIL BIOLOGY & BIOCHEMISTRY», 2008, 40, pp. 106 - 115 [Articolo in rivista]
-
S. Romani; M. Bacchiocca; P. Rocculi; M. Dalla Rosa, Effect of frying time on acrylamide content and quality aspects of French fries, «EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY», 2008, 226 (3), pp. 555 - 560 [Articolo in rivista]
-
T. Mimmo; C. Marzadori; C.E. Gessa, Ca-polygalacturonate as a useful model to study the interaction of ions at the soil-root interface: aluminium as a case study., in: Progress in biopolymer Research, NEW YORK, Nova Science Publishers Inc., 2008, pp. 165 - 192 (Progress in Biopolymer Research) [Capitolo/Saggio in libro]
-
Ciavatta C.; Cavani L.; Gioacchini P.; Giovannini C.; Montecchio D.; Simoni A., L'evoluzione delle tecniche analitiche per la valutazione della qualità della sostanza organica del compost., «FERTILITAS AGRORUM», 2008, 2, pp. 63 - 68 [Articolo in rivista]
-
Mattarelli P.; Bonaparte C.; Pot B.; Biavati B., Proposal to reclassify the three biotypes as three subspecies: Bifidobacterium longum subsp. longum subsp. nov., Bifidobacterium longum subsp. infantis comb. nov. and Bifidobacterium longum subsp. suis comb. nov., «INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY», 2008, 58, pp. 767 - 772 [Articolo in rivista]
-
Iafelice G.; Caboni M.F.; Cubadda R.; Di Criscio T.; Trivisonno M.C.; Marconi E., Development of functional spaghetti enriched with long chain omega-3 fatty acids, «CEREAL CHEMISTRY», 2008, 85, pp. 146 - 151 [Articolo in rivista]
-
Pamela Vernocchi; Maurice Ndagijimana; Diana Serrazanetti; Andrea Gianotti; Melania Vallicelli; M. Elisabetta Guerzoni, Influence of starch addition and dough microstructure on fermentation aroma production by yeasts and lactobacilli, «FOOD CHEMISTRY», 2008, 108 (4), pp. 1217 - 1225 [Articolo in rivista]
-
Nissen L.; Pasini L.; Biavati B.; Sgorbati B., Cloning and detection of serpin-like protein encoding gene in Bifidobacterium longum strains., «ANNALS OF MICROBIOLOGY», 2008, 58, pp. 127 - 131 [Articolo in rivista]
-
G. García-Llatas; L. Cercaci; M. T. Rodriguez-Estrada; M. J. Lagarda; R. Farré; G. Lercker., Sterol oxidation in ready-to-eat infant foods during storage, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2008, 56, pp. 469 - 475 [Articolo in rivista]
-
Trubetskoj O.; Richard C.; Grigatti M.; Ciavatta C.; Trubetskaya O., Evaluation of photochemical properties of compost humic-like materials, «BIORESOURCE TECHNOLOGY», 2008, 99, pp. 5090 - 5093 [Articolo in rivista]
-
E. Chiavaro; E. Vittadini; M. T. Rodriguez-Estrada; L. Cerretani; A. Bendini, Monovarietal Extra Virgin Olive Oils. Correlation Between Thermal Properties and Chemical Composition: Heating Thermograms, «JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY», 2008, 56, pp. 496 - 501 [Articolo in rivista]
-
P. Gioacchini; Montecchio D.; Francioso O.; Ciavatta C., Dynamics of Total and Humic Carbon in a Long-Term Field Experiment Determined by 13C Natural Abundance., in: Soil Ecology Research Developments, HAUPPAUGE NY-11788-3619, Tian-Xiao Liu, 2008, pp. 233 - 245 [Capitolo/Saggio in libro]
-
O. Francioso; Gioacchini P.; Tugnoli V.; Montecchio D.; Ciavatta C., Effect of manure and crop residues continuous application on humic C in a cultivated soil., in: Soil Ecology Research Developments, HAUPPAUGE NY-11788-3619, Tian-Xian Liu, 2008, pp. 217 - 231 [Capitolo/Saggio in libro]
-
V. Gallerani; S. Gomez y Paloma; M.Raggi; D. Viaggi, Investment behaviour in conventional and emerging farming systems under different policy scenarios, SEVILLE, European Commission - JRC - IPTS, 2008, pp. 191 (JCR Scientific and technical reports). [Monografia/Trattato scientifico in forma di libro]