Pubblicazioni scientifiche
-
Badiali F.; Iucci L.; Patrignani F.; Lanciotti R.; Guerzoni M. E., Biodiversity and technological properties of strains of Yarrowia lipolytica in relation to isolation source, in: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, BOLOGNA, E. Parente, L. Cocolin, D. Ercolini, L. Vannini, 2006(atti di: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, Bologna, 29 Agosto-2 Settembre) [Riassunto (Abstract)]
-
L. Di Biase; L. Vannini; C. Medici; M. E. Guerzoni, Technological properties of Micrococci and Staphylococci isolated from Italian cured and smoked meats, in: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, BOLOGNA, E. Parente, L. Cocolin, D. Ercolini, L. Vannini, 2006(atti di: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, Bologna, 29 Agosto - 2 Settembre) [Riassunto (Abstract)]
-
C. Medici; S. Sado Kamdem; L. Di Biase; L. Vannini; D. Serrazanetti; M. E. Guerzoni, Characterization of yeasts associated with Alto Adige speck and identification of biochemical markers for the product authentication, in: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, BOLOGNA, E. Parente, L. Cocolin, D. Ercolini, L. Vannini, 2006(atti di: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, Bologna, 29 Agosto- 2 Settembre) [Riassunto (Abstract)]
-
Disanto R.; Nardone G.; Schiralli M.; Trotta L.; Viaggi D.; Zanni G., Tra condizionalità e competitività: la rilevazione delle esigenze di consulenza delle aziende agricole pugliesi, in: null, 2006, 3, pp. 183 - 202 (atti di: Nuovi profili dell’azione ambientale in agricoltura: misure agro-ambientali, condizionalità ed effetti del disaccoppiamento, Viterbo, 13 giugno 2006) [Contributo in Atti di convegno]
-
GALLERANI V.; RAGGI M.; VIAGGI D., POLITICHE AGROAMBIENTALI 2007-2013: IL RUOLO POTENZIALE DELLE ASTE DI CONTRATTI, in: null, 2006, 3, pp. 171 - 182 (atti di: Nuovi profili dell’azione ambientale in agricoltura: misure agro-ambientali, condizionalità ed effetti del disaccoppiamento, Viterbo, 13 giugno 2006) [Contributo in Atti di convegno]
-
M. Ndagijimana; L. Di Biase; L. Vannini; M. E. Guerzoni, Interaction of individual yeasts strains with moulds: effect on growth and metabolism, in: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, BOLOGNA, E. Parente, L. Cocolin, D. Ercolini, L. Vannini, 2006(atti di: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, Bologna, 29 Agosto - 2 Settembre) [Riassunto (Abstract)]
-
Bartolini F.; Gallerani V.; Raggi M.; Viaggi D., Disegno degli strumenti di condizionalità ambientale in presenza di asimmetria informativa, in: null, 2006, 3, pp. 155 - 170 (atti di: Nuovi profili dell’azione ambientale in agricoltura: misure agro-ambientali, condizionalità ed effetti del disaccoppiamento, Viterbo, 13 giugno 2006) [Contributo in Atti di convegno]
-
S. R. Fuselli; S. B. Garcia de la Rosa; M. J. Eguaras; M. Ndagijimana; L. Vannini; R. Fritz; M. E. Guerzoni, Argentinean indigenous essential oils to control American foulbrood (AFB) in honeybee (Apis mellifera L.) hives, in: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, BOLOGNA, E. Parente, L. Cocolin, D. Ercolini, L. Vannini, 2006(atti di: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, Bologna, 29 Agosto - 2 Settembre) [Riassunto (Abstract)]
-
A. Gianotti; D. Serrazanetti; M. E. Guerzoni, Effect of osmotic and acid stresses on viability, morphology and fatty acid composition changes of planktonic and adhered Listeria monocytogenes cells, in: FOOD MICRO 2006 "Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact" The 20th International ICFMH Symposium., BOLOGNA, E. PARENTE, L. COCOLIN, D. ERCOLINI, L. VANNINI, 2006(atti di: FOOD MICRO 2006 "Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact" The 20th International ICFMH Symposium., Bologna, 29 Agosto-2 Settembre) [Contributo in Atti di convegno]
-
S. Sado Kamdem; K. Maeda; L. Vannini; M.E. Guerzoni, Influence of solubility and broth medium characteristics on the minimal inhibitory concentration (MIC) of selected fatty acids towards Staphylococcus aureus, in: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact, BOLOGNA, E. PARENTE, L. COCOLIN, D. ERCOLINI, L. VANNINI, 2006(atti di: FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact., Bologna, 29 Agosto-2 Settembre) [Riassunto (Abstract)]
-
S. Sado Kamdem; L. Vannini; M.E. Guerzoni, Influence of enviromental parameter variation on the growth rate, growth-no growth probability of Staphylococcus aureus in the presence of selected free fatty acids and on their minimal inhibitory concentration, in: FOOD MICRO FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact., BOLOGNA, E. PARENTE, L. COCOLIN, D. ERCOLINI, L. VANNINI, 2006(atti di: E. PARENTE, L. COCOLIN, D. ERCOLINI, L. VANNINI. FOOD MICRO FOOD MICRO 2006 Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact., Bologna, 29 Agosto-2 Settembre) [Riassunto (Abstract)]
-
Camanzi L., I flussi commerciali del Mediterraneo - Introduzione, in: Sistemi di qualità, rapporti commerciali e cooperazione euromediterranea, ROMA, ISMEA-IAMB, 2006, pp. 32 - 34 [Breve introduzione]
-
M.E. Guerzoni; P. Vernocchi; M. Ndagijimana; A. Gianotti; R. Lanciotti, Generation of aroma compounds in sourdough: effects of stress exposure and lactobacilli-yeast interactions, in: 3rd International Symposium on Sourdough, BARI, Idea Print, 2006(atti di: 3rd International Symposium on Sourdough, Bari, 25-28 ottobre) [Contributo in Atti di convegno]
-
Camanzi L., Conseguenze dell'allargamento dell'Unione Europea sui rapporti commerciali con i Paesi Terzi Mediterranei, in: Sistemi di qualità, rapporti commerciali e cooperazione euromediterranea, ROMA, ISMEA-IAMB, 2006, pp. 52 - 68 [Capitolo/Saggio in libro]
-
A. Gianotti; S. Ruggeri; D. Serrazanetti; M. Ndagijimana; P. Vernocchi; P. Saracino; M.E. Guerzoni, Multiple effect of exogenous amylase supplementation in dough and bread features, in: 3rd International Symposium on Sourdough, BARI, Idea Print, 2006(atti di: 3rd International Symposium on Sourdough, Bari, 25-28 ottobre) [Contributo in Atti di convegno]
-
P. Trevisi; M. Mazzoni; F. Cavazza; M. Tazzoli; P. Bosi, Dieta e svezzamento, la fonte proteica é importante, «RIVISTA DI SUINICOLTURA», 2006, 47 (7), pp. 52 - 57 [Articolo in rivista]
-
P. Vernocchi; D. Serrazanetti; M. Vallicelli; M. Ndagijimana; A. Gianotti; A. Corsetti; M.E. Guerzoni, Metabolite mediate Lab-Yeast interaction in sourdough, in: 3rd International Symposium on Sourdough, BARI, Idea print, 2006(atti di: 3rd International Symposium on Sourdough, Bari, 25-28 ottobre) [Contributo in Atti di convegno]
-
P. Vernocchi; D. Serrazanetti; M. Vallicelli; M. Ndagijimana; A. Gianotti; A. Corsetti; M.E. Guerzoni, Metabolite mediate Lab-Yeast interaction in Sourdough, in: 3rd International Symposium on Sourdough, BARI, Idea Print, 2006(atti di: 3rd International Symposium on Sourdough, Bari, 25-28 ottobre) [Riassunto (Abstract)]
-
P. Vernocchi; R. Tofalo; C. Trivisano; S. Torriani; A. Corsetti; G. Suzzi; F. Gardini, Application of a classification tree method to analyze the biodiversity of C. milleri from sourdoughs, in: 3rd International Symposium on Sourdough, BARI, Idea Print, 2006(atti di: 3rd International Symposium on Sourdough, Bari, 25-28 ottobre) [Riassunto (Abstract)]
-
MACCAFERRI M.; SANGUINETI M.C.; RATTI C.; RUBIES AUTONELL C.; VALLEGA V., Identification of chromosome regions influencing tolerance to soil-borne wheat mosaic virus (SBWMV), in: Effective Genebank Managemente for an Integrated System on Sustainable Conservation and Utilization of Plant Genetic Resources, SUWON, Agric. Tech. Coop. WG & RDA, 2006, pp. 300 - 302 (atti di: APEC Workshop on Effective Genebank Management in APEC Member Economies, Suwon, Republic of Korea, 26-29 June 2006) [Contributo in Atti di convegno]